Dr. Haydar Dümen Zamanlama çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Zamanlama çok önemli

Haberin Devamı

Cinsellik iyi bir evliliğin olmazsa olmazı. Çiftin hayatında önemli yer kaplıyor, her şey yolunda gidiyorsa yüzler gülüyor. Bu yüzden cinsellikte zamanlama önemli. Eşinize baskı yapmayın, onu zorlamayın. İşler ters gider, yatak odası sizi boğar.

BÖYLE SORU YOK!

Kadın buzdolabı gibi...


33 yaşındayım, bekarım. Kız arkadaşım 29 yaşında ve buzdolabı gibi. Öpünce, elini tutunca tepki vermiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

‘Elveda my darling’ diyerek ellerinden, gözlerinden öpe öpe gönder onu evine. Sen de bayram yap kendi kendine. Bir buzdağını eritmek senin görevin değil, üstesinden gelemezsin. Bu koşullarda evlenip de buzlu çorbayı içemezsin. “İdare ederim” dersen sen bilirsin. Yaşlarınız maşallah! Bu yolda acemiliğiniz ise aman Allah! Ne etmeli diye derin derin düşünürken havaya girip “Ben onu eğitirim, her şeyi öğretirim” dersen sen bilirsin de, ona öğreteceğim derken sen tepetaklak olmayasın?

İSTEKLİYİM AMA KORKUYORUM

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Benim de isteğim var, korkuyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, eskiler ‘Korkunun ecele faydası yok’ demiş. Siz yola çıkmışsınız, bir adım atıp o yolu tamamlamak kalmış. Asıl sorunlar bundan sonra başlayacak. Önce iki beden, iki ruh birbirine alışacak. Bu arada birbirine uymayan özellikler ortaya çıkınca düş kırıklıkları yaşanacak. Zaman, iş güç ve kaçamak gibi engeller sizi zorlayacak. İlişkiniz büyük bir olasılıkla ikiniz için de hayal kırıklığıyla sonlanacak. Deneyim kazandım mı dersin, gözyaşı mı dökersin yoksa herkes yoluna diye bir çözüm mü bulursun, her şey sana kalmış.

Neden hemen boşalıyorum?

İlk ilişkide hemen boşaldım. Ondan sonra tam başlayacakken boşaldım. İlişkinin 4’üncü dakikasında yine boşaldım. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Bunun adı erken boşalmadır değerli okurum. Sebebi heyecan ve deneyimsizliktir. Yaşını yazmayacak kadar aceleci, hiperaktif birisin. İlişki ortamı maşallah! Yangından mal kaçırır gibi mi yoksa ilişkiden sonra ‘demle çayı içelim’ ardından devam edelim der gibi mi? 3 boşalma, beden-sinir sisteminin alarmından kaynaklanıyor. Sistem, cankurtarır gibi otomatiğe bağlanıyor. Bu sorunun tedavisinde evlilik şartı aranır. Şimdilik koştur, nasıl olsa konunun önü de sonu da boştur. Zamanı gelince o dengeyi bulursa ne âlâ, olmazsa bize elveda!!!

Evlendim ama pişmanım

26 yaşındayım. 7 aydır evliyiz ama pişmanım. Karım hep kaçıyor, bugüne kadar 3 kez birlikte olduk. Benimle ilgilenmiyor, sürekli ilgi bekliyor, sorun çıkarıyor. Hep idare ediyorum ama bunaldım. Artık idare edecek halim kalmadı. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, anlaşılan eşin bu evlilikten mutlu ve memnun değil. Bu çizdiğin tablo 50-60 yıl sürmez. Sana net bir açıklama yapmıyor ve değişmemekte ısrar ediyorsa bir süre ayrı kalıp düşünün. Kavgasız çözüm yolu arayın. Sanıyorum ki, yolun sonunda ayrılık gözüküyor. Böyle bile olsa isyan etmeyin. Çünkü çileli evlilik cadı kazanına dönüşürse, bundan çocuklar zarar görür.

Kız acele etmiyor mu?

17 yaşındayım, 3 aydır kız arkadaşım var. O hemen ilişkiye girmek istiyor. Ben yaşımız uygun değil diye istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bence de uygun değil. Eğer önerime uyarsan ben de sana teşekkür ederim.

Vajinam buruşuk

22 yaşında kızım. Cinselliği hiç yaşamadım ama mastürbasyon yapıyorum. Vajinam çok buruşuk ve dudakları büyük. Mastürbasyon yaparken kızlık zarım bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın yüzeysel temas ve sürtünmelerle bozulmaz. Yapısal özelliğe kafanı takma. Kendi cinselliğine soğuma.

Eşim ilişkiye girmek istemiyor, neden?

2 yıldır evli kadınım. Eşim 27, ben 24 yaşındayım. Eşim cinselliğe benim kadar istek duymuyor. Ben haftada 3-4 kez ilişkiye girmek, cinsel hayatımızı renklendirmek istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin cinsel kimliği böyle programlanmış. Doktora da gitseniz düzelecek bir şey olduğunu sanmam. Yalnız senden eşini keşfetmeni istiyorum. Onun bilinçaltına in. Bunun için de kullanacağın tek yöntem bedenini keşfet yani fantezileri doğru yerinde kullanın. Bu konuda zamanlama çok önemli, aceleci olma.

Çok mastürbasyon yaptığım için mi?

17 yaşındayım. Acaba mastürbasyonla sivilce arasında ilişki var mı?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonla sivilce arasında ilişiki yok. Özellikle kükürtlü sabunlarla yüzünü günde 2-3 kez yıka. Sivilcelerini sakın ola sıkma. Ceviz, çikolata, fındık, yumurta gibi gıdalara yeme. Bir de cilt hastalıkları uzmanına görün.

Tahrik oluyorum

21 yaşındayım. En ufak bir şeyde mastürbasyon yapıyorum. Her şeyden tahrik oluyorum. Bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım bir süre ilaçla tedaviye ihtiyacın var. Hani bazı şeyler vardır ‘Bu kadar olmaz’ denir ya tıpkı onun gibi. Gördüğüm kadarıyla bu durum iradeyi aşmış. Yaşamın bir parçası haline dönüşmüş. Ama böyle olmaz.

Neden terliyor?

30 yaşında erkek arkadaşım var. Sevişirken çok terliyor. Biraz kilolu. Acaba bundan mı?

CEVAP

Değerli okurum, büyük ölçüde kilodan. İkinci neden heyecan. Kendini zorladıkça terliyor, terledikçe performansı düşüyor. Bu kısırdöngü içinde sen onu sakinleştir. Fazla kilo onun hayatı için çok önemli. Heyecanlarının azalması da yine sağlığı yönünden yararlı olacaktır. Heyecan gereklidir ama ölçü aşılmamalı.

Neden isteksizim?

21 yaşında kızım. Ben erkeklere karşı hiçbir istek duymuyorum. Sevgilim var ama ona aşık olamıyorum. Erkekler beni hiç etkilemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, beklemen gerekiyor. Bu aileden aldığın eğitimle ilgili olabilir. Yaratılışın gereği çevreden ya da kendine kendine olumsuz telkinler olmazsa o masallarda beyaz atlı prens karşına çıkacak, beklemede kal, erkeklere duygusal bak.

Fazlasını istiyorum

35 yaşındayım. 14 yıllık evliyim. Cinselliği seviyorum ama bir kez ilişkiye girebiliyorum. 2 veya daha fazla ilişkiye girebilmem için ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, bir defa birleşme normaldir, idealdir. Erken boşalman yoksa, en azından 10 birleşmenin 5’inde kadının orgazm olabiliyorsa siz iyi bir çiftsiniz. Erken boşalman varsa, tabii kadın bundan bir şey anlayamayacağı gibi onun da bazı beklenti ve hakları var. Bunun da giderilmesi gerekir.

Zevk almıyorum

26 yaşında kadınım. Evleneli 1 yıl olmasına rağmen hâlâ acı çekiyorum. Hiç zevk almıyorum. Acaba bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, çektiğin acı yok edilir. Kasılıyorsun yani yarı vajinismus. Böylece ilk engel aşılır, acı ortadan kalkınca zevk de ardından gelebilir, orgazmı yaşayabilirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Çoğu aşkın rüyası gerçeğinden daha tatlıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder