Dr. Mehmet Öz En çok korkulan hastalıkları önlemek için kolay çözümler
HABERİ PAYLAŞ

En çok korkulan hastalıkları önlemek için kolay çözümler

Bugün size diyabet, kanser, kalp krizi ve felç gibi en çok korktuğunuz hastalıklardan korunmanın kolay yollarını anlatacağım. Sağlığınızı korumak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu basit ama devrim niteliğindeki adımlar vücudunuzu diyabet, kanser, kalp krizi ve felç gibi en korkulan hastalıklara karşı korumaya yardımcı olacak kısa çözümlerdir.

1. Diyabeti kolay yoldan önlemek için:

Lif ve sirke kokteyli Yaklaşık 26 milyon Amerikalı diyabetten mustarip. Bu kronik hastalığı önlemenin en önemli koşulu kan şekerini dengede tutmak. Diyabet karşıtı içecek tarifim sayesinde kan şekerinin bir yükselip bir düşmesini engelleyin.

Haberin Devamı

Lif ve sirke kokteyli

- 226 gram su - 4 çay kaşığı beyaz veya kırmızı şarap sirkesi - 1 çay kaşığı toz haline getirilmiş karnıyarık otu tohumu.

Bu karışımdaki sirke ve lif şekerin emilimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Ayrıca sirke iştahınızı bastırırken, lif de tok hissetmenize yardımcı olur. Obezite de diyabete bağlı olduğunda açlığınızdan kurtularak kilo alımını engellemiş olursunuz. Bu içeceği her gün akşam yemeğinden önce içerek ani şeker yükselmesi ve düşmesini önleyin.

2. Kanseri kolay yoldan önlemek için:

Üzüm çekirdeği özü Ölümün başlıca ikinci nedeni olan kansere karşı savaş açın. Antioksidanlarla dolu üzüm çekirdeği özü hücrelerinizi, onlara zarar veren serbest radikallerden korur. Laboratuar araştırmaları, üzüm çekirdeği özünün meme ve kolon kanserlerini önlemeye yardımcı olabileceğini gösterdi. 40 yaşın üzerindeki kadınlar günde 200 mg üzüm çekirdeği ekstresi takviyesi alabilirler.

3. Kalp krizini kolay yoldan önlemek için:

Yatmadan önce 2 adet bebe aspirini Kalp krizi, başlıca ölüm nedeni olarak gösteriliyor. Yatmadan önce 2 tane bebe aspirini (her biri 81 mg) alma alışkanlığı edinerek kalp krizini önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Nedeni ise şu: Sabahları kanınız daha yoğundur ve en yavaş tempoda hareket eder. Bu da sizi, kalp krizine neden olan pıhtılaşmaya karşı daha eğilimli hale getirir. Kalp krizlerinin yüzde 25’i uyandıktan sonraki 3 saat içinde gerçekleşir. Yatmadan önce bebe aspirini almak, sabah uyandığınızda kanınızın daha sulu olmasına, böylece damarlarınızda tıkanmaya yol açmayacak şekilde dolaşımın kolaylaşmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

4. Felci kolay yoldan önlemek için:

Beyaz meyve-sebzeler Amerika’da, her 40 saniyede bir kişi, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve damar sertleşmesinden dolayı felç geçiriyor. Yapılan son araştırmalara göre beyaz etli meyve ve sebzelerden bolca tüketmek felce karşı korumaya yardımcı olabilir. Karnabahar, mantar, muz, salatalık, elma ve armut tüketebilirsiniz. Bu gıdalar tansiyonu ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olan güçlü antioksidanlar içerir.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULMAK İÇİN ÇÖZÜMLER

Vazgeçemediğiniz kötü alışkanlıklarınız varsa, onlardan kurtulmaya yardımcı olacak besin takviyelerini sizlerle paylaşacağım.

1. İçki sersemliği için:

Milk thistle, deve dikeni bitkisinden elde edilen bitkisel gıda Günde bir kadeh alkol tüketmek iyi olabilir ama daha fazlası kanser ve kalp krizi riskinizi artırır. Her zaman dozunda içmeye özen gösterin. Bazı geceler, kutlama biraz fazla kaçtığında başvuracağınız kestirme yol sütlü kengel de denilen ‘Milk thistle’. Bu bitkisel çözüm karaciğer enzimlerinin aktivitesini artırarak vücudu fazla alkolden arındırmaya yardımcı olur. İlk içkinizden yarım saat önce 200 mg kapsül alın. Eğer içkiyi fazla kaçırırsanız aynı dozu, ‘akşamdan kalma’ diye tabir ettiğimiz içki sersemliği için alabilirsiniz. Eczane veya vitamin satan dükkanlarda uygun fiyatla alabilirsiniz.

Haberin Devamı

2. Tatlı düşkünleri için:

Gurmar Çok fazla şeker tüketimi insülin seviyesini yükseltir ve bu da diyabet, felç veya kalp problemlerine neden olabilir. Eğer çok fazla şeker tüketiyorsanız, Hindistan kökenli antik bir sağlık sistemi olan Ayurveda tıbbında kullanılan, gurmar (gymnema sylvestre) isimli bitkiyi deneyin. Kelime anlamı Hintçe’de ‘şeker öldürücü’ olan bu doğal çözüm, kan şekerini düşürür ve insülin seviyesini dengeler. Ayrıca şeker tadını azaltarak şekerli yiyeceklerden uzak durmanıza yardımcı olabilir. Günde 250 mg kapsül alabilirsiniz. İnternetten sipariş verebilir veya vitamin satan dükkanlarda uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

3. Tuz düşkünleri için:

Ökseotu özü Fazla tuz tüketimi tansiyonun yükselmesine neden olarak kalbinizin daha çok kasılmasına neden olur. Öncelikle tuz alımını günde 1500 mg’la (1 çay kaşığından daha az) sınırlayın. Fazla tuza çözüm olarak, yüksek tansiyonu düşüren ve idrar söktürücü rol üstlenen ökseotu özünü deneyin. Bir bardak suya 10 damla damlatın. İnternetten satın alabilir veya vitamin satan dükkanlarda uygun fiyatlara bulabilirsiniz.

Kronik terleme nedenleri

Eğer siz de Sahra Çölü’ndeki bir sumo güreşçisinden daha fazla terliyorsanız, el veya ayaklardaki ter bezlerinin aşırı çalışmasının neden olduğu hiperhidroz denilen aşırı terleme probleminiz olabilir. (Terleme problemlerinin başlıca nedenleri tiroid veya testosteron anormallikleridir). Bu durum Asyalılar arasında oldukça yaygındır ve bu da Asyalılar’ın neden genellikle beyaz eldiven giydiğini açıklayabilir: Biriyle tanıştıkları zaman nemli bir el uzatmak istemediklerinden... Bu rahatsızlık için botoks da kullanılmaktadır. El terlemesi için, sorun yaratan sinirler için yapılan operasyonlar da işe yarayabilir.

Karaciğer sağlığına zararlı besin ve besin takviyeleri

A vitamini, karaciğere zarar veren başlıca besin maddelerinden biridir. Aşırı A vitamini alımı (özellikle besin takviyelerinden) karaciğerde yağ depolanmasına, kronik hepatit ve siroza neden olabilir. Kronik karaciğer hastalığı olan kişiler, kapsül olarak günde 750 mikrogramdan (mcg) daha az A vitamini tüketmelidirler (A vitamininin besin yoluyla alınmasında problem yoktur). Karaciğerde toksik etki yaratan diğer besin maddeleri ve besin takviyeleri: 1. Nikotinik asit (Niyasin) 2. Yarpuz yağı 3. Sinameki meyvesi özü 4. Kediotu 5. Demir 6. Ökseotu

Prebiyotik gıdalar

Prebiyotik bakteriler normalde, insan bağırsağında bulunmaz bu yüzden vücuda alındıklarında genellikle iyi uyum sağlayamazlar. Bu yüzden prebiyotik gıdalar, prebiyotik organizmaların yaşaması ve bağırsakta çoğalmaları açısından büyük önem taşırlar. Prebiyotikler, bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin büyümesini ve faaliyetlerini harekete geçiren, sindirilemeyen gıda lifleridir. Prebiyotik karbonhidratlar muz, kırmızı meyveler, kuşkonmaz, sarımsak, buğday, yulaf, arpa (ve diğer tam tahıllar), keten tohumu, domates, yer elması, soğan, hindiba, baklagiller ve yeşil sebzeler gibi gıdalarda doğal olarak bulunur.

GRİP AŞISI KALP KRİZİNİ ÖNLER Mİ?

Çok nadir durumlarda, aşılar, bağışıklık tepkisinin artmasıyla meydana gelen kalp krizi de dahil diğer hastalıkların riskini azaltır. Neden mi? Çünkü gerçek enfeksiyonlara karşı oluşan bağışıklık tepkisinin bir görevi de düşmanın cilde nüfuz ettiğini varsaymaktır. Yani grip olduğunuzda, vücudunuz bir kesik olduğunu varsayar ve kanın pıhtılaşması için trombosit hücrelerini harekete geçirir. Bu hücreler aynı zamanda kalp ve beyin damarlarında da dolaşır. Küçük bir kesik olduğunda, bu önemli damarlarda uygunsuz kan pıhtılarına neden olur. Yıllık grip aşısı olmak bunu önler.

(11.12.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder