Ecesu Serbes Balık burcunda Yeni Ay: hayal kurma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Balık burcunda Yeni Ay: hayal kurma zamanı

23 Şubat Pazar günü 18:30 civarında Balık burcunda Yeni Ay meydana geldi. Bu Yeni Ay ortalama 15 gün kadar etkili olacak. Daha önceki yazılarda da bahsettiğim gibi, Yeni Ay'lar başlangıçları, Dolunay'lar ise bitişleri anlatır.

Zihnimizi ve iletişim şeklimizi yöneten Merkür, Balık burcunda ve geri harekette olduğu için Balık burcunun sembolizmi ile bir süredir içli dışlıyız. Balık burcunun sembolizminde inançlar, duygular ve hayaller vardır. İçinde bulunduğumuz fiziki planın ötesiyle ilgilenir. Din, tasavvuf, meditasyon konuları Balık burcu ile sembolize edilirken, uyku, alkol ve anestezi gibi bedeni uyuşturan şeyler de bu burcun sembolizmi içindedir.

Haberin Devamı

Balık burcunda Yeni Ay: hayal kurma zamanı

Astrolojik döngüler Koç burcu ile başlar ve Balık burcu ile sona erer. Koç burcunun getirdiği hareketle başlayan döngüde Balık burcuna geldiğimizde somut gerçekler yerine soyut kavramlar ön plana çıkar. Sevgi, mutluluk ve içtenlik konuları bu dönemde önem kazanır. Çevrenizdeki insanların samimiyetine ve size ne kadar değer verdiğine daha fazla dikkat edersiniz. Hangi yükleri üzerinizde taşıyorsunuz? Ne kadar affedicisiniz? İlerlemenizi engelleyen travmalarınız ve yanlış kodlanmış inançlarınız üzerine biraz düşünmek bu dönemde iyi gelecektir.

Yeni Ay anının haritasını incelediğimizde Başak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Her ne kadar Yeni Ay'lar yeni başlangıçları simgelese de, Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür'ün Balık burcunda geri harekette olduğu bu dönemde zihnimiz yenilikler yerine, geçmiş konulara dönük çalışıyor. Biraz tembel ve içe dönük ruh hali içinde olabilirsiniz. Bir yöne doğru ilerlemeniz gerektiğini biliyor, ancak hangi yöne gitmeniz gerektiği noktasında kararsızsınız. Belki de önünüzde pek çok seçenek var ama siz geçmiş konulara takılıp kaldığınız için önünüzü göremiyorsunuz.

Balık burcunda Yeni Ay: hayal kurma zamanı

Balık burcundaki Güneş ve Ay'a destek veren Merkür, Mars ve Uranüs gezegenleri sizi özgür kılacak yeni başlangıçlar yapmanız gerektiğini gösteriyor. Savaş gezegeni Mars ortalama 1 haftadır yücelim pozisyonunda olduğu Oğlak burcunda seyahat etmekte ve hedeflerinize giden yolda ihtiyacınız olan motivasyonu sağlıyor. Uranüs ise Boğa burcundan Yeni Ay'a destek sağlıyor ve özgürlük, bağımsızlık, bireysellik konularını ön plana çıkarıyor.

Haberin Devamı

Diğer yandan, Yeni Ay anında aşk gezegeni Venüs ile şans gezegeni Jüpiter arasında da güçlü bir etkileşim var. Her ne kadar Yeni Ay'a açı yapmıyor olsa da, Jüpiter'in Balık burcunun yönetici gezegeni oluşu sebebiyle bu dönemde ilişkilerin önem kazanacağını söyleyebiliriz. Aşk, sevgi, mutluluk ve para konuları bu dönemde sık sık ön planda olacak. Kendi mutluluğunuza hangi noktada ve nasıl engel olduğunuz üzerine düşünmelisiniz. Psikolojik destek almak, astrolojiyle ilgilenmek, kişisel gelişiminize yatırım yapmak için çok uygun zamanlar. Dünyevi konulara takılıp kalmak yerine içsel olarak nasıl tatmin olacağınız üzerine kafa yorabilirsiniz.

Bu dönemde kendinizi yorgun hissedebilir, sürekli uyuma isteği duyabilirsiniz. Rüyalarınız, psikolojiniz ve bilinç altınız ne yapmanız gerektiği hakkında size fikir verecektir. Düşündüklerinize çok takılmamalı, düşünmekten de kaçmamalısınız. Mecbur olduklarınızı kabullenmek, değiştirebileceklerinizi değiştirmek için uygun bir dönemden geçiyorsunuz.

Haberin Devamı

Peki hangi burç bu Yeni Ay'dan nasıl etkilenecek?

Koç ve Yükselen Koç: Yeni Ay sizin rüyalar, bilinç altı ve psikoloji konularını anlatan 12. evinizde meydana geldi. 24 Mart'ta burcunuzda gerçekleşecek olan Yeni Ay'a kadar olan dönemi içe dönerek değerlendirmeniz sağlıklı olacaktır. Eski konular zihninizi meşgul edebilir, uzun zamandır görüşmediğiniz kişilerden haber alabilirsiniz. Mars ve Uranüs'ün desteğini, gelirlerinizi arttıracak stratejiler ve kariyer planları üzerine düşünerek değerlendirebilirsiniz. Kariyerinizle ve finansal durumunuzla ilgili sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. Spiritüel konulara olan ilginiz bu dönemde artacak. Sizi ruhsal olarak besleyecek aktivitelerde bulunmalısınız.

Balık burcunda Yeni Ay: hayal kurma zamanı

Boğa ve Yükselen Boğa: Yeni Ay arkadaşlıklar, sosyal çevre ve büyük umutlar konularını anlatan 11. evinizde meydana geldi. Bu dönemde yalnız kalmak istemezsiniz. Kalabalıklara karışacağınız, yeni arkadaş çevrelerine gireceğiniz bir dönem. Burcunuzda seyahat etmekte olan Uranüs'ün desteğiyle sürpriz kararlar alabilirsiniz. Akademik hayatınızı ilerletme kararı alabilir, yeni eğitimlere katılabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işleriniz varsa bu dönemde sürpriz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Arkadaş çevrenizde gündeme gelebilecek yanlış anlaşılmalara karşı dikkatli olun.

İkizler ve Yükselen İkizler: Balık burcundaki Yeni Ay kariyer evinizde meydana geldi. Önümüzdeki günlerde iş hayatında sürpriz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Finansal konular bu dönemde önem kazanacak. Gelirlerinizi arttırmaya yönelik kararlar alabilir, yeni finansal stratejiler üzerine düşünebilirsiniz. Kredi ve borçlar evinizde seyahat etmekte olan Mars, maddi konularda temkinli hareket etmeniz gereken bir dönemden geçtiğinizi gösteriyor. Yönetici gezegeniniz Merkür'ün geri hareketinin sonlanacağı 10 Mart'a kadar kariyerinizi ve finansal durumunuzu riske atacak adımlar atmayın.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Yeni Ay yurt dışı, eğitim, hukuk ve inançlar konularını yöneten 9. evinizde meydana geldi. Bu dönemde vizyonunuzu genişletecek kişi ve durumlarla karşılaşabilirsiniz. Dini, felsefi konulara ilginiz artacak, bu konularda araştırmalar yapmaktan hoşlanırsınız. Kendinizi nedensiz yere duygusal ve varoluşsal sancılar içinde bulabilirsiniz. Hayatı, evreni, inançları ve ideolojileri sorgulayabilirsiniz. Partnerinizle veya iş ortaklarınızla bu konular üzerine derin tartışmalara girebilirsiniz. Yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir. Süregelen hukuki meselelerinizde sürpriz kararlarla karşılaşabilirsiniz. Yeni eğitimlere katılmaktan keyif alırsınız.

Aslan ve Yükselen Aslan: Yeni Ay sizin ortaklaşa gelirler, borçlar ve krizler konularını yöneten 8. evinizde gerçekleşti. Bu dönemde gündeminizde finansal konular olacaktır. Gelir paylaşımı içinde olduğunuz kişilerle olan ilişkileriniz önem kazanacaktır. Miras, nafaka gibi konularda devam eden süreçleriniz varsa bu konularda sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. Kariyerinize dair duyduğunuz korkular bu dönemde gün yüzüne çıkabilir, birlikte çalıştığınız kişilerle aniden çıkabilecek anlaşmazlıklara karşı dikkatli olmalısınız. Duygularınız yoğunlaşacak, tutkularınız artacaktır. Ölüm ve ölüm ötesi konularına merak sarabilirsiniz. Hem bedensel hem ruhsal sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Başak ve Yükselen Başak: Yeni Ay ciddi ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularını yöneten 7. evinizde gerçekleşti. Yeni ilişkiler gündeme gelebilir. Diğer toprak burçlarında seyahat etmekte olan Mars ve Uranüs'ün de desteğiyle keyifli bir dönemden geçiyorsunuz. Yalnızsanız bu dönemde eğlence yerlerinde, eğitim merkezlerinde veya çıkacağınız yurt dışı seyahatlerinde yeni kişilerle tanışabilirsiniz. Merkür'ün 7. evdeki geri hareketinin etkisiyle eski partnerlerinizden sürpriz haberler alabilirsiniz. Yeni iş ortaklıkları gündeme gelebilir, yeni ilişkilere başlamak veya yeni ortaklıklar kurmak için yönetici gezegeniniz Merkür'ün geri hareketinin sonlanacağı 10 Mart tarihini beklemelisiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi: Yeni Ay çalışma hayatı, sağlık ve rutinler konularını yöneten 6. evinizde gerçekleşti. İş hayatındaki sorumluluklarınız artabilir. Stres temelli sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Merkür'ün geri hareketinin etkisiyle daha önceden yaşadığınız rahatsızlıklar nüksedebilir. Doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin. Daha sağlıklı olmanızı sağlayacak bir hayat düzenine geçebilir, diyete - spora başlayabilirsiniz. Eviniz veya aileniz için beklenmedik bir harcama yapmak durumunda kalabilirsiniz. Eşinizin veya iş ortağınızın finansal durumuyla ilgili sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. Günlük hayatınızın içindeki kişilerle yaşadığınız problemleri iletişim yoluyla çözmek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrep: Yeni Ay flörtler, aşk hayatı, çocuklar ve hobiler konularını yöneten 5. evinizde gerçekleşti. Yeni flörtler gündeme gelebilir. Farklı hobiler edinebilir, hobilerinizi ilerletmeye yönelik eğitimlere katılabilirsiniz. Yaratıcılığınız ve sanatsal yetenekleriniz artacak. Çocuklarınızla olan iletişiminiz bu dönemde önem kazanacak, çocuklarınızın hayatında sürpriz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Çocuk sahibi olmayı düşünüyorsanız bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Bu dönemde partnerinizle çıkacağınız kısa süreli seyahatler size keyif verecektir. Evliliğinizde süregelen problemleri çözmek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

Yay ve Yükselen Yay: Yeni Ay ev ve aile konularını yöneten 4. evinizde meydana geldi. Ailenizle ilgili konular ön planda olacak. Aile büyüklerinizin sağlık durumlarıyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Merkür'ün geri hareketi aile içinde geçmişten gelen problemleri gün yüzüne çıkarabilir. Aile içinde duygusal konuşmalar yapılabilir. Ev içindeki gelir - gider paylaşımı ile ilgili konular gündeme gelebilir. Taşınma kararı alabilir, yeni ev arayışına girebilirsiniz. Gayrimenkul alım - satım konuları konuşulabilir. Ev almak, satmak, kiralamak gibi her türlü imzalı işiniz için Merkür retrosunun sonlanmasını beklemelisiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Yeni Ay yakın çevre, eğitim, iletişim ve kısa süreli seyahatler konularını yöneten 3. evinizde gerçekleşti. Bu dönemde kardeşlerinizle, kuzenlerinizle ve komşularınızla olan ilişkileriniz ön planda olacak. İletişim trafiğinizin hızlı olacağı bu dönemde Merkür retrosunun getireceği iletişim problemlerine karşı dikkatli olmalısınız. Geçmişten gelen konular zihninizi meşgul edebilir. Zihniniz mantıktan çok duygularınıza yönelik çalışacak. Bu dönemde önemli kararlar almamaya çalışın. Burcunuzda seyahat eden Mars'ın desteğiyle sizi mutlu edecek arayışlara girebilirsiniz. Bu dönemde seyahatlere ve eğitimlere katılmaktan keyif alırsınız. Yeni bir hobi edinebilirsiniz.

Kova ve Yükselen Kova: Yeni Ay maddi kazançlar ve değer yargıları konularını anlatan 2. evinizde gerçekleşti. Bu dönemde gündeminizde finansal durumunuzla ilgili konular olacak. Gelir - gider hesabı ve bütçe planlaması yapabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırmaya yönelik kararlar alabilir, kendinize yeni maddi hedefler koyabilirsiniz. Merkür'ün geri hareketi sebebiyle beklediğiniz ödemelerde gecikmelerle karşılaşabilir veya ödemelerinizi yönetmekte zorlanabilirsiniz. Evinize yönelik sürpriz bir harcama yapmak durumunda kalabilirsiniz. Rüyalar ve bilinç altı evinizde seyahat etmekte olan Mars'ın desteğiyle kendinizi tanımaya yönelebilirsiniz. Özdeğer duygunuzu ve kişisel değer yargılarınızı sorgulayabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık: Yeni Ay burcunuzda gerçekleşti. Bu dönemde benlik duygunuz, kimliğiniz ve sağlığınızla ilgili konular ön planda olacaktır. Dış görünüşünüzle ilgileneceğiniz, kendinize vakit ayırmak isteyeceğiniz bir dönemden geçiyorsunuz. Kendinizi şımartabilir, zihninizi rahatlatacak aktivitelerde bulunabilirsiniz. Burcunuzda devam etmekte olan Merkür retrosunun etkisiyle zihniniz karışık olabilir. Duygusal kararlar almaya yatkın olacaksınız. Sosyal çevre evinizden destek veren Mars'ın etkisiyle yeni arkadaş çevrelerine katılabilirsiniz. Sürpriz seyahatler gündeme gelebilir. Kendinizi geliştirmeye yönelik seminer ve eğitimlere katılabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder