Ecesu Serbes 2021 yıllık burç yorumları
HABERİ PAYLAŞ

2021 yıllık burç yorumları

Hayatlarımızın bir sayfasını daha kapatmaya hazırlanırken, sanıyorum ki hiç birimiz 2020’nin bitiyor oluşuna üzgün değiliz. Ömrümüz boyunca unutamayacağımız bir seneyi geride bırakıyoruz. 2021 için hepimizin hayalleri, umutları var ve bu umutlar geçmiş senelerde istediklerimizden çok daha farklı. Çok değil, şundan 8 ay önce rahatlıkla yapabildiğimiz şeyleri geri istiyoruz.

2020’ye Oğlak burcundaki gezegenler damgasını vurdu. Ciddiyet, sorumluluk, disiplin meseleleri, kurallara uymak ve kanaatkâr olabilmek hem Oğlak burcunun, hem de Satürn’ün sembolizmi içinde yer alır. Satürn, Oğlak burcundaki son senesini geçirirken Plüton ve Jüpiter’in de desteğiyle bu temaları hepimize kafamıza vura vura öğretti.

Haberin Devamı

2021 yıllık burç yorumları

2020’de içimize kapandık, 2021’de dışarıya açılacağız. İnsanlık olarak kurallara uymaktan sıkıldık, özgür olmak istiyoruz. Yeri geldiğinde isyan edeceğimiz, yeri geldiğinde bağımsızlığımız için mücadele vereceğimiz ama sonunda özgürleşeceğimiz bir seneye giriyoruz.

Hepimiz için keyif ve mutluluk dolu bir yıl olsun. Dışarıdaki hayatlarımız o kadar yoğun olsun ki, “2020 ne güzeldi, hep evdeydik” benzeri cümleler kuralım.

2021 Koç ve Yükselen Koç:

2021 yıllık burç yorumları

Satürn’ün kariyer evinizdeki seyahati, tutulmalar, Satürn - Plüton kavuşumu derken 2020 senesinde hem kariyerinizi, hem toplumsal konumunuzu hem de hedeflerinizi yeniden inşa ettiniz. Yönetici gezegeniniz Mars’ın burcunuzdaki geri hareketi, sert etkileşimleri ve normalden uzun seyahati ile hem kendi içinizde hem de toplumsal alanda mücadele verdiniz. 2021 geçtiğimiz 3 seneden daha farklı temalar sunuyor. Aralık ayı itibariyle odağınız kariyer hayatınızdan sosyal ilişkilerinize kaydı ve sene boyunca arkadaşlıklarla ilgili konular gündemde olacak. 2021’de yeni sosyal çevrelere girebilir, arkadaşlık ilişkilerinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Derneklere, gruplara ve organizasyonlara dahil olabilir, kalabalık gruplar içinde önemli sorumluluklar alabilirsiniz. Finansal konularda ise önümüzdeki birkaç sene temkinli hareket etmelisiniz. Para evinizde seyahat etmekte olan Uranüs’ün Satürn ile 17 Şubat, 14 Haziran ve 24 Aralık 2021 tarihlerinde kuracağı sert etkileşimler, finansal plan ve stratejilerinizi sekteye uğratabilir. Arkadaşlarınızla borç alışverişine girmemeniz daha iyi olur. Büyük umutlarla başlayan işler beklediğinizden farklı sonuçlanabilir. Finansal olarak daha özgür olmak istiyorsunuz, büyük riskler almaktan kaçındığınız takdirde elde edeceğiniz beklenmedik kazançlar yüzünüzü güldürebilir. Mevcut arkadaşlık ilişkilerinizde beklenmedik problemler yaşayabilirsiniz. Yaşadığınız problemler sosyal hayatınızı tekrar gözden geçirmenize ve arkadaş çevrenizde eleme yapmanıza sebep olabilir. Yolunuza kimle devam etmek istediğinizi, kimin size iyi geldiğini ve kimleri geçmişinizde bırakmak istediğinize karar verebilirsiniz. Sene boyunca tutulmalar İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek. Eğitimler, inançlar, satış - pazarlama konuları, yurt dışı bağlantılı işler ve seyahatlerle ilgili konular senenin gündemini oluşturacak. Yakın çevrenizle kurduğunuz ilişkiler, kardeşleriniz, komşularınız ve kuzenlerinizle ilgili konular gündemde olmaya devam edecek. Eğitimlere ve seminerlere katılmanız ve zihinsel olarak sizi besleyecek aktivitelerle ilgilenmeniz için 2021 destek verecektir.

Haberin Devamı

2021 Boğa ve Yükselen Boğa:

2021 yıllık burç yorumları

Haberin Devamı

Hem toprak elementinden bir burç oluşunuz, hem de sabit nitelikte oluşunuz sebebiyle değişime en kapalı burç sizsiniz. Ancak, 2018’de Uranüs’ün burcunuza girişi ile rutinlerinizin sarsılacağı, değişeceğiniz ve sonucunda daha özgür olacağınız 7 senelik bir döneme girdiniz. 2020’de etkili olan toprak elementi baskınlığı bu değişimlerin daha yumuşak bir şekilde gelmesine sebep olmuş olsa da, bu sene işler biraz daha farklı ilerleyecek. Hayatınızı temelden etkileyecek, köklü değişimlere açık bir seneye giriyorsunuz. İş ve kariyer hayatınızı, planlarınızı ve projelerinizi gözden geçireceksiniz. Jüpiter’in desteğiyle kariyer hayatınızda şans sizden yana olacak. Yeni iş fırsatları yakalayabilir, kendi işinizi kurmaya karar verebilir veya daha önce çalışmadıysanız, sürpriz bir şekilde çalışmaya başlayabilirsiniz. Meslek hayatınızı yeniden yapılandıracak, belki iş değişikliği yapacaksınız. Belki de kariyerinizin tamamen yönünü değiştirip farklı bir alanda çalışmaya başlayacaksınız. Bazılarınız bu dönemde sürpriz evliliklere veya aniden başlayan iş ortaklıklarına imza atacak. 19 Kasım’da burcunuzda gerçekleşecek olan Ay tutulması ile ikili ilişkiler ve ortaklıklar meseleleri önem kazanacak. 2022 başında Ay düğümlerinin Boğa - Akrep aksına geçişi ile bu konular daha da ön planda olacak. Kasım ayında başlayan ilişkileriniz ilerleyen dönemde evliliğe veya iş ortaklıklarına dönüşebilir. 26 Mayıs, 10 Haziran ve 4 Aralık 2021 tutulmaları ile birlikte finansal konularınız önem kazanıyor. Ekonomik olarak ailenize, eşinize veya bankalara bağımlı olmak istemiyorsunuz. Para biriktirmeye başlayabilir, yeni kazanç kapıları yaratabilirsiniz. Size daha fazla kazanç sağlayacak yeni bir iş konusu yaz aylarında gündeme gelebilir. 17 Şubat - 14 Haziran ve 24 Aralık (+- 5 gün) civarında ani ve beklenmedik kararlar alabilirsiniz. Mümkün olduğunca plansız hareket etmemeye çalışın.

2021 İkizler ve Yükselen İkizler:

2021 yıllık burç yorumları

Borç, kredi, miras, nafaka gibi meselelerle uğraştığınız 2020’yi geride bırakmak size çok iyi gelecek. 2021’de ise anlam arayışına giriyorsunuz. İnançlar, felsefeler ve dinlerle ilgili konular önem kazanıyor. Daha derin düşünmeye başlıyorsunuz. Eğitim hayatınızı ilerletmeye karar verebilir, lisans, master veya doktora programlarına kaydolabilirsiniz. Öğrenciyseniz akademik hayatınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Bazılarınız bu dönemde kariyerini akademik alanda ilerletmeye karar verebilir. Tez, proje gibi derin araştırma gerektiren çalışmalarınız varsa bu sene destekleyici olacaktır. Jüpiter bu alanlarda destek sunsa da, siz yine de işinizi şansa bırakmayın ve tembellik yapmayın. 17 Şubat, 14 Haziran ve 24 Aralık’ta kesinleşecek Satürn - Uranüs etkileşimleri akademik hayatınızda karşılaşabileceğiniz sürprizlere işaret ediyor. İşin içinde Satürn olduğu için, bu sürprizlerle aslında ektiğinizi biçeceksiniz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz varsa, ithalat - ihracat yapıyorsanız, satış - pazarlama veya yayıncılık alanlarında çalışıyorsanız da yine bu sene destekleyici olacaktır. Ancak, Uranüs’ün sert açılarını tekrar hatırlatmak istiyorum. Risk içeren, olumsuz sonuçlanabilecek işlerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Uranüs, koşullarınızın beklenmedik şekilde değişmesine sebep olabilir. Siz, en kolay adapte olan burçlardan biri olduğunuz için şanslısınız. Yenilikler sizi korkutmayacaktır. İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek olan tutulmaların etkisiyle ikili ilişkiler ve ortaklıklar konuları önem kazanıyor. Kendinizi ilişkileriniz aracılığıyla tanıyor, sınırlarınızı belirliyorsunuz. Bağımsızlık ihtiyacınız artıyor. Bir ilişki veya ortaklık içinde birey olabilmenin önemini fark ediyorsunuz. Yönetici gezegeniniz Merkür, 30 Mayıs ile 22 Haziran arasında burcunuzda geri hareket edecek. 10 Haziran’da burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması ile birlikte hayatınızda önemli başlangıçlar yapacağınız bir döneme giriyorsunuz. Ancak, Merkür geri hareketteyken imzalı işlerden uzak durmalısınız. Bu dönemde planlarınızı yapıp, yeni başlangıçlarınız için 22 Haziran sonrasını değerlendirebilirsiniz.

2021 Yengeç ve Yükselen Yengeç:

2021 yıllık burç yorumları

İlişkiler ve ortaklıklar evinizdeki zor gezegenlerle mücadele ettiğiniz, ilk yarısında tutulmalarla, ikinci yarısında Mars’ın kariyer evinizdeki seyahatiyle sınandığınız bir seneyi geride bırakıyorsunuz. 2021, 2020’ye göre daha kolay olsa da sınavlarınız henüz bitmiyor. Temel meselenin finansal konular olacağı bir seneye giriyorsunuz. Krediler, borçlar, ortaklaşa gelirler ve miras, nafaka, ailenin veya eşin parası gibi başkalarının finansal kaynakları ile ilgili konular sene boyunca gündeminizi meşgul edecek. Satürn’ün etkisi ile bu alanda sınavlar verirken bir yandan da Jüpiter’in desteğini göreceksiniz. Finansal hayatınıza çekidüzen verebileceğiniz, kredi ve borç durumunuzu düzenleyebileceğiniz, gelir paylaşımı konularıyla ilgilenebileceğiniz, belki de yeni iş ortaklıkları kurabileceğiniz bir sene sizi bekliyor. Arkadaşlıklar, sosyal çevre, hayaller ve umutlar alanınızda seyahat etmekte olan Uranüs‘ün Satürn ile kuracağı sert etkileşimler sosyal çevrenizde beklenmedik durumlarla karşılaşmamıza sebep olabilir. Arkadaşlarınızla ortaklaşa iş yapmayı planlıyorsanız bu alanda problemler yaşanabilir. Mümkün olduğunca arkadaşlarınızla para alışverişine girmemeye çalışın. Uranüs‘ün etkisi ile büyük ve gereksiz riskler almak isteyebilirsiniz. Ancak, beklenmedik problemlere karşı hazırlıklı ve dikkatli olmalısınız. Özellikle Şubat, Haziran ve Aralık aylarında finansal meselelere ekstra dikkat! Sene boyunca İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek olan tutulmalar iş hayatınız, mesai arkadaşlarınızla kurduğunuz ilişkiler, çalışanlarınız, fiziksel ve bedensel sağlığınız, rutinleriniz ve evcil hayvanlarınızla ilgili konuları gündemde tutacak. Yeni bir yerde çalışmaya başlayabilir, hayvan sahiplenebilir veya eviniz ve işiniz için yeni çalışanlar alabilirsiniz. Ruhumuza ve bedeninize iyi gelen aktiviteleri ihmal etmeyin.

2021 Aslan ve Yükselen Aslan:

2021 yıllık burç yorumları

Hayatınızı oturtma mücadelesi verdiğiniz, iş hayatınızla, sağlığınızla, günlük rutinlerinizle ve birlikte çalıştığınız kişilerle kurduğunuz ilişkilerde mücadele verdiğiniz bir seneyi geride bırakıyorsunuz. 2021’de ise temel meseleniz ikili ilişkiler, iş ortaklıkları, açık düşmanlar ve imzalı işlerle ilgili konular olacak. Kariyer evinizde seyahat etmekte olan Uranüs’ün, Kova burcundaki Satürn ve Jüpiter ile kuracağı etkileşimler kariyer hayatınızda ani ve beklenmedik kararlar almanıza sebep olabilir. 2020’de iş hayatınız için plan ve stratejiler oluşturmuş olabilirsiniz. Şimdi bu konuda adımlar atabilirsiniz. Yeni iş ortaklıkları kurabilir, sürpriz iş ortaklıklarına imza atabilirsiniz. Yalnızsanız ciddi ve uzun süreli olacak yeni ilişkilere başlayabilirsiniz. İlişkiniz varsa bir adım öteye taşıma kararı alabilirsiniz. Söz, nişan, evlilik konuları gündeme gelebilir. Evliyseniz ani bir kararla boşanabilirsiniz. Yürümeyen ilişkileriniz ve iş ortaklıklarınız sonlanabilir. Aşk, hobiler, çocuklar, arkadaşlıklar ve sosyal çevre alanlarınızda gerçekleşecek olan tutulmaların etkisiyle bu alanlarda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Sosyal çevrenizde değişiklikler gündeme gelebilir. Yeni çevrelere girebilir, farklı arkadaş gruplarına dahil olabilirsiniz. 30 Ocak ile 22 Şubat arasında karşıt burcunuzda geri hareket edecek olan Merkür’ün etkisiyle geçmişte kalmış kişilerden haber alabilir, eskiden ilişki içinde olduğunuz kimselerle tekrar iletişime geçebilirsiniz. Bu zaman aralığına imzalı bir işinizi denk getirmemeye özen gösterin. Kendinize yeni hedefler, umutlar ve idealler belirleyeceğiz, yaşam amaçlarınızın değişime uğrayacağı bir sene sizi bekliyor.

2021 Başak ve Yükselen Başak:

2021 yıllık burç yorumları

Aşk hayatınız, flörtleriniz, çocuklarınız ve hobilerinizle ilgili konuların gündeminizi meşgul ettiği bir seneyi geride bırakıyorsunuz. 2021’de Satürnatürün ve Jüpiter gezegenleri, astrolojide Başak burcunun doğal evi olarak kabul edilen 6. evinizde seyahat edecek. Hizmet odaklı olacağınız ve bolca çalışacağınız bir seneye giriyorsunuz. Neyse ki, bunlar size hiç de yabancı değil. Sene boyunca hayatınızda düzen kurmak, rutin oturtmak, belki sağlığınıza daha fazla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Rutin doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin. Size zarar veren alışkanlıklarınızı bırakıp, kendinize yeni ve sağlıklı alışkanlıklar edinebilirsiniz. Kilo verebilir, diyete ve spora başlayabilirsiniz. Bu sene Jüpiter’in etkisiyle meslek hayatınızda şanslı olsanız da, işin içinde Satürn de olduğu için mücadele vermeniz gerekecektir. Birlikte çalıştığımız kişilerle anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Bu anlaşmazlıklar iş değişikliği kararı almanıza bile sebep olabilir. Hayatınızı yeni bir çerçeveye oturtmak isteyebilirsiniz. Uranüs ile Satürn’ün kuracağı sert etkileşimler birlikte çalıştığınız kişilerle yaşanabilecek anlaşmazlıklara işaret ediyor. Hayat görüşünüzü ve inançlarınızı savunurken fanatikleşebilirsiniz. İdealist tavırlarınız sizden farklı düşünen mesai arkadaşlarınızla huzursuzluklara sebep olabilir. Şubat, Haziran ve Aralık aylarında iş hayatınızda sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler yapıyorsanız, öğrenciyseniz veya akademik kariyeriniz varsa, satış - pazarlama, ithalat - ihracat alanlarında çalışıyorsanız meslek hayatınızda beklenmedik gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bu alanlarda sürprizlere açık bir sene olacak. Yurtdışında iş bulabilir veya yurt dışında eğitim almaya başlayabilirsiniz. Öğrenciyseniz Erasmus gibi değişim programlarına katılabilirsiniz. Sene boyunca tutulmalar ev, aile ve kariyer alanlarınızda etkili olacak. Meslek hayatınızda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Evinizi değiştirebilir, hatta şehir veya ülke değişikliği bile yapabilirsiniz. Gayrimenkul alım - satım işleriyle ilgilenebilirsiniz. 10 Haziran’da kariyer evinizde gerçekleşecek olan Güneş tutulması iş hayatınızı ilgilendiren konularda yeni başlangıçlara işaret ediyor. Bu tutulmada yönetici gezegeniniz Merkür güçlü bir yere sahip olacak ancak, geri harekette olacak. Yaz aylarında iş değişikliği konusu gündeme gelebilir. Ancak, bu kararı alsanız bile 22 Haziran sonrasını değerlendirmeniz daha uygun olacaktır.

2021 Terazi ve Yükselen Terazi:

2021 yıllık burç yorumları

Geçtiğimiz 3 senede ev ve aile konularını, hayatın temelini ve kökleri ifade eden 4. eviniz zor etkiler alıyordu. 2020 senesinde gerçekleşen kavuşumlar ve 2019 - 2020’de Oğlak - Yengeç aksında gerçekleşen tutulmalar ile birlikte hayatınızı kökünden etkileyecek kararlar almış, önemli değişimler yapmış olabilirsiniz. Oğlak burcundaki gezegenler, siz de öncü burçlardan biri olduğunuz için sizi sert bir şekilde etkiliyordu. 2021’de ise bu enerji dağılıyor. Satürn ve Jüpiter’in Kova burcundaki seyahati ve İkizler - Yay aksında gerçekleşen tutulmalar ile daha rahat ve kolay ilerleyecek bir seneye giriyorsunuz. Önemli meseleleri bir süreliğine geride bırakıp hayatın keyifli yanlarına ilgi duymaya başlıyorsunuz. Aşk hayatınız, flörtleriniz, hobileriniz, çocuklarınız ve kişisel mutluluğunuzla ilgili meseleler senenin gündemini oluşturuyor. Bolca flörtleşecek, bazılarınız yeni ilişkilere başlayacaksınız. İlgi duyduğunuz bir alanda eğitimlere katılabilir, hobilerinizi işe çevirme fırsatını da bu sene yakalayabilirsiniz. Çocuklarınızla daha fazla ilgilenecek, belki de çocuk sahibi olmaya karar vereceksiniz. İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek olan tutulmalar eğitimler, seyahatler, yurt dışı bağlantılı işler, kardeşler ve yakın çevreyle ilgili konuları ön plana taşıyacak. Akademik hayatınız için adımlar atabilir, yeni eğitim programlarına kaydolabilirsiniz. Rutinlerinizden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Yurt dışında bir iş veya eğitim konusu gündeme gelebilir. Bu alanlarda fırsat yakalarsanız değerlendirmenizi öneririm. Özellikle de yaz ayları eğitimler, seyahatler ve yurt dışı konularında destek sunacak. İletişim gezegeni Merkür 30 Ocak - 22 Şubat arasında aşk, ilişkiler ve flörtler evinizde geri hareket edecek. Bu zaman aralığında eski ilişkilerinizden tekrar haber alma olasılığınız bulunuyor. Ancak, ex’ten next olmayacağını unutmamanızı ve seçiminizi yeni ilişkilerden yana kullanmanızı öneririm. 27 Eylül - 20 Ekim 2021 arasında yine Merkür, bu sefer burcunuzda geri hareket edecek. Bu zaman aralığına hiç bir imzalı işinizi denk getirmemeniz, önemli kararlar almamanız daha iyi olacaktır. Evlenmeyi planlıyorsanız bu tarih aralığına gün almamaya özen gösterin mesela.

2021 Akrep ve Yükselen Akrep:

2021 yıllık burç yorumları

2020’den nispeten daha hafif etkilenen burçlardan birisi sizsiniz. 2021 ise rüzgarın daha sert estiği, sürpriz ve ani değişimlerin yaşandığı bir sene olacak. 2018’de Uranüs’ün karşıt burcunuza Boğa’ya girişi ile başlayan belirsizlikler bu sene daha fazla kendisini gösterecek. Sizin için çok önemli bir seneye giriyorsunuz. Satürn ve Jüpiter’in ev, aile ve kökler alanınızdaki ve Uranüs’ün ilişkiler ve ortaklıklar alanınızdaki seyahati ile birlikte hayatınızı temelden etkileyecek, ani ve beklenmedik kararlar alabilirsiniz. Özellikle Şubat, Haziran ve Aralık aylarında sürpriz kararlar alabilir, çevrenizi şaşırtabilirsiniz. Ani bir evlilik, beklenmedik bir boşanma, sürpriz bir taşınma ve aile içinde şaşırtıcı gelişmeler gündeme gelebilir. Aniden iş ortaklıkları kurabilirsiniz, veya birlikte iş yaptığınız kişilerle işlerinizi sonlandırmaya karar verebilirsiniz. Siz sabit bir burç olarak değişime kapalı olsanız da, değiştikçe ve dönüştükçe gelişen bir yapıya sahipsiniz. En büyük krizlerden bile daha da güçlenerek çıkarsınız. Bu sebeple, değişimler sizi zorlasa da 2021’den korkmanıza gerek yok aslında. Tutulmaların İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek oluşu 2020’nin ikinci yarısında ortaya çıkan finansal temaların 1 sene daha devam edeceğini gösteriyor. Kuzey Ay Düğümü’nün İkizler burcunda oluşu paylaşmayı öğrenmeniz gereken bir seneye işaret ediyor. Ortaklaşa kazançlarınız, eşinizin veya ailenizin finansal hayatıyla ilgili konular, gelir paylaşımı konuları, miraslar, nafakalar, krediler ve borçlar alanına ekstra özen göstermeniz gerekiyor. 10 Haziran’daki Güneş tutulması ile birlikte bu temalar ön plana taşınacak. Kredi çekebilir, mal - mülk sahibi olabilirsiniz. Ev veya araba almak için borçlanabilirsiniz mesela. Bütçenizi doğru bir şekilde yönettiğiniz takdirde bu alanlarda destek de göreceksiniz. Sene sonu itibariyle ikili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili meseleler önem kazanacak. 19 Kasım’da gerçekleşecek olan Ay tutulması ile birlikte bu konularla daha fazla meşgul olacaksınız. 2022’nin gündemini de yine bu meseleler oluşturacak aslında.

2021 Yay ve Yükselen Yay:

2021 yıllık burç yorumları

Geçtiğimiz birkaç senede finansal konular sizin için fazlasıyla ön plandaydı. Bu sene ile birlikte maddi kaygılarınızı, ilgilenilecekler listenizin daha alt basamaklarına taşıyorsunuz. Eğitimler, seyahatler, zihinsel olarak sizi besleyecek konular, iletişim, sosyal medya, komşular, kardeşler ve yakın dostlarla ilgili konular 2021’deki gündeminizi oluşturacak. Kendinizi geliştirmenin yeni yollarını arayabilir, eğitimlere ve seminerlere katılabilirsiniz. Kısa süreli seyahatlerden yana şanslı olacaksınız. Sık sık sizi mutlu edecek, sürpriz seyahatler gündeme gelebilir. Normal hayat düzeninde iş seyahatlerine çıkan biriyseniz, bu sene seyahatlerinize geri dönebilirsiniz mesela. Sosyal medyada daha aktif olabilir, sosyal medya üzerinden bir iş girişiminde bulunabilirsiniz. Tutulmalar bu sene de burcunuzda gerçekleşmeye devam edecek. 2020 ortası itibariyle başlayan ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar konuları 2021’de de ön planda olacak. İkili ilişkilerinizde iletişim ve entelektüel paylaşım arayacağınız bir sene sizi bekliyor. Bu sene biraz da ilişkilerdeki sınırlarınızı genişletecek, bir ilişki veya ortaklık içinde olmak için kendinizden ne kadar fedakarlık yapabileceğinizi göreceksiniz. Benliğinizi tamamen kaybedeceğiniz bir ilişkiye tabi ki girmeyin, ama bazen “biz” olabilmek için “ben”den biraz ödün vermek gerekir. Sizin için de böyle bir sene olacak. Yeni ilişkiler, iş ortaklıkları gündeme gelebilir. Evlilik kararı alabilirsiniz. 26 Mayıs’ta burcunuzda gerçekleşecek olan Ay tutulması ile artık devam etmemesi gereken ilişkileriniz ve ortaklıklarınız sonlanabilir. Yeni ortaklıklar yapmayı planlıyorsanız 10 Haziran tutulması ile birlikte ilişkilerden ve ortaklıklardan yana şanslı bir döneme gireceksiniz. Ancak, bu tutulma anında ilişkiler ve ortaklıklar alanınızın yöneticisi Merkür geri harekette olacağı için bu dönemde başlayan planları ve projeleri 22 Haziran sonrasında hayata geçirmeniz daha uygun olacaktır.

2021 Oğlak ve Yükselen Oğlak:

2021 yıllık burç yorumları

Mücadelenin ve sınavın eksik olmadığı 3 senelik bir döngüyü tamamladınız. 2017 Aralık’ta yönetici gezegeniniz Satürn’ün burcunuza girişi ile başlayan, burcunuzda gerçekleşen tutulmalarla ilişkilerden yana sınandığınız ve 2020’de etkili olan Satürn - Plüton birlikteliği ile değiştiğiniz ve dönüştüğünüz süreci arkanızda bıraktınız. Geçirdiğiniz 3 seneye şöyle bir göz atın. Verdiğiniz mücadeleyi, neler başardığınızı görün ve kendinizi tebrik edin.Değişim ve dönüşüm maceranız henüz bitmedi. Çünkü Plüton, 2023’e kadar burcunuzda seyahat etmeye devam ediyor. 13 Ocak’ta burcunuzda gerçekleşecek olan Plüton etkili Yeni Ay ile güçleniyor ve bir süredir kısıtlandığınızı hissettiğiniz alanlarda yeni başlangıçlar yapacak gücü kendinizde buluyorsunuz. 2021 boyunca odağınızda finansal konular olacak. Ekonomik olarak biraz zorlanabilirsiniz, ama Jüpiter’in desteğiyle problemlerin üstesinden gelebileceksiniz. Finansal hayatınızı yeniden yapılandırabilir, yeni kazanç kapıları yaratabilir veya kendi işinizi kurabilirsiniz. Uranüs’ün etkisiyle hobi olarak ilgilendiğiniz bir alanda kendinizi geliştirebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz. İkizler - Yay aksında devam eden tutulmaların etkisiyle sağlığınız, psikolojiniz, çalışma hayatınız ve günlük rutinlerinizle ilgili konularda değişimler yaşayabilirsiniz. Hem özel hayatınızda, hem de iş hayatınızda sorumluluklarınız artabilir. Hayatın hızına yetişmekte güçlük çekebilirsiniz. Bu koşuşturmanın içinde ruhunuza ve bedeninize iyi gelecek aktivitelere vakit ayırmalısınız. 19 Kasım’da aşk evinizde gerçekleşecek olan Ay tutulması ile aşk hayatınız, hobileriniz ve flörtlerinizle ilgili konular önem kazanacak. Sizi değiştirecek ve dönüştürecek bir aşk sene sonunda hayatınıza girebilir.

2021 Kova ve Yükselen Kova:

2021 yıllık burç yorumları

İçe dönük hissettiğiniz, kendinizle ve psikolojinizle ilgilendiğiniz, belki de ruhsal problemler yaşadığınız bir seneyi arkanızda bıraktığınız için sevinmelisiniz. 2021’in büyük bölümünde burcunuzda seyahat edecek olan Jüpiter’in etkisiyle şanslı bir seneye giriyorsunuz. Ancak, karmanın lordu Satürn de burcunuzda seyahat edeceği için şansınıza o kadar da fazla güvenmemelisiniz. Çünkü, Satürn’ün olduğu yerde mücadele ve disiplin yoksa kazanç da yoktur. Ne ekersek, onu biçeriz. Şans gezegeni Jüpiter 14 Mayıs’ta para evinizde seyahat etmeye başlayacak ve bu seyahat burcunuza geri döneceği 28 Temmuz’a kadar devam edecek. Bu dönemde finansal olarak şanslı olacaksınız. 2022’de para evinizde seyahat edecek olan Jüpiter’in fragmanı gibi düşünebilirsiniz. Bu dönemi iş, yatırım fikirlerinizi hayata geçirmek için veya para biriktirmeye başlamak için değerlendirebilirsiniz. Modern astrolojiye göre Uranüs, henüz Satürn’den sonraki gezegenlerin keşfedilmediği zamanlara dayanan klasik astrolojiye göre ise Satürn tarafından yönetiliyorsunuz. Bu seneye ise Satürn ve Uranüs’ün birbirleriyle olan mücadelesi damgasını vuracak. Büyük, ani ve sürpriz değişimler sizi bekliyor. 17 Şubat, 14 Haziran ve 24 Aralık’ta birbirlerine kafa tutacak olan bu gezegenler bu aylarda karşılaşabileceğiniz sürprizlere işaret ediyor. Ani taşınmalar gündeme gelebilir, şehir veya ülke değiştirme kararı alabilirsiniz. Aile üyelerinizle olan ilişkileriniz ise biraz daha hassas olacak bu sene. Asi tavırlarınız ailenizin tepkisini çekebilir. İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek olan tutulmalar 2019’un ikinci yarısı itibariyle gündeminizi meşgul eden arkadaşlıklar, sosyal çevre, flörtler, hobiler ve çocuklar konularında değişimlere ve yeni başlangıçlara işaret ediyor. Çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız yaz ayları bu konuda destek sunacaktır. 30 Ocak - 22 Şubat arasında burcunuzda geri hareket edecek olan Merkür, bu zaman aralığında önemli kararlar almamanızın daha iyi olacağını gösteriyor. Aslında tüm Merkür retrolarında temalar ortaktır. Elektronik alet almamak, imzalı işlerden uzak durmak, iletişim problemlerine karşı hazırlıklı olmak gibi… Bu Merkür retrosu burcunuzda gerçekleşeceği için sizi daha fazla etkileyecektir.

2021 Balık ve Yükselen Balık:

2021 yıllık burç yorumları

Daha içe kapanık hissedeceğiniz, kendinizle ve ruhunuzla ilgilenmekten keyif alacağınız bir seneye giriyorsunuz. Satürn ve Jüpiter’in Kova burcundaki seyahati haritanızın 12. evini ön plana taşıyacak. 12. ev psikoloji ve bilinçaltıyla, inzivayla, spiritüel aktivitelerle, kontrol dışında gelişen durumlarla ve maneviyatla ilgilidir. Bu ev, astrolojide Balık burcunun doğal evi kabul edildiği için bu içe dönük dönem sizi besleyecek ve güçlendirecek. Kendi iç dünyanızdaki zenginliği keşfedecek ve kendinizi daha yakından tanıyacaksınız. Geçtiğimiz 3 senede mücadele alanınız arkadaşlıklar ve sosyal çevre konularıydı. Sosyal ilişkilerinizi yeniden değerlendirdiniz, belki de arkadaşlarınız arasında eleme yaptınız. Şimdi biraz geri plana çekilip geçmişinizi ve aldığınız kararları sorgulayacaksınız. Uranüs’ün etkisiyle Şubat, Haziran ve Aralık aylarında kontrolünüz dışında gelişen olaylarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Beklenmedik, ani değişimler gündeme gelebilir. Kardeşleriniz, komşularınız, kuzenleriniz ve yakın dostlarınızla ilişkilerinizde beklenmedik konular yüzünden gerginlikler yaşayabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki bazı kişilerin de gizli düşmanlıklarını fark edebilirsiniz. Çıkacağınız seyahatlerde aksiliklerle karşılaşabilir, seyahat planlarınızı sık sık değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Diğer yandan, İkizler - Yay aksında gerçekleşmeye devam edecek olan tutulmalar ev, aile ve iş konularını gündeme taşıyacak. Bir yandan kendi iç huzurunuzla uğraşırken, bir yandan hayatınızı temelden etkileyecek önemli kararlar alacaksınız. Ev değişikliği, iş değişikliği, şehir değişikliği, evlilik, boşanma gibi konular gündeme gelebilir. Klasik astrolojiye göre yönetici gezegeniniz Jüpiter, 14 Mayıs - 28 Temmuz arasında Kova burcundaki seyahatine küçük bir mola verip burcunuzda seyahat edecek. Bu zaman aralığında şans sizden yana olacak. Yeni iş ve ilişki fırsatları yakalayabilirsiniz. Ayrıca, bu 2 buçuk aylık dönemi, Jüpiter’in burcunuzda seyahat edeceği 2022’nin de küçük bir fragmanı olarak değerlendirebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder