Dr. Haydar Dümen Yuvayı tehlikeye atmayın
HABERİ PAYLAŞ

Yuvayı tehlikeye atmayın

Mastürbasyon yapmak doğal ama aşırıya kaçmayın. Çünkü fazlası hem ruh hem de bedeni yorar. Bir de evlendiğinizde bu bağımlılığınız yüzünden eşinizle aranız açılır. Sizi yatak odasında bekleyen eşiniz yerine gizli saklı banyoda mastürbasyon yaparsanız yuvanız tehlikeye girer.

BÖYLE SORU YOK!

Kuyuya ışık tutamadım 20 yaşındayım, düz duvara tırmanacak haldeyim. Yaşıtlarım kuyuya ışığı tuttu. Ben kuyunun yanından bile geçemedim. Günün sonunda tek başıma ihtiyacımı gideriyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu deyimi bu konu için kullananı ilk kez duydum. Güler misin, ağlar mısın? Karar veremedim. Ama anladığım senin de kuyuyu ışık tutma zamanın gelmiş. Senin mailini okuyunca aklım ışık tutan lambalara takıldı.

Haberin Devamı

Şöyle ki her ışık, her zaman doğruyu göstermeyebilir. Mekanizma ona göre donanımlıdır. Hemen harekete geç, kendine uygun birini bul, nikahı bas. O zaman istediğin kadar kuyuda kalabilirsin. Aman dikkatli ol, boğulma. Sakın yanlış kuyuya da taş atma.

GÜNÜN SORULARI

Kobranın suçu ne? 21 yaşındayım, milli olmadım. Hatta mastürbasyon nedir, nasıl yapılır, bilmem. Kobraya kimsenin eli değmedi. Bir kızı seviyorum bütün namusumu ona saklıyorum. Kobramın suçu ne?

CEVAP

Değerli okurum, suçu kimsede aramaya gerek yok. Bu işin suçu muçu da sende. Bu yol seçiminde her şeyi göğüsleyeceksin. İnsan bir bütündür. Tek parça ile motor işlemez. Bu nedenle bu bütünlük içerisinde doğruları bulmaya çalışırsan ileride mutlu olursun, saklaya saklaya da küstürürsen çare için çok kapı çalarsın haberin olsun.

Pişman oluyorum

20 yaşındayım. Üniversite sınavına çalışırken aklıma cinsellik geliyor. Birkaç defa boşalıp pişman oluyorum.”Keşke ders çalışsaydım” diyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Aklı sekste takılı kalan okurum, bir akıntıyı kapılmış gidiyorsun. Tabii ki haftada 1-2 kere mastürbasyon yapacaksın. Seninki takıntılı bir durum. Bu sağlam adımlar atmanı, gelişimini tamamlamanı engeller. Böyle devam edersen gelişimin hava cıva olur. Aşağılık kompleksine kapılırsan sorunlar büyür. Sayılarda cimri ol. O sayılar artarsa okul hak getire. Sayılar uzun bir merdivenden iniş gibi olmalı. İradeli davran.

Haberin Devamı

Kilo sertleşmeyi azaltır mı?

19 yaşında, 1.80 boyundayım. 10-15 kilo fazlam var. Kilo sertleşmeyi azaltır, penisin küçük görünmesine neden olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ne yap et, kilo ver. Sonunda karşına yepyeni, değişik bir dünya çıkacak. Sana 6 ay ila 1 yıl arasında süre veriyorum. Boyunun son 2 rakamının ölçüsünden 2 kilo aşağıda olmanı istiyorum.

Kan görmüş

1 ay önce nişanlımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. O günden beri kız adet görmüyor, mide bulantısı var. Kusuyor ve biraz kan görmüş. Acaba gebe kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, olayı gözünüzde karmaşaya dönüştürmeyin. Sorunları parça parça çözün. Gebelik bir testle anlaşılır, gerekirse yaptırın. Öteki sorunlar psikolojik kökenli. Onlara da bir ölçüde yardım edilebilir. Ama asıl sorun kız arkadaşının kendini tanıması ve çözmesi. Bazı yöntemleri öğrenirken hayatın gerçeklerini bilmesi gerekir.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Hiç ilişkiye girmedim. Cinsellik aklıma geldikçe penisimden şeffaf meni geliyor. İdrardan sonra kasık ve yumurtalıklarım ağrıyor. Mastürbasyonda çok çabuk boşalıyorum. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yazdıklarının hepsi olması gerekenler. Kasıklardaki ağrı, sperm birikimi ve düz kasların kasılmasından kaynaklanıyor. Erken boşalman ve zevk suyu zaten olmazsa olmaz gibi. Ortada kuşkulanacağın bir şey yok. Artık yaşın gereği biraz daha doğal, soğukkanlı olmaya çalış ve karşı cinsle ilgili ilişkilerini geliştirmeye bak.

Hemen sertleşiyor

18 yaşındayım. 3-4 gün mastürbasyon yapmadığımda idrarımı yaptıktan sonra boşalıyorum. Bir de cinsel organım güzel bir kız gördüğümde, hiç beklemediğim anda sertleşiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, aferin ona. Önce kendinin sonra penisinin kıymetini bil. Enerjisini harcama. Dengeli ve ılımlı kullan. Hem ruhen hem bedenen. O kendi bildiğini iyi yapar. Sen fazladan müdahale etme. Onun da yalnız kalmaya ihtiyacı var, bunu böyle bil. Mesaji aldıysan ne mutlu.

Nişanlım hamile mi?

24 yaşındayım, nişanlıyım. Nişanlımla ilk ilişkide ondan kan geldi. İkincisinde de geldi. Kızlık zarının yırtılmış olduğunu düşündük. Bir ay sonra tekrar ilişkiye girdik ve dışarı boşaldım. Ama yine de vajinada sperm kalmış olmasından korkuyorum. Adeti de 1 hafta gecikti. Nişanlım halime olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, tabii zar kanamış. Ancak gebelik ihtimali bitmemiş. Yazdıklarından yüzde 90 dolayında gebelik olmuştur diye düşünüyorum. Ama takdir edersin ki bu bir tahminden ibaret. Dileğim yüzde 10’da umarım olmamıştır. 5-10 gün sonra gebelik testi yaptırırsanız olay karşınıza kesin olarak çıkar.

Hangisi daha önemli?

2 aylık ilişkim var ve kız arkadaşımı çok seviyorum. Çıkmaya başlarken bakire değildi. Bunu bana söyledi. Şimdi aklımdan çıkaramıyorum. Bence dürüstlük zardan önce gelir. Kızlık zarı bir insanın kafasını bu kadar mı kurcalar? Bundan kurtulmak için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, egoizmine dur diyeceksin. İnsanlık yolunda dolu dizgin ilerleyeceksin. Bu kızcağız her şeyi seninle yaşasaydı onunla evlenecek miydin? Bana göre yüzde 99 hayır. Peki ayrıldığın zaman o kızın durumu bugünkünün aynısı olmayacak mıydı? Yani bir bakıma sen kanına girmiş olacaktın. Vicdan azabı da cabası. İnsanca davran ve kızı üzme.

Artık yoruluyorum

Sorum mastürbasyonla ilgili. Siz “Haftada 2-3 ideal” diyorsunuz ama ben günde 3-4 kez yapıyorum. İnternet beni bitirdi. Ne kadar dinamik de olsam artık yorulmaya başladım. Diğer kızlarla beraber olunca boşalmak bilmiyorum. Bu ileride evliliğimi etkiler mi?

CEVAP

Değerli okurum, evliliğinden öte, seni ve geleceğini etkiler. Evliliğini de, tabii aile mutluluğunu da. Etkilemez mi düşün! Her gün 3 kere kafa çeksen, 3-5 yıl sonra ne hale gelirsin. Ben bu sunduğun mazereti yemedim. Peki haftada 3-4 sana az geliyormuş. Sana açık çek yazdım. Her gün 1 kez yap, 6 ay sonra mailini bekliyorum.

Çok üzülüyorum

18 yaşındayım. Bu yaşa geldim, sevgilim yok. El ele dolaşan çiftleri görünce içim kan ağlıyor. Acaba kızlara yaklaşımımda problem mi var? Kibarım, anlaşıylıyım ama nerede hata yapıyorum? Hoşlandığım bir kız var, onu etkilemeyi başaramıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, inan ki daha çok küçüksün. Bu yaşlarda pencere aşkları geçerlidir. Şimdi telefonlar, mesajlaşmalar devreye girdi. El ele tutuşmak için biraz erken. Çünkü ona alıştığınız zaman ne derslere aklınızı veriyorsunuz ne de hayata. Bir tür uyuşturucu gibi. Yani bir nevi aşk uyuşturucusu diyebiliriz. Bana göre şimdilik iyi yoldasın. ‘Çok koşan çabuk yorulur’ derler. Her türlü enerjini geleceğe hazırlayıp bilgi birikimi yapmanda yarar var.

Niye böyle eğri?

21 yaşındayım. Penisim aşırı yamuk. Ereksiyon halinde karnıma değecek duruma geliyor. Kimseye de bunu söyleyemiyorum. İleride cinsel yaşantımda sıkıntıya neden olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik yapılacak bir şey yok. En iyisi kafana takmamak. Umarım seninki uslanır. Kimilerinde cinsel birleşmeyi engelleyecek kadar adeta göbeğe yapışırcasına ereksiyonlar oluyor. Evlendiğinde ya da zamanı geldiğinde biraz ilaçlarla ve eğer çözümü varsa operasyonla düzeltilir diye düşünüyorum. Şimdilik bunu kafana takma diyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın merkezi beyindir. Ama ona yürek sahip çıkmıştır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder