Ecesu Serbes Her burcu tek kelimeyle anlatacak olsak...
HABERİ PAYLAŞ

Her burcu tek kelimeyle anlatacak olsak...

Yazıya başlamadan önce söylemek isterim ki, astrolojide sadece Güneş burcu yoktur. Yükselen burç, Ay burcu, Merkür burcu derken aslında doğduğumuz anda Güneş sistemindeki tüm gezegenler bir burçta bulunur ve o gezegenin sembolize ettiği konularda bulunduğu burcun enerjisini taşırız.

Bu yazıda, genel hatlarıyla burçların sembolize ettiği kavramları anlatmaya çalıştım. Keyifli okumalar dilerim.

Koç burcu: Hareket

Koç burcu savaşçı ve lider ruhludur. Ancak savaşırken bile neden ve ne için savaştığını bilmez. Onun için niyet ve mantık yoktur, sadece hareket vardır. Dürtüseldir, hareketlerinin sonucunu düşünmez, o bir sonraki anın konusudur. Strateji yapamaz, arka arkaya gelen dürtüsel hareketleriyle aslında onun savaş stratejisini oluşturan faktör kendi içgüdüleridir.

Haberin Devamı

Boğa burcu: Konfor

Boğa burcuna geldiğimizde artık savaşmanın ve hareketin bir önemi kalmaz, çünkü Boğa burcu tembeldir. Hareketten ve yorucu savaşlardan mümkün olduğunda kaçmak isteyecektir. Boğa burcunun ilgilendiği şeyler konfor, lüks ve maddiyattır. Hayattaki öncelikli amacı konforunu arttıracak maddi kaynaklara sahip olmaktır.

Her burcu tek kelimeyle anlatacak olsak...

İkizler burcu: Değişkenlik

İkizler burcu için önemli olan şey fiziksel veya maddi güçten çok zihinsel güçtür. Aynı şeyleri yapmaktan sıkılırlar, zihinsel olarak tatmin olacakları yeni heyecanlar ararlar. Kararları ve fikirleri sürekli değişebilir, aslında bunun sebebi çok hızlı çalışan zekalarıdır. Zihinleri her saniye aktiftir, kararları bir anda değişmiş gibi görünse de kafalarındaki yoğun mesainin ardından bu değişim gerçekleşmiştir.

Yengeç burcu: Güven

Yengeç burcunun hayattaki öncelikli amacı maddi ve manevi olarak güvende olmaktır. En duygusal burçlardan biridir. Her şeyden önce karşılıklı sevgiye ve güvene dayalı bir yuva kurmak ister. Yengeç burcunun kadını da erkeği de anaçtır, sevdiklerini koruyup kollama ve besleme ihtiyacı duyarlar. Bağlılıkları kolayca bağımlılığa dönüşebilir.

Her burcu tek kelimeyle anlatacak olsak...

Aslan burcu: Ego

Aslan burcunun hayattaki öncelikli amacı sevilmek ve pohpohlanmaktır. Bu insanlar kendilerine çok güvenir, her şeyi başarabileceklerine inanırlar ve bu inanç sayesinde çoğu zaman başarırlar da. Cömerttirler, sahip oldukları maddi ve manevi kaynakları paylaşmaktan çekinmezler. Karşılığında da egolarının beslenmesini beklerler.

Haberin Devamı

Başak burcu: Analiz

Başak burcu her şeyin mükemmel olmasını ister. Ancak, onların zihinlerinde yarattığı mükemmellik tanımının somut dünyada bir karşılığı yoktur. Bu yüzden ruhen huzursuzdur. Her şeyi fazlasıyla analiz ederler ve bu sebeple anı yaşamayı başaramazlar. Sürekli kendilerini meşgul etmeleri, işlerine vermeleri yapabilecekleri en iyi şeydir. Çünkü kusursuzluk arayışları onları hayat konusunda olmasa da, yaptıkları işlerde bir uzmana dönüştürebilir.

Her burcu tek kelimeyle anlatacak olsak...

Terazi burcu: İlişki

Terazi burçları için yalnız yapılan hiçbir şeyin değeri yoktur. İster aşk, ister arkadaşlık, ister ortaklık ilişkisi olsun, Terazi burcu oradadır. Terazi burçlarının bireysellik duyguları gelişmemiştir. Başka insanlarla bir arada olduklarında daha rahat ve huzurludurlar. Bu yüzden evliliğe de yatkınlardır.

Akrep burcu: Gizem

Akrep burcu için dünya gözle görülen, kulaklarla duyulan, duyularla hissedilenin çok ötesindedir. Güvensizlerdir, sürekli kendilerinden saklanan bir şeylerin olduğuna inanırlar ve hayatlarını bu gizemleri çözmeye adarlar. Sezgileri güçlüdür, ancak bu gizem arayışı paranoyalara sebep olabilir. Yine de, ruhen güçlüdürler ve asla yıkılmazlar. Her zaman ayağa kalkmanın bir yolunu bulurlar.

Haberin Devamı

Her burcu tek kelimeyle anlatacak olsak...

Yay burcu: Keşif

Yay burçları için yeni yerler keşfetmek, yeni kültürler ve farklı insanlar tanımak ruhlarını besleyen en önemli şeydir. Uzun süre aynı yerde bulunmaktan sıkılırlar, sıkılganlık duygularını bazen seyahat ederek, bazen de yeni eğitimlere katılarak geçirmeyi tercih ederler. Felsefeye ve yüksek öğrenime yatkındırlar.

Oğlak burcu: Çalışmak

Oğlak burcu için çalışmak, nefes almak kadar doğaldır. Öncelikli amaçları para değil, statü kazanmaktır. Kazandıkları parayla veya statüyle tatmin olmazlar, onlar için her zaman çıkılabilecek bir üst seviye daha vardır. Bu yüzden hayatlarının son anına kadar çalışmaları Oğlak burçları arasında yaygın bir durumdur.

Kova burcu: Farklılık

Bir Kova burcu için hayatta yaşayabileceği en kötü an, herkes gibi olduğunu fark ettiği andır. Kova burcu benzersiz olmak ister, bu sebeple iki Kova birbirinden çok farklı olabilir. Biri bir şekilde toplumdan farklı olmayı seçmişken, diğeri başka bir şekilde seçmiş olabilir. Otorite kavramları yoktur, topluma ayak uydurmakta zorlanabilirler.

Balık: İnanç

Bir Balık’tan inançlarını alın, geriye ne kalır ki? Cevap veriyorum, anlamsız ve bomboş bir hayat! Balık burçları genelde hülyalara dalmış bir şekilde yaşarlar. Kendilerini evrenle bir hissetmekten hoşlanırlar. Somut gerçeklerin çirkinliği, hassas Balık ruhuna ağır gelebilir. Bu yüzden, kendi kafalarında yarattıkları pembe dünyada yaşamayı tercih edebilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder