Dr. Haydar Dümen Yeter ki sevgi olsun
HABERİ PAYLAŞ

Yeter ki sevgi olsun

Pek çok kişi ilişkisiyle ilgili güven sorunu yaşıyor. ‘Sevgilimin benden önce ilişkisi oldu mu?’, ‘Kızlık zarı neden kanamadı?’ gibi sorular geliyor. Önemli olan ruh güzelliği. Aşk ve sevgi varsa yolun çoğunu katetmişsiniz demektir. Yeter ki sevgilinize güvenin, ondan şüphe etmeyin ve mutlu olun.

Kan neredendi?

18 yaşında kızım. Adetimin son günüydü ve hiç kan gelmedi. Mastürbasyon yapınca kan geldi. Acaba gelen kan adet kanı mıydı yoksa kızlık zarından mı geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının kanı olmadığını sanıyorum. Tabii ki vajinanın içine bir şeyler sokmadıysan.

Haberin Devamı

İyi mi, kötü mü?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 15 santim, kalınlığı da 3 santim. Bu iyi mi yoksa kötü mü? Haftada 8-9 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, birincisi iyi, ikinci kötü. Boyu iyi ama çalışması kötü. Onu öyle ağır işçi gibi kullanırsan günün birinde söz dinlemez ya da enerjisi tükeniverirse ne yapacaksın?

Nişanlım garip davranıyor

22 yaşında kadınım. 2.5 yıllık ilişkim var. İlişkimizin üzerinde 1 yıl geçtikten sonra sevgilim birlikte olmak istediğini söyledi. Beni ikna etti. Şimdi sürekli kıskançlık yapıyor. Benden kan gelmemişti. Sürekli “Senden kan gelmemişti” diyor. Vicdanım yüzünden onu bırakamıyorum da, ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, ben mantığını kullanmandan yanayım. Bu adamdan sana yar olmaz. Bencil, kompleksli biri. Ona göre aşkın bittiği bir gün gelecek. Yine bencilliği nedeniyle seni kapının önüne bırakacak diye düşünüyorum. Bu düşüncem yanlış olabilir. Ama uzun yolculuğunda vicdan değil, akıl rehberin olmalı.

Dikildiğini duydum

21 yaşında kızım. İki yıl önce biriyle birlikte oldum. İlk ilişkide benden kan geldi. Daha sonra bazı nedenlerden dolayı ayrıldık. Şimdi hayatımda biri var. Onu çok seviyorum. Geldiği zaman evlenmeyi planlıyoruz. Ben kızlık zarının diktirildiğini duydum. Kızlık zarını diktirsem kan gelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, diktirirsen kan gelir. Ama onun inceliklerini, ayrıntılarını bir kadın doğum uzmanı ile konuşman gerekiyor. Gerdek gecesinden 1-2 gün önce diktirmelisin. Yani günlerce, aylarca öncesinden diktirmenin anlamı yok. Şimdiden bunları düşünmek için erken. Zamanı gelince karar verirsin.

Haberin Devamı

Penisim çok küçük ve ince

18 yaşındayım. Benim sorunum; penisim çok küçük ve ince. Yaşıtlarıma baktığımda onlarınki benimkinden çok daha kalın ve büyük. Ne yapmam gerekiyor? Beni aydınlatır mısınız?

CEVAP

Değerli yavrum, seninki yeterlidir, üzülme. Bir tek şeye dikkat et. Yumurtalar fındık kadar ve ondan küçük ise, acilen bir üroloji veya endokrinoloji uzmanına başvur. Yumurtalar bir badem kadarsa sorun yok. Kendi haline bırak. Penisin sana yeter.

Eşim çok mutsuz

52 yaşındayım. Bir yıldır cinsel ilişkide çok geç boşalıyorum. Bu durumdan eşim hiç memnun değil. Daha önce böyle bir sorunum yoktu. Eşim artık ilişkiye girmekten çekiniyor. Bu sorunun ilaçla tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, bir üroloji uzmanına başvurmanı öneriyorum. Prostata bakılmalı, alkol alıyorsan, önlenmeli. Şeker hastalığın varsa bu da bilinmeli. Sinirsel donanımında bir sorun varsa, elbette giderilmeli. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra, her şey yolunda ise bu yemeğe biraz fantezi sosu katılabilir. Hangi sosu kullanacağınızı da siz keşfedin, bulun.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyor

Nişanlımla 8 ay sonra evleniyoruz. Biz 1.5 yıldır tam anlamıyla cinsel ilişkiye giriyoruz. Ama nişanlımın ilişkiye girdiğimizde orgazm olmadığını hissediyorum. Bana vajinal ilişkiden zevk aldığını söyledi. Bu konuda nasıl yardımcı olursunuz?

CEVAP

Değerli okurum, aynen yola devam. Zamanla nişanlın vajinal orgazma alışacak. Vajinasından belki zevk aldığını ama o yoldan orgazm olmadığını sanıyorum. Sana da “Zevk alıyorum” diyebilir. Ama bunların hiçbiri sorun değil. Pek çok kadında görülen olaylar. Önünüz açık. Yanlış bir şey yok.

Daha önce ilişkisi olmuş

Sevgilimin daha önce bir ilişkisi olmuş. Biz yakında evleneceğiz. Bu konuyu öğrendiğimden beri kız arkadaşıma eskisi gibi davranamıyorum. Ama vazgeçemiyorum da. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, insanların boşluk anları olur. Ve bu insanlığı kullanan birtakım insanlar çıkar. Kimi borç alır, vermez. Kimi duyguları sömürür, kimi de kandırır. Ruh sağlam olduğu sürece, aşk ve sevgi korunduğu zaman bütün kadınlarımız, kızlarımız kale gibidir.

Bu kızın sevgisine ve kendi sevgine ihanet etmeyi düşünmen doğru değil. Bak sana bir büyük sözü, bu kızla evlen. Hayatın boyunca mutluluğu yaşa. Ama onu üzme, başına kakma. O sana sığınacak, o duygu da evliliğinizin şemsiyesi olacak.

Kadın peşimi bırakmıyor

21 yaşındayım. Geçen yıl 33 yaşında bir kadınla tanıştım. Günde 2-3 kez ilişkiye giriyoruz. Kadın çok istekli. Ben bıktım ama o bıkmıyor. Peşimi bırakmıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, vallahi çok garip bir mektup bu. Yavrum, kadın boynuna kement falan taktı mı? Ya da ellerine kelepçe mi bağladı? Ne oldu da kurtulamıyorsun? Böylesini duymadım.

Çok ileri gitmedik

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Canının acıdığını söylediği için çok ileri gitmedim. Sadece 2-3 damla kan geldi. Akşam birkaç damla daha gelmiş. Acaba sevgilimin kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Galiba değerli okurum, sanırım bozuldu.

BÖYLE SORU YOK!

Kuş kış uykusuna mı yattı?

18 yaşındayım. Düzenli seks hayatım vardı ama 1-2 aydır bende tık yok. Sürekli mastürbasyon yapmak istiyorum. Kuş şimdiden kış uykusuna mı yattı?

CEVAP

Değerli okurum, teşhis senden, reçete benden. Senin yolcu senden daha akıllı. Baktı ki bu işlerin sonu yok, sonunda pes etti, Ne olsun isterdin? Gel 25’ine o yaşta yorgunluktan emekle. 35’inde televizyon karşısında pinekle, 45’inde gözlerinin etrafında uçuyor sinekler, 55’inde yaşlı bir dede namzeti.

Değerli oğlum, o bunu sezdi, sana bir mektup yazdı, bak ne dedi: ‘Baba, ileride bize de hak tanı. Bizim de canımız var, biz de insanız, anlarsın ya’. Anladın sanırım, şimdilik bu kadar, 15 gün kendi haline bırak. İyi haberini bekliyorum.

GÜNÜN SORULARI

Çok üzülüyorum

Penisim 10.5 santim. Sevgilimi tatmin ediyorum ama kendimi eksik hissediyorum. Bu boy yeterli mi? İlaçlar çözüm olur mu? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, düştün boy derdine. Bu konuda eksper kim? Sevgilin ya da eşin ne diyor? “Bence sorun yok.” Dertsiz başa dert açmak, mutluluğa soğuk su katmak buna derler. Boyu posu, marifeti de sen ve sevgilince belli. Şimdi bir test yapalım. Sen sorularımı yanıtla.

Senin at iyi koşuyor mu yoksa arada topallıyor mu? Uzun mesafeye dayanıklı mı? Yoksa soluğu erken mi kesiliyor? Nazlı, mızmız mı yoksa iştahlı mı? Şaha kalkma açısı ne? Finaldeki tempo, altılı ganyanlardaki gibi mi? Bak değerli oğlum, yukarıdaki sorularımı o atların sahiplerine sorsam, tümünün yanıtı olumludur. Değerli okurum, bak işine, düşme boyun peşine. Evlen, para kazan. Büyütmek istersen üroloğun ameliyat masasına uzan.

Zarı bozulur mu?

Mastürbasyon yapan bir kızın kızlık zarı bozulur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı ancak vajinaya organın ya da başka bir cisimin girişiyle bozulailir. Sürtünme ya da dokunmakla kızlık zarı bozulmaz. Kafanıza takmamak için parmaklarınıza da hakim olun ve sınırları fazla zorlamayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkta ilk sıcaklık gözlerden son durak soğukluk sözlerden gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder