Dr. Haydar Dümen Yüreğinin sesini dinle...
HABERİ PAYLAŞ

Yüreğinin sesini dinle...

Aşk kolay bulunmuyor. Yakalamak zor ama devam ettirmek büyük emek istiyor. Cinsellik işin içine girince bazen daha sıkı bağlar kuruluyor bazen de her şey bitiyor. İlk gençlikte yanlışlar çok yapılıyor. Bu süreçte yüreğinizin sesini dinleyin, flört edin ama teninizin dediğini dinlemeyin.

BÖYLE SORU YOK!

Hiç zevk almadım

20 yaşındayım, ilk kez ilişkiye girdim. Ama bir türlü boşalamadım ve zevk de almadım. Neden böyle oldu?

CEVAP

Değerli okurum, hiç şekersiz sakız çiğnedin mi? Bebekler için yalancı meme de bir tatmin yöntemidir. Gerekli olduğu zamanlarda hepimiz için yararlı ağız oyalayıcısıdır. Bu takıntı vazgeçilmez bir eyleme dönüşmüşse zararlıdır. Gelelim sana; yani kaçıyor muydu? Hazır olmadan, bayram şekeri kapar gibi kadının üzerine mi atladın? Vakti geldiğinde ruhla beden ve bedenler birbirine sakız gibi sarılır. Asıl olması gereken budur. Ötekiler unutulur gider. Sorun yok, her gencin başına gelen bir öğrenim acemiliğidir yaşadığın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Rezil oluyorum

30 yaşında 5 yıllık evliyim. Çok fazla kadınla haşır neşir oluyor, birçoğu ile ilişki yaşıyorum. Eşimle ilişkide hemen ereksiyon oluyorum ama başkasıyla olmuyor. Ne yapayım?

Değerli okurum, evlilik için biraz erken davranmışsın. Genellikle 30’lu yaşları hedef tutarken çiftlerin kimliğinin maddi-manevi güvenilir bir düzeye oturmasını öngörürüz. Kendi kendine telkinle vicdani bir girdaba yakalanmışsın. Başka kadınlarda sertleşme olmaması eşine karşına duyduğun suçluluk duygusundan. Yuvana dön, bir şeyin yok, bu işi psikolojine havale ediyorum.

Kızdan soğudum

24 yaşındayım. Geçen hafta ilişkiye girdim ve ondan soğudum. İleride evleneceğim kızdan soğur muyum?

Değerli okurum, neden soğudun? Sesinden mi yoksa ikram ettiği komposto kasesinden mi? Ortaya tek cümlelik bir soru atılınca işte böyle cevaplar veriyorum. Çiçekler sulanmayınca kurur. Sorular donanımlı gelmezse yanıtlar havada savrulur. Okurum, belli olmaz. Aradığını bulamadın. Avladığın bu pilicin tüylerini yolamadın, öyle anlıyorum. Kızı üzme. Bu konuda da kendine fazla soru sorma. Umut kaldı gelecek bahara. Seçerken güme gitme kazara.

Haberin Devamı

Hazır değilim

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım birlikte olmamız için ısrar ediyor. Ben hazır olmadığımı söyleyince kızıyor. Ayrılmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bu yaşta cinsel birleşme yapılmaz. Sevgilin giderse gider. Daha önünde uzun yıllar var. Verilecek kararların içinde kendinle ilgili bilgileri, toplumsal değerleri özümlemiş durumda değilsin. Yüreğinin sesine uy ama teninin sesine uyma. Zaten sevgilin iyi niyetli olsa bunu sana teklif etmezdi.

Dayanamıyoruz

23 yaşında kadınım. Sözlüm 25 yaşında. Sözlüm beni o kadar çok arzuluyor ki adet döneminde olmamı umursamıyor. Onu kıramıyorum. Sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, tıp kitaplarında ‘Bu tür dönemlerde cinsel ilişki yapılmamalı’ diye yazar. Ben de bunu duyuruyorum.

İsteği durduramıyorum

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla bir süre görüşemeyeceğiz. Onu aldatmak istemiyorum. 1 haftadır içimde çok istek var. Mastürbasyon yapıyorum ama isteğimi bastıramıyorum. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, prensiplere uy ve verdiğin söze sadık kal. Hasreti de, acıyı, da özlemi de iyice yaşa. Bunlar ruhunu geliştirecek. Nasıl olsa günün birinde o kız arkadaşınla buluşacaksınız. İkinizin de kişiliği yerine oturmuş olacak ve rahat edeceksiniz.

3 yıldır ilişkiye girmedik

26 yaşında kızım ve 3 yıldır evliyim. Eşimle ilişkiye giremedik. Bana yaklaştığında titremeye başlıyorum. Eşimi sevmediğimi düşünüyorum. Sorunum ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, eşini sevmeme olayın çok önemli. Bu tür zorlamalar 50 yıl çekilmez. Aile desteğin varsa, ayakların yere basıyorsa onlarla konuşur, çıkış yolu ararsın. Hele de cinsellikte böyle bulantı ve titremeye varacak bir durumda olman zor. Kapılar baştan kapanmış. Cinselliği gözünde büyütüyorsan çözülür. Düşün, sabırlı ol.

Vajinam şişti ve kızardı

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilk defa ilişkiye girdik. Kan gelmedi ama cinsel organım çok şiş ve kızarık, neden?

CEVAP

Sevgili okurum, zarının esnek olduğunu düşünüyorum. Cinsel organın için eczanelerde antibiyotikli ilaçlar satılıyor.

Sperm kaçmış olabilir mi?

25 yaşında kadınım. Adet dönemimdi. Erkek arkadaşımın üzerinde bir şey yoktu, bende pantolon vardı. İlişkinin ardından adet gördüm ama ikinci adetimi görmedim. Acaba sperm vajinama kaçmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, o engelleri asla aşamaz. Sizi koruyan doğanın gücü öyle acımasız değildir. Yarı yolda kuyruklarını koparıp atıverir. Psikolojik olduğunu sanıyorum.

Hep ereksiyon halinde

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım bana dokunmadığı halde cinsel organı ereksiyon halinde. Bu ne anlama geliyor?

CEVAP

Sevgili okurum, sana karşı fazla tahrik oluyor. Çok beğendiğin yemeği görünce ağzın nasıl sulanıyorsa, sevgilinin yaşadığı olay da bu. Refleks olarak penisi sertleşiyor. Bunda ne şaşılacak bir şey var ne de övünülecek bir yan.

Azaltamıyorum

19 yaşındayım. Çok mastürbasyon yapıyorum. Azaltamıyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, azaltacaksın. Yani biri gelip elinden mi tutacak? Ya da bazı ilaçlar vererek seni serseme mi çevirelim? İradesizliğin bir faturası olur. Bu konularda ancak sen kendine yardım edersin.

Prezervatif çıkmadı

26 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. İlişki bittiğinde prezervatif vajinada kaldı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, prezervatif orada yerleşik olarak kalmaz. En azından ilk adet kanamasında dışarı çıkar. O çıkmazsa kız arkadaşın parmağıyla alsın. O da olmazsa bir kadın doğum uzmanına gidin.

Çekiniyorum

19 yaşındayım, aşırı isteğim var. Ama bir şey yapamıyorum, çekiniyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz daha çekin. Günün birinde çekinemeyeceğin bir fırsat olursa önce aklını sonra yüreğini tart. Dengele. Yanlış şeyi yapma. Başkalarına da zarar verme. Acemilik çekebilirsin. Bunu da dert etme, zamanla çözülür.

Kızlar çok korkuyor

20 yaşındayım, penisim 17 santim. Kızlar penisimden korktuğu için ilişkiye girmek istemiyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korkutma ve girmeyiver.

Kilo alamıyorum

18 yaşındayım. Boyuma göre kilom 10 eksik. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyon kilo almama engel olur mu?

CEVAP

Olmaz yavrum. Yola devam. Kilon iyidir.

Korunmadım

20 yaşındayım ve 3 ay önce korunmasız ilişkiye girdim. Bundan sonra bende baş ağrısı, sürekli kırgınlık, yorgunluk başladı. Acaba hastalık mı kaptım?

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 99 psikolojiktir. Korktun ve kuruntu yaptın. Aklına o korkulu hastalık geldi oturdu. Kov onu oradan. Böyle bir şey yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşam felsefesi ansiklopedisinden okuduklarınız değil, öğrendikleriniz önemlidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder