Ecesu Serbes

27 Ocak 2021, Çarşamba 09:40

28 Ocak Aslan Dolunayı hangi burcu nasıl etkileyecek?

Aslan burcu astrolojide özgüvenle, yaratıcılıkla, göz önünde olmakla ve sahneyle alakalıdır. Dolunay etkisinde olacağımız 10 - 15 günlük dönemde daha fazla göz önünde olmak, dikkat çekmek, ilgi ve takdir görmek isteyeceğiz. Hepimiz kendi hayatlarımızın başrolünde oynuyoruz. Özel olduğumuzun görülmesini isteyeceğiz. Takdir görmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyacağız. Özgüvenimiz artacak, hak ettiğimizden daha azına razı olmayacağız. Yaratıcılığımız artacak, üretmek isteyeceğiz.

Bu Dolunay anında sabit burçlar arasında T kare dediğimiz oldukça zorlayıcı bir açı kalıbı da etkili olacak. Sabit burçlar arasındaki kare açılar en zorudur, çünkü kare açılar mücadele yoluyla gelen değişim demektir. Aslan, Kova, Boğa ve Akrep gibi sabit burçlar ise değişime en kapalı burçlardır. Umulmadık gelişmeleri ve sürprizleri simgeleyen Uranüs’ün de Boğa gibi değişime kapalı bir burçta etkili olacağı bu Dolunay hepimizin hayatında ani, beklenmedik ve şaşırtıcı değişimlere işaret ediyor.

Güneş ve Ay’ın karşı karşıya geldiği Dolunay enerjisi tamamlanmayı ve sonuçlanmayı sembolize eder. Dolunay’dan hemen sonra, 30 Ocak itibariyle Merkür’ün Kova burcunda geri hareketine başlayacak oluşu bir süredir ilgilendiğiniz, zihninizi meşgul eden ve kafanızı karıştıran konuların çözüme ulaşmasını sağlayacaktır. Ama bu çözümlenme süreci pek de rahat ilerlemeyecek, önce her şey karışacak ve sonra düzene ulaşacak aslında.

Koç ve Yükselen Koç: Aşk evinizde etkili olacak Dolunay ile romantik sürprizlere açık bir döneme giriyorsunuz. Önümüzdeki 10 - 15 günlük dönemde duygusal ihtiyaçlarınız artacaktır. Daha fazla ilgiye ve romantizme ihtiyaç duyacağınız bir dönem sizi bekliyor. Çocuklarla ilgili konularda da sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Yalnızsanız sosyal çevrenizden biriyle flört edebilirsiniz. Finansal konularda mümkün olduğunca temkinli hareket etmelisiniz. Spekülatif yatırım araçlarından uzak durun.

Boğa ve Yükselen Boğa: Ev ve aile alanınızda gerçekleşen Dolunay ile hayatınızı temelden etkileyecek kararlar alabileceğiniz 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Aileniz ve işiniz, duygusal yönünüz ile mantıklı tarafınız arasında dengeyi kurabilmelisiniz. Burcunuzda seyahat etmekte olan Uranüs’ün de etkisiyle ani ve beklenmedik kararlar alabilirsiniz. Özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacınız artıyor. Sürpriz değişimler gündeme gelebilir. Siz yine de plansız hareket etmemeye gayret gösterin.

İkizler ve Yükselen İkizler: Kardeşleri, yakın çevreyle kurulan ilişkiler, iletişimi, eğitimleri ve seyahatleri simgeleyen 3. evinizde gerçekleşen Dolunay ile zihninizin daha aktif çalışacağı, daha fazla düşüneceğiniz ve önemli kararlar alabileceğiniz 10 - 15 günlük döneme giriyorsunuz. Yakınlarınızdan alacağınız sürpriz haberler sizi şaşırtabilir, veya siz alacağınız beklenmedik kararlarla yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz. Kardeşlerinizle ilgili beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir. Kısa süreli seyahatler kapıda.

Yengeç ve Yükselen Yengeç:

13 Ocak 2021, Çarşamba 15:19

Oğlak burcunda dönüştürücü Yeni Ay hangi burcu nasıl etkiliyor?

Bugün Oğlak burcunda değişim ve dönüşümün gezegeni Plüton’un başrolde oynadığı bir Yeni Ay meydana geldi. Yeni Ay’lar yeni başlangıçları sembolize eder, Oğlak burcu ise iş hayatını, disiplini ve sorumluluk duygusunu. Plüton’un etkisi ise bu dönemde yapacağımız başlangıçların, alacağımız sorumlulukların ve hedeflerimize yönelik atacağımız adımların bizi değiştireceğini ve dönüştüreceğini ifade ediyor.

Bu Yeni Ay, geçen sene Ocak ayında gerçekleşen Satürn - Plüton kavuşumu ile aynı derecede meydana geldi. Geçtiğimiz bir sene içinde neleri öğrendiğimizi ve neleri hala öğrenemediğimizi önümüzdeki 10 günlük dönem gösterecektir.

Oğlak burcunun yöneticisi Satürn, Yeni Ay anında Mars ve Uranüs ile sert etkileşimler kuruyor. Bu da aslında planlarımızda engellerle karşılaşabileceğimizi ve hedeflediğimiz adımları atmanın o kadar da kolay olmayacağını gösteriyor. Ani ve beklenmedik gelişmelere karşı hazırlıklı olmakta fayda var.

Kariyer evinizde gerçekleşen Yeni Ay; sizi iş hayatında yoğun bir mücadeleye sokuyor. Yeni başlangıçlar yapmak istiyorsunuz. Kariyeriniz için yeni planlar, projeler ve stratejiler oluşturuyorsunuz. Bu dönemde kariyerinizi ilgilendiren konularda yeni kararlar alabilir, hatta yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Ancak yapmak istediğiniz başlangıçlar çevresel faktörler tarafından kısıtlanabilir. Üstlerinizle anlaşmazlıklar yaşayabilir, birlikte çalıştığınız kişilerle güç savaşlarına girebilirsiniz. Mümkün olduğunca sakin kalmaya özen göstermelisiniz. İş ve para konularında beklentileriniz ile elde ettikleriniz birbirine uymayabilir. Plansız hareket etmemeye özen gösterin.

Oğlak burcunda gerçekleşen Yeni Ay; yurtdışı bağlantılı işler, hukuk, yüksek öğrenim ve seyahatler konularını yöneten dokuzuncu evinizde meydana gelecek. Bu alanlarda yeni başlangıçlar yapabilir, eğitim hayatınızı ilerletme kararı alabilirsiniz. Yüksek öğrenim programlarını araştırabilir, hatta lisans üstü programlara kayıt olabilirsiniz. İş ve kariyer konularında ise sürprizlere açık bir döneme giriyorsunuz. Önümüzdeki 10 günlük süreçte bağımsız hareket etme isteğiniz iş hayatınızda problemler yaşamanıza sebep olabilir. Yöneticilerinizle, patronunuzla ve hayatınızdaki otorite figürleriyle ilişkilerinizde ekstra dikkatli olmalısınız.

Oğlak burcunda gerçekleşen Yeni Ay; krediler, borçlar ve ortaklaşa gelirler alanınızda yeni başlangıçlar işaret ediyor. Geçtiğimiz üç senede bu alanlarda yoğun mücadele verdiniz şimdi ise daha rahat bir etki altındayken bir kez daha finansal hayatınızı gözden geçiriyorsunuz. Finansal olarak güçlenme isteğiniz büyük riskler almanıza sebep olabilecek cesareti ve güveni size verecektir. Mümkün olduğunca bütçenizi aşacak davranışlardan kaçınmalı ve riskten uzak durmalısınız. Eşinizin veya iş ortaklarınızın finansal durumlarıyla ilgili konular dolaylı olarak sizi de etkileyebilir. Yurt dışı bağlantılı işler yapıyorsanız, öğrenciyseniz veya hukuki meseleleriniz varsa beklenmedik gelişmelere karşı hazırlıklı olmalısınız.

30 Aralık 2020, Çarşamba 09:23

30 Aralık Yengeç burcunda Dolunay: Duyguları şifalandırmak

Birkaç gündür siz de kendinizi hassas ve duygusal hissediyorsanız, Yengeç burcunda bu sabah gerçekleşen Dolunay’ın etkisi altındasınız demektir. Yengeç burcu astrolojide evi, yuvayı, duyguları, koruyup kollamayı, hassasiyeti ve anaçlığı simgeler. Dolunay etkisiyle ev ve aile konuları ön plana taşınıyor, ki yılbaşı ve sonrasını evde geçireceğimizi de düşünürsek bu hiç de şaşırtıcı değil.

2020’yi ardımızda bırakırken yalnızca bu seneyi değil, uzak geçmişimiz üzerine de düşüncelere dalacağız. Odağımızın geçmişe dönük olması bugünlerde anı yaşamak kolay olmayacağının göstergesi. Kafanızda bazı sorular belirebilir. Bütün bunlar gerçek miydi? Ne yaşadık, ne hissettik? Kimlerin desteği zor zamanları atlatmamıza yardımcı oldu, kimler zor günlerimizin sebebiydi?Mantıklı tarafımız ile duygusal yanımız arasında dengeyi kurabiliyor muyuz? Tamamen mantığınıza güvenerek yaşıyor, duygularınızı ihmal ediyor musunuz? Yoksa duygularınızın sesini dinleyip aklınızı mı susturuyorsunuz? Bu soruları ve çok daha fazlasını sorun kendinize. En derindeki duygularınızla yüzleşin. Uzun süredir ağlamıyorsanız ağlayın hatta. Emin olun bedeninizin ve ruhunuzun buna da ihtiyacı var.

Dolunay’a destek sunan Uranüs, bize mutluluk verecek ufak tefek sürprizlere işaret etse de, yaralı şifacı Şiron’un sert etkileşimi yaralarımızı deşecek olaylara işaret ediyor. Üstünü örttüğünüz yaralarınızla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Geçmişte yaşananlar için kendinizi perişan etmeyin tabi ki ama, Şiron’un olduğu yerde yara olduğu kadar şifanın da olduğunu unutmayın. Hem kendinize hem de başkalarına yardım edin, insanlarla kendilerini iyi hissettirirken kendinizi de ihmal etmeyin. Sevin, şımartın. Ruhunuza ne iyi geliyorsa onu yapın. Sizi üzen ne varsa, 2020 ile birlikte geçmişte bırakın.

Koç ve Yükselen Koç: Evde zaman geçirmekten keyif alacağınız, biraz da içe kapanacağınız bir döneme giriyorsunuz. İş sorumluluklarınızın artması ev hayatınızı da strese sokabilir. Eviniz, aileniz ve işiniz arasında dengeyi doğru kurduğunuzdan emin olmalısınız. Sürpriz bir kazanç elde edebilirsiniz, veya evinize yönelik beklenmedik bir harcama yapmak durumunda kalabilirsiniz. Ailenizden gelecek manevi desteği geri çevirmeyin. Duygularınızı ve düşüncelerinizi yakınlarınızla paylaşmak iyi hissettirecektir. Baş bölgenizle ilgili sağlık problemleri yaşayabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa

28 Aralık 2020, Pazartesi 11:09

2021 yıllık burç yorumları

Hayatlarımızın bir sayfasını daha kapatmaya hazırlanırken, sanıyorum ki hiç birimiz 2020’nin bitiyor oluşuna üzgün değiliz. Ömrümüz boyunca unutamayacağımız bir seneyi geride bırakıyoruz. 2021 için hepimizin hayalleri, umutları var ve bu umutlar geçmiş senelerde istediklerimizden çok daha farklı. Çok değil, şundan 8 ay önce rahatlıkla yapabildiğimiz şeyleri geri istiyoruz.

2020’ye Oğlak burcundaki gezegenler damgasını vurdu. Ciddiyet, sorumluluk, disiplin meseleleri, kurallara uymak ve kanaatkâr olabilmek hem Oğlak burcunun, hem de Satürn’ün sembolizmi içinde yer alır. Satürn, Oğlak burcundaki son senesini geçirirken Plüton ve Jüpiter’in de desteğiyle bu temaları hepimize kafamıza vura vura öğretti.

2020’de içimize kapandık, 2021’de dışarıya açılacağız. İnsanlık olarak kurallara uymaktan sıkıldık, özgür olmak istiyoruz. Yeri geldiğinde isyan edeceğimiz, yeri geldiğinde bağımsızlığımız için mücadele vereceğimiz ama sonunda özgürleşeceğimiz bir seneye giriyoruz.

Hepimiz için keyif ve mutluluk dolu bir yıl olsun. Dışarıdaki hayatlarımız o kadar yoğun olsun ki, “2020 ne güzeldi, hep evdeydik” benzeri cümleler kuralım.

Satürn’ün kariyer evinizdeki seyahati, tutulmalar, Satürn - Plüton kavuşumu derken 2020 senesinde hem kariyerinizi, hem toplumsal konumunuzu hem de hedeflerinizi yeniden inşa ettiniz. Yönetici gezegeniniz Mars’ın burcunuzdaki geri hareketi, sert etkileşimleri ve normalden uzun seyahati ile hem kendi içinizde hem de toplumsal alanda mücadele verdiniz. 2021 geçtiğimiz 3 seneden daha farklı temalar sunuyor. Aralık ayı itibariyle odağınız kariyer hayatınızdan sosyal ilişkilerinize kaydı ve sene boyunca arkadaşlıklarla ilgili konular gündemde olacak. 2021’de yeni sosyal çevrelere girebilir, arkadaşlık ilişkilerinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Derneklere, gruplara ve organizasyonlara dahil olabilir, kalabalık gruplar içinde önemli sorumluluklar alabilirsiniz. Finansal konularda ise önümüzdeki birkaç sene temkinli hareket etmelisiniz. Para evinizde seyahat etmekte olan Uranüs’ün Satürn ile 17 Şubat, 14 Haziran ve 24 Aralık 2021 tarihlerinde kuracağı sert etkileşimler, finansal plan ve stratejilerinizi sekteye uğratabilir. Arkadaşlarınızla borç alışverişine girmemeniz daha iyi olur. Büyük umutlarla başlayan işler beklediğinizden farklı sonuçlanabilir. Finansal olarak daha özgür olmak istiyorsunuz, büyük riskler almaktan kaçındığınız takdirde elde edeceğiniz beklenmedik kazançlar yüzünüzü güldürebilir. Mevcut arkadaşlık ilişkilerinizde beklenmedik problemler yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız problemler sosyal hayatınızı tekrar gözden geçirmenize ve arkadaş çevrenizde eleme yapmanıza sebep olabilir. Yolunuza kimle devam etmek istediğinizi, kimin size iyi geldiğini ve kimleri geçmişinizde bırakmak istediğinize karar verebilirsiniz. Sene boyunca tutulmalar İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek. Eğitimler, inançlar, satış - pazarlama konuları, yurt dışı bağlantılı işler ve seyahatlerle ilgili konular senenin gündemini oluşturacak. Yakın çevrenizle kurduğunuz ilişkiler, kardeşleriniz, komşularınız ve kuzenlerinizle ilgili konular gündemde olmaya devam edecek. Eğitimlere ve seminerlere katılmanız ve zihinsel olarak sizi besleyecek aktivitelerle ilgilenmeniz için 2021 destek verecektir.

21 Aralık 2020, Pazartesi 11:21

Jüpiter ve Satürn'ün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Astrolojide büyük iyicil olarak bilinen Jüpiter ile büyük kötücül olarak bilinen Satürn bugün çok özel bir kavuşum gerçekleştiriyor. 20 yılda bir gerçekleşen bu kavuşum dönemsel trendleri belirliyor. Jüpiter fikirleri, idealleri, potansiyelleri ve fırsatları simgeler. Satürn'ün sembolizminde ise, sistemler, kurallar ve dünyevi meseleler vardır. Bu iki gezegenin kavuşumu astrolojik olarak, insanlığın gelişiminde önemli kırılım noktalarını sembolize eder. Geçtiğimiz 200 senede (1980 hariç) bu kavuşum hep toprak elementindeki burçlarda gerçekleşti. Bu da ekonomik gücün, iş hayatının ve sorumlulukların önemli olduğu bir süreç yaşattı insanlığa.

Geniş bir çerçeveden, bu kavuşumların toprak burçlarında gerçekleştiği geçtiğimiz 200 seneye baktığımızda, ulus devletlerin tarih sahnesinde rol oynadığını, kapitalizmin giderek güçlendiğini, toprağın önem kazandığını, yani bugün bildiğimiz devlet sisteminin oluştuğunu görüyoruz. Fransız devriminin ardından dünyada güçlenen milliyetçilik trendiyle Osmanlı'nın da çöküşüne ve yıkılışına giden, imparatorlukların dağıldığı, yerine ülkemizin ve daha pek çok devletin kurulduğu bir dönem yaşandı.

Jüpiter ve Satürn, 1980 senesinin son gününde, toprak elementindeki kavuşumlarına küçük bir mola verip bir hava burcu olan Terazi'de kavuşmuş ve hava çağının ayak seslerini insanlığa duyurmuştu. 80'li yıllarla birlikte hem ülkemizde hem de dünyada hava elementinin sembolize ettiği bilim, teknoloji, hak, hukuk, adalet, toplumsallık, evrensellik, özgürlük ve bağımsızlık konularında önemli gelişmeler yaşandı. 1981 yılında ilk uzay mekiğinin havaya atılması, yine aynı yıl ilk kişisel bilgisayarın piyasaya sunulması, 1983'te bilgisayarları birbirine bağlayan internet sisteminin ilk kullanılışı, küreselleşmeye artan ilgi, Soğuk Savaş ortamının yavaş yavaş dağılması, Afrika'da kıtlığın başlaması ve 1986'da -dizisinden fazlasıyla etkilendiğim- Çernobil felaketinin gerçekleşmesi 1980'li yıllardan hava elementini yansıtan bazı gelişmeler.

Ülkemiz ise 1980'lerin ilk yıllarında 12 Eylül darbesiyle kurulan askeri yönetim tarafından yönetiliyordu. Defalarca değişmiş olsa da, bugün hala kullanımda olan anayasamız yine bu dönemde yürürlüğe girdi. Demokrasi, hak, hukuk ve adalet meseleleri önem kazandı. 1990'lar ile birlikte internet artık hayatlarımızın içine kadar girdi, bilim ve teknoloji alanında büyük adımlar atıldı. Soğuk savaş sonlandı, Sovyetler birliği dağıldı ve iki kutuplu dünya düzeni sona erdi.

2000 yılında bu kavuşum tekrar bir toprak burcu olan Boğa'da gerçekleşti ve Boğa burcunun sembolize ettiği para, mal, mülk, konfor, maddi güç ve milliyetçilik kavramlarını bir kez daha ön plana taşıdı. Ülkemiz bu dönemde anayasa kriziyle başlayan ve büyüyen bir ekonomik kriz yaşadı, finansal sistemini yeniden düzenlemek durumunda kaldı. Türk lirasındaki sıfırlar da yine 2000'li yıllarda atıldı.

14 Aralık 2020, Pazartesi 14:48

Yay burcunda Güneş tutulması: Hedefleriniz neler?

Yeni girdiğimiz hafta ile birlikte 2020’nin ağır enerjilerinden de yavaş yavaş sıyrılıyoruz. Bugün 19:16’da Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması fitili ateşliyor. Haftanın ilerleyen günlerinde Satürn ve Jüpiter’in burç değiştirmesi ve 21 Aralık’ta gerçekleştirecekleri kavuşum ile değişim enerjisi güçleniyor. Güneş tutulmaları yeni başlangıçları simgeleyen, önemli gökyüzü olaylarıdır. Yay burcu ise hedefleri, evrenselliği ve inançları sembolize eder.

Hayatlarımızın en çılgın senesini geride bırakmaya hazırlanırken, hepimiz kendini daha iyi tanıyan, ne istediğini daha iyi bilen insanlara dönüştük. Eminim ki çoğunuz kendisine hedefler koydu. Atılamayan enerjilerimiz birikti, yeni başlangıçlara açız. Bugün gerçekleşecek olan Güneş tutulması güçlü ateş enerjisine sahip oluşunun yanı sıra Merkür ve Mars’tan aldığı destekle de bizi canlandırıyor ve uzun süredir ertelediğimiz yenilikleri yapmamıza yardımcı olacak gücü veriyor. Yay burcunun optimist yapısıyla hayata pembe gözlüklerle bakıyoruz.

Tutulma anını incelediğimizde aşkın ve mutluluğun gezegeni Venüs’ün kadersel eşi simgeleyen asteroid Juno ile kavuşacağını ve bu kavuşumun Satürn ile Jüpiter’den destek aldığını görüyoruz. Aşk, ilişkiler ve evlilik alanında oldukça destekleyici gözükse de, tutulma ile Neptün arasındaki kafa karıştırıcı etkileşimi göz ardı etmemek gerekiyor. Mantıktan çok sezgilerimize güveneceğiz bu dönemde. Diğer yanda ise hislerimizin ve sezgilerimizin bizi yanıltmayacağının garantisi yok… Bu etkiyi minimize etmek için bugünlerde hayatınızı etkileyecek büyük kararlar almadan önce etraflıca düşünmeli ve kendinize biraz zaman vermelisiniz.

Koç ve Yükselen Koç:

Enerjiniz artıyor. Hayata karşı daha pozitif bir tutum benimsiyorsunuz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz, satış - pazarlama, yüksek öğrenim ve seyahatler konularında yeni başlangıçlar yapacak gücü kendinizde buluyorsunuz. Evde oturmaktan sıkılmış ve kendini geliştirmeye karar vermiş olabilirsiniz. Lisansüstü programları araştırabilir, master ve doktora programlarına kaydolabilirsiniz. İthalat - ihracat yapıyorsanız bu birkaç ay iş hayatınızda biraz daha mücadele vermek durumunda kalabilirsiniz. Eşinizin finansal durumuyla ilgili olumlu gelişmeler gündeme gelebilir.

Boğa ve Yükselen Boğa:

30 Kasım 2020, Pazartesi 11:16

İkizler burcunda Ay Tutulması: Değişken düşünceler

Bugün İkizler burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması ile birlikte bilginin, entelektüelliğin ve zihinsel paylaşımların önem kazandığı bir zaman dilimine giriyoruz. Ay tutulmaları tamamlanma ve sonlanma enerjisini sembolize eden Dolunay’lardır, ancak bu Dolunay’ların Ay düğümlerinin bulunduğu burçlarda gerçekleşmesi onları çok daha güçlü yapar. Tutulmalarla dolu bir seneyi yavaş yavaş ardımızda bırakırken, senenin sondan ikinci tutulması ile son kez bir şeyleri geride bırakıyoruz.

Bu tutulma Ay tutulması olduğu için yeni başlangıçlara yer yok. Yeni başlangıçları 14 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile yapacağız. Bence şu anda hepimizin fazlalıklarımızdan arınıp hayatlarımızda yeni başlangıçlar için yer açmaya ihtiyacı var. Tutulma anını incelediğimizde Aldebaran ve Antares sabit yıldızlarının etkili olduğunu görüyoruz. İkizler ve Yay burçlarının 9 derece civarlarında yer alan bu yıldızların ikisi de başarıyla ve strateji ile alakalıdır. Başarıya giden yolda stratejik hamleler yapmamız gereken bir dönem bizi bekliyor. Bu yıldızların kötüye kullanımında ise büyük kayıplar vardır. Unutmayın, enerji asla kaybolmaz ve yapılan hiç bir kötülük kimsenin yanına kalmaz. Kişisel hedeflerinize giden yolda kimseye zarar vermek zorunda değilsiniz.

Tutulma Kuzey Ay Düğümü tarafında gerçekleşeceği için kişisel gelişim için oldukça destekleyici bir süreç bizi bekliyor. Ay düğümleri ile Neptün arasındaki kare açı ise yaşayabileceğimiz kafa karışıklıklarına işaret ediyor. Önünüzü net bir şekilde göremeyebilirsiniz. Değişken burçların etkili olduğu bu dönemde zaten fikirleriniz ve kararlarınız kolaylıkla değişebilir. Her şeyi kontrol etmek zorunda değilsiniz, belki de hayatın sizin için daha güzel planları vardır. Hayatın getireceklerine güvenmeye ve anın tadını çıkarmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olacak önümüzdeki günlerde.

Daha fazla düşüneceğiniz ve konuşacağınız bir döneme giriyorsunuz. İletişim yetenekleriniz güçleniyor, eğer satış - pazarlama alanlarında faaliyet gösteriyorsanız veya ticaret yapıyorsanız önümüzdeki günler iş hayatınız için destekleyici olacaktır. Kardeşlerinizle ve yakın çevrenizdeki kişilerle kurduğunuz ilişkiler önem kazanıyor. Ancak, bu dönemde yakın çevrenizle yanlış anlaşılma temelli anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Kendinizi doğru bir şekilde ifade ettiğinizden emin olun. Eğitimlere ve seminerlere katılabilirsiniz. Kısa süreli seyahatler gündeme gelebilir.

Maddi konuların gündemde olacağı bir döneme giriyorsunuz. Gelirlerinizi ve giderlerinizi gözden geçirebilir, finansal hayatınıza çeki düzen verebilirsiniz. Yeni yatırımlar söz konusu olabilir. Ancak, Neptün’ün etkisiyle finansal olarak önünüzü görmeniz kolay olmayabilir. Büyük umutlarla girişeceğiniz işler hayal kırıklığı yaratabilir. Riskli yatırımlardan uzak durmanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Kendi değerinizi, verdiğiniz emekleri ve ne kadar karşılığını alabildiğinizi sorguluyorsunuz. Arkadaşlarınızla borç alışverişine girmeyin.

13 Kasım 2020, Cuma 10:15

Akrep burcunda Yeni Ay: Kaybettiğimiz enerjiyi geri kazanıyoruz

Sarsıcı Boğa Dolunayı’nın ardından, daha olumlu ve yumuşak etkilere sahip bir Yeni Ay ile kaybettiğimiz enerjiyi geri kazanıyoruz. Koç ve Akrep burçlarının yönetici gezegeni Mars, 10 Eylül’den beri geri hareketteydi. Mars, yaşam enerjisiyle ve mücadele gücüyle ilgili bir gezegendir. Mars’ın hem geri harekette oluşu, hem de Satürn ve Plüton gibi zor gezegenlerle kurduğu sert açılar hepimizi yordu ve enerjimizin düşmesine sebep oldu.

14 Kasım itibariyle Mars’ın geri hareketi sonlanıyor, hemen ardından, 15 Kasım’da Mars’ın yönetiminde olan Akrep burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay ile şöyle bir silkelenip kendimize geliyoruz. Akrep burcu derinliği, gizemli konuları, finansal kaynakları, ölümü ve yeniden doğuşu sembolize eder. Burada bahsettiğimiz ölüm teması tabii ki sembolik. Her şey bitti dediğimiz anda yeniden başlayacak gücü bulacağımız, belki de anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğacağımız bir döneme giriyoruz.

Yeni Ay haritasını incelediğimizde Akrep burcunun 23 derecesinde gerçekleşecek olan Ay-Güneş kavuşumunun hiçbir kötü açısı olmadığı gibi, Jüpiter, Plüton ve Satürn’den de destek aldığını görüyoruz. Satürn ve Jüpiter yavaş yavaş Oğlak burcundaki seyahatini sonlandırmaya hazırlanırken bize Oğlak burcunun sembolize ettiği iş, disiplin ve başarı konularında son bir destek sunacak gibi gözüküyor. Ancak, bu dönemde kontrolcü ve otoriter davranabiliriz. Bu da, ikili ilişkilerimizin hassaslaşmasına sebep olabilir. Kontrol duygunuzu mümkün olduğunca kendi üzerinizde tutmaya çalışmalı ve başkalarını değil, kendinizi ve hayatınızı yönlendirmeye çalışmalısınız.

Akrep burcunda gerçekleşecek Yeni Ay, sizin için finansal konuları ön plana taşıyor. Geçtiğimiz 2 ayda yönetici gezegeniniz Mars’ın geri harekette oluşu hayatınızın her alanında zorladı. Enerjiniz azaldı, iş ve para konularını idare etmekte güçlük çektiniz. Belki de sağlık konularıyla ilgilenmek durumunda kaldınız. Mars’ın ileri harekete geçişi ve Akrep Yeni Ay’ı ile birlikte hem özel hayatınızı, hem de iş ve para konularını daha iyi yöneteceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Kredi ve borç başvurusu yapmayı planlıyorsanız önümüzdeki günleri değerlendirebilirsiniz. Kendi işinizi kurmak gibi bir planınız varsa bu alanda atılımlar yapabilir, finansal destek arayışına girebilirsiniz. Önemli iş görüşmeleriniz için de destekleyici bir döneme giriyorsunuz.