Dr. Haydar Dümen Zamanla tat vermez olur
HABERİ PAYLAŞ

Zamanla tat vermez olur

Cinsellikte doğru kullanıldığı sürece fantezilerin yeri ayrı. Çünkü iyi kullanıldığında yatak odasını renklendiriyor. Ancak sadece fantezilere bel bağlanarak yaşanan ilişkiler bir süre sonra tat vermez oluyor. Bu yüzden işinizi şansa bırakmayın, her şeyin kararını bulmaya çalışın.

Evlenince ne olacak?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşım da 24 yaşında. Geceleri telefonda cinsellikle ilgili konuşuyoruz. O bu durumdan çok etkileniyor, hemen boşalıyor. Sizce bu normal mi? Bu durumu nasıl düzelteceğiz? Evlenince ne olacak?

CEVAP

Haberin Devamı

Yavrum, evlendiğiniz zaman bu işin kolayı var. Ayrı yatak odalarından bir telefon hattı bağlarsınız olur biter. Beyin bu tür fantezilere ve tatminlere alışırsa bunu daha sonra da isteyebilir. Ve sen yatakta yan yana geldiğiniz zaman bir de bakarsın ki beklediğin zevki ya da heyecanı yaşayamıyorsun. Aranızda anlaşın, bir yol bulun. Evlenince çok sıkıntı çekersiniz.

Zarım esnek mi?

18 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 21 yaşında. Şu anda askerliğini yapıyor. Erkek arkadaşım askere gitmeden önce ilişkiye girdik ama ben hiçbir şey hissetmedim. Kızlık zarım da bozulmadı. İlişki sırasında kendimi kastım, ondan olabilir mi? Şimdi ilişkiye girmek istiyorum. Kızlık zarım esnek olabilir mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, doktora gitmene gerek yok. Kızlık zarın esnek. Ne desem yaptıklarınıza devam edeceğinize göre bundan sonrasına karışmayayım.

Neden ağrıyor?

19 yaşındayım. İç çamaşırı olarak baksır giymeye başladığımdan beri haftada en az 1 kez testislerimde ağrı hissediyorum. Normal çamaşır giydiğimde sorun olmuyor. Bu sağlık sorununa neden olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, pek olacağını sanmıyorum. Yumurtaların sıkıştığı kesin. Ben o kadar sıkışmasalar derim.

Çabuk boşalıyorum

22 yaşındayım. Hiç ilişkiye girmedim. Cinsellik aklıma geldikçe penisimden sıvı ve şeffaf meni geliyor. İdrardan sonra kasıklarım ve yumurtalıklarımda ağrılar oluyor. Mastürbasyon yaparken çok çabuk boşalıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, anlattıklarının tümü normal ve doğal. Yani olması gerekenler. Kasıklarındaki ağrı, sperm birikimi ve düz kasların kasılmasından kaynaklanıyor. Erken boşalman ve buna bağlı o zevk suyu zaten olmazsa olmaz gibi bir şey. Ortada kuşkulanacağın bir şey yok. Ama yaşın gereği soğukkanlı olmaya çalış ve karşı cinsle ilgili ilişkilerini geliştirmeye bak.

Haberin Devamı

Ayaklara bakıyorum

29 yaşındayım, bekarım. Deneyimlerimi genelde genelevlerde yaşıyorum. Ben ayak fetişistiyim. Ayaklar hiç aklımdan çıkmıyor. Bu sorunu aşmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Okurum, kesin tedavisi zor. Orta yol izlenecek. Artık genelevlerden kurtulmanın zamanı gelmiş de geçiyor. Seninle anlaşacak, uzlaşacak bir eş mutlaka bulacaksın. Kendini yorup, üzme. Zamanı gelince moral takviyelerini bir uzmandan alırsın.

Gebe kalır mı?

Üç ay önce hayat kadınıyla beraber oldum, prezervatif kullandım. Ama ben boşalınca baktım ki prezervatif yırtılmış. Kadın hemen vajinasını yıkadı. Kadın hamile kalır mı, kalmaz mı? Çok endişeliyim, ya baba olursam?

CEVAP

Değerli okurum, hayat kadınları zaten korunuyorlar. Gebe kalma şansları hemen hiç yok. Üzülmen yersiz.

Çok kan geldi

18 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girdik, çok fazla kan geldi. Havlu koyduk, bastırdık ama dinmedi. Hastaneye gitmeye ikna edemedim. Kızlık zarı bozulmuş mudur? Çok endişeliyim.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bana göre yalnız kızlık zarı bozulmamış. Vajinal yırtık da meydana gelmişe benziyor. Geçmiş olsun. Böyle gözü karalıklara dikkat etmek gerekir. Başın her türlü belaya girebilir. Dünyada yalnız değiliz. İstediğimizi yapma hakkımız yok.

İlgimi kaybettim

19 yaşındayım. Şu ana kadar çok kızla birlikte oldum, çok ilişki yaşadım. Ancak ne olduysa birkaç aydır cinsel ilişkiye karşı hiç ilgim yok. Hiçbir kızla ilişkiye girmek istemiyorum. İsteğim yok oldu. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli kurum, perhize devam. Romantizmi unutup aç kurtlar gibi lokantaya girip, her yemekten doyasıya yersen böyle olur. Yapacak tek şey bir süre sakin kalıp diyete girmek. Zamanla her şey yerine oturacak. Senin de bir kız arkadaşın olsun ama ilişki flört sınırlarını aşmasın.

Hamile miyim?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve erkek arkadaşım vajinanım içine boşaldı. Bu ay adet günüm geçti. Gebe kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, gebe kalmış olabilirsin. Gecikmeden test yaptırmalısın.

Beni terk etti

Erkek arkadaşım vardı ve evlenmeyi düşünüyorduk. Her zaman bana “Geçmişin beni ilgilendirmiyor” diyordu. Ben de ona kız olmadığımı söyledim. Beni terk etti. Onu çok seviyorum. Hatamın bedeli bu kadar mı ağır olmalı?

CEVAP

Sevgili kızım, erkek arkadaşının değer yargıları, senin hakkındaki niyetleri çok da sağlam bir yere basmıyormuş. Belki onun için çok erkendi. Ya da bunu bir bahane kabul etti, seni bıraktı. Senin önceki ilişkini içine sindirmemiş olabilir.

Açık yüreklilik çok iyi bir şey. Ama bazı şeyler vardır ki devlet sırrı gibi saklanır. Kişisel sırlar vardır, onu sizden başkasının bilmesinin anlamı yoktur. ‘Bir kere sürçmekle atın boynu vurulmaz.’ Bu bir atasözüdür.

Böyle soru yok!

Kalbe zararı var mı?

21 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak kalp krizine yol açar mı? Bir yerde okumuştum. Şimdi çok korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, zavallı bir elin yumruğu kadar. Günde tonlara varan kan pompalar. Sigara ve kötü beslenme ile yolları tıkanır. Atışını durdurduğunda hayat durur. Oğlum, kalbine güven. Mastürbasyon ya da birleşmeler kalbe zarar değil, bundan yarar görüyor.

Önce antrenmanla atışları pompalayarak bir tür spor yapıyor. Ardından mutluluk hormonu bedene yayılıyor, rahatlıyor, huzur duyuyor. Okumadın mı cinsellik ömrü uzatıyor diye? Ömrü uzatan motor pompa kim? Kalp. Krize filan uğramadan seni yüzlü yıllara taşır umarım. Şişmanlama, sigara içme, hareketli ol. Mastürbasyon mudur, seks midir ölçülü davran ve ona güven.

Günün soruları

Hiç zevk almıyorum

Erkek arkadaşımla 5 yıldır birlikteyiz. Bu yıl ilişkiye girdik. Ama ben zevk almıyorum. Erkek arkadaşım uğraşıyor ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, artık evlenin derim. Beş yıl arkadaşlık, sonu cinsellik. Nereye koştuğunuzu anlamıyorum. Aslında uzun süre çıkıp yakın ilişkilerinin olmasına karşın cinsel birleşmeyi ilk geceye saklayanlarda sorunlar çıkıyor. Önünüzde yemek var, güzel ve hoş ama yiyemeyeceksiniz. Her oyunu kuralına göre oynamak gerekir. Bilmem anlatabildim mi? Buradan ipucu veriyoruz ama yaşam sizin. Zaten bu konuda kimse uzaktan çalan davulun sesini dinlemiyor.

Kızla nasıl yakınlaşabilirim?

18 yaşındayım. Bugüne kadar hiçbir kızla ilişkim olmadı. Bir kız buldum diyelim, ona nasıl yaklaşabilirim? Geç olmadan bir şeyler yapmazsam öleceğim gibime geliyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bir, ölmeyeceksin. İki, gözlerin kararırsa kararsın. Kararır, ağarır o yolunu bulur. Yaşın ne başın ne? Nereye koşuyorsun? Ülkedeki gençleri bir düşün. Onların başları kel mi? İster istemez yoksunlukları sineye çekiyorlar. Her şey bir ölçü içinde yaşanmalı. Acele etme, önündeki yıllara iyi hazırlan. Ama zamanı gelince kullanacağın fırsatta bencil davranma.

Günün sözü

Yalan tarlasında her türlü ot biter ama dürüstlüğü her gün sulasanız asla yeşermez. H. D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder