Dr. Haydar Dümen Zaman ve tecrübe ilaç gibi
HABERİ PAYLAŞ

Zaman ve tecrübe ilaç gibi

Tecrübesiz erkekler, özellikle ilk gece korkusuyla yetiştirilen genç kızlar için cinsel ilişki başlarda kabusa dönebiliyor. Bunun için çiftin ihtiyacı olan anlayış ve zaman. Kadın ve erkek birbirine alıştıkça, tecrübe kazandıkça zaman lehinize işler. Aceleci olmayın ve korkmayın

BÖYLE SORU YOK!

Kimse beni istemiyor

20 yaşındayım. Penisimin boyu çok büyük. Hiçbir kız arkadaşım benimle cinsel ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, diyelim ki elinde büyük bir servet var. Bankada, kasada paraların yığınla. Sen taşımakta zorlanıyorsun. Bu paraları kullanmaya kalkıştığında parayı verdin. Kasadaki “Biz bu kadar büyük parayı bozamayız” diyor. Onlar büyük parayı bozamıyorlar, sen bozuluyorsun.

Haberin Devamı

Okurum, paraların yarısını kesip çöpe atamazsın. Koyacağın kasaların da boyutu paraları alacak gibi değil. Buna zenginlikten doğan fakirlik derler. Öyle ya harcayamadığın para neye yarar. Çok gençsin. Belli yaşa ulaştıktan sonra bu parayı bozacak banka kasası bulacaksın, hiç üzülme.

GÜNÜN SORULARI

Geç boşalıyorum

27 yaşındayım. İlişkiye girdiğim zaman çok geç boşalıyorum. Tam erekte olamıyorum. Bu bir sıkıntı mı? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik bir olaya benziyor. Ortam, partnerinle ilgili takıntılı düşünceler ve vicdansal yükümlülük. Çok seçici olman, çabuk bıkman dışında boşalma sisteminin mekanizmasında da sorun olduğu düşünülebilir. Bu bölüm ürologları ilgilendirir.

Ön yargıları da sayabiliriz. Fantezileri yer ver. Bu konu üzerinde durmandan yanayım. Takılıp kalmamak koşuluyla neredeyse her erkeğin denediği zevk katalizörlerinden biridir. Okurum, evliliği de biraz geciktir.

2 santim uzar mı?

23 yaşındayım. Sürekli ilişkiye girmek istiyorum, normal mi? Bir de cinsel organım 13 santim. 2 santim daha uzatmak mümkün mü?

CEVAP

Açlık insanlara neler yaptırmaz ki? Eskiler fırını bile deldirdiğini söylemiş. Ama hiçbiri “13 santim küçük, 2 santim daha olsaydı harikalar yaratırdı” dememiş. Büyük penislerin bilimsel yayınlar dışında da ciddi sorunlar yarattığı belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Buna rağmen erkeklerin sancısıdır. Gençler, “Teknik ve psikolojik olarak sevgilimi nasıl mutlu ederim?” diye sormuyor. İlişkiye girip girmemen sana kalmış. Normal boyu hiçbir doktor uzatmaz bilgin olsun.

Başıma bela oluyor

34 yaşındayım. Cinsel organım büyük. Ama büyüklüğü başıma bela oluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, en büyük kanıtsın. Kadınların ölüp bittiği (!) büyük penis olayının ne boş bir efsane ve başa bela olduğunu belgeledin. Ne yazık ki erkeklerin yanıldığı bu gerçeği buradan duyurmuş oldun. ‘Her malın bir alıcısı vardır’ derler. Bu gerçekleştiğinde kadının haberi olsun, idareli kullanma formülünü de birlikte bulun.

Gölge düşüyor

5 aylık evliyiz, mutluyuz. Ama yatak odamıza gölge düşüyor. Eşim ilişkide hâlâ ilk geceki acıyı hissediyor. Bu sorun ne zaman bitecek?

CEVAP

Değerli okurum, bir kadın-doğum uzmanı ağrılara neden olan organik bir oluşum bulamamışsa eşinin o ağrılı cinsel birleşmelerini çözeceğiz, kaygılanma.

Evlenmek istemiyorum

22 yaşındayım, üniversite mezunuyum. Penisim çok kısa. Sertleştiği zaman 5-6 santim. Ayrıca meni gelmiyor. Ailem beni evlendirmek istiyor, çok zor durumdayım. Fiziki olarak da pek gelişmedim. Kafayı yemek üzereyim. Hiçbir kadınla beraber olmadım. Ne olur beni aydınlatın. İlaçla tedavisi mümkün mü?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bir hormonal sistem yetersizliğinden söz ediyorsun. Böyle mi, değil mi anlamak için kandaki erkeklik hormonu testosteronun ölçümü yapılmalı. Ayrıca da kesinlikle endokrinoloji uzmanına görünmelisin. Yapılacak tedaviye fazla geç kalmamanı öneririm. Şimdilik kadınlarla cinsel ilişkiyi düşünme. Kendin cinsel yapın ve koordinatları ortaya çıksın, ona göre çözüm ararız.

Sevgilim zevk aldı

18 yaşındayım, kız arkadaşım 25 yaşında. İlişkide o benden daha çok zevk alıyor. Neden zevk alamıyorum?

CEVAP

Değerli okurum, öyle olması gerekiyormuş öyle olmuş. Kız arkadaşın çok zevk almış. Onun açısından güzel bir şey. Mastürbasyon şartlanmasından kadına geçememenin zorluğunu yaşıyorsun. Bu yaşta yarışa erken başlamışsın. Dengeler önemli yavrum.

Zevk almıyorum

6 aydır evli kadınım. Cinsel ilişkiden zevk alamıyorum. Alsam da orgazm olamıyorum. Benim sorunum ne? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zaman lehine işleyecek. Evliliğinin öğrenme ve alışma aşamasındasın. İki ayrı ruh, tabii acemilik de yaşanır. Oranı yüksek olan bazı kadınlar birleşmede orgazmı yakalayamazlar. Her birleşmede kuşkulu ve tedirgin olma, işini zorlaştırma. Doğal ol, biraz da içinden geldiği gibi davran. Bana göre bir süre böyle sürsün. Gerekirse uzmanlar devreye girer.

Nasıl kurtulacağım?

20 yaşındayım, günde 4-5 kere mastürbasyon yapıyorum. Bundan kurtulmak istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, senin durumunun şakası yok. Evlendiğinde bu tutkular seni fena halde tutsak alacak. Hayaller, beklentiler, imajlar derken beyin bunlara şartlanacak, gerçeğiyle karşılaşınca, “Şundan da buyrun” denildiğinde elinden çatalın, bıçağın düşecek. Sen “Ben tokum” diyerek oradan sıvışıp banyoya koşacaksın. Bunları çok gördüm de olayları insanlardan öğrendim. Tecrübe konuşuyor dikkat! Hemen bu saplantıyı bırak.

Ya ilişkiye giremezsem?

20 yaşında kızım. İlk gece ilişkiye girememekten korkuyorum. Sevgilim de tecrübesiz. Bir de mastürbasyon yapmak kızlık zarına zarar verir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, yüzeysel dokunmalarla kızlık zarına zarar gelmez. Birleşme kararını sonuçlarını düşündükten sonra onayla. Eylem başladığında ağır aksak, inişli, çıkışlı ya da asfalt bir yolda gider gibi yol izleyeceksin. Önüne beklenmedik taş, gölet, çalı çırpı çıkarsa partnerinle çözerseniz.

Kan vardı

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla yüzeysel bir birlikteliğimiz oldu. O sıra acı hissetmedim. Ama 10 dakika sonra lavaboya gittiğimde çamaşırımda 2 damla açık renkte kan gördüm. 2 gün ağrım oldu. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, sanırım tahriş oldu. Belki biraz zedelendi. Çok zayıf bir olasılık, senin deyiminle bozuldu. Bana göre ilk iki ihtimal çok büyük. Hayatını tedirgin yaşama. Bundan sonra ne olacağına kesin karar ver. Ama verdiğin kararın sonuçlarını da olumlu ya da olumsuz göğüsle.

Hep sorun çıkıyor

Erkek arkadaşım benimle ilişkiye girmek istiyor. Bense istmiyorum. Bu durumu kabul etmediğim için hep sorun çıkıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu hayat yolunun komuta kontrol merkezi senin elinde. Bu nedenle yaşam değerlerine ters düşmeden ve büyük ödünler vermeden kendi çizginde yürü. Evlilik için erken karar verme. Evliliği cinsel birleşme koşuluna bağlamışsa sevgilinden yarar yok. Çeksin gitsin.

Bozuldu mu?

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sevişmeye başlayacaktık ki adet gördüğümü fark ettim. Erkek arkadaşımın penisinin yarısı vajinama girdik. Çok az bir kan vardı. Acaba kızlığım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, ben de anlayamadım, kusura bakma. Tahminim bozulmadı. Ancak bunun kesin kararını hekim verir. Gidip muayene olmak zor. Olayı kendi haline bırakırsın. Ama anlaşılıyor ki sizin cinsel yönüyle ilişkiniz devam edecek. Bunlar da sizin bileceğiniz işler.

GÜNÜN SÖZÜ

Kimi ihanetler patlamayan bomba gibidir. Kimse ne olduğunun farkına bile varmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder