Ecesu Serbes Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek?
HABERİ PAYLAŞ

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek?

Sorumluluk gezegeni Satürn, 22 Mart itibariyla Kova burcunda seyahat etmeye başlıyor. Her ne kadar Satürn, mayıs ayında geri hareket edip 2 Temmuz’da tekrar Oğlak burcuna dönecek olsa da, Kova burcundaki transiti 2021 - 2023 arasının temellerini oluşturacak.

Art arda gelen zorlayıcı açılar, retrolar derken nefes alamadan bitireceğimiz bir yıldan geçiyoruz. Özellikle bu hafta enerjiler gergin. Ama, endişelenmeyin. 20 Mart’ta Güneş’in Koç burcuna girişiyle kabullenen tavrımızdan çıkıp savaşma ruhuna bürüneceğiz. 22 Mart’ta Satürn’ün Kova burcuna girişiyle 2017 Aralık’tan beri devam eden Satürn Oğlak enerjisi dağılacak. Satürn Kova’dayken daha az yaşlı ölümüyle karşılaşacağımızı düşünüyorum, bu da hastalığın bulaşma hızının azalacağına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Kova burcunun sembolizminde idealizm, özgürlük, eşitlik ve bireysellik vardır. Kova burcu bireyin yararından önce, toplumun yararını düşünür. Satürn ise mücadele ve sorumluluk getirir. Yani, hepimiz Kova'nın sembolize ettiği konularda sınavlarla karşılaşacağız. Özgürlüğümüz ve bireyselliğimiz kısıtlanacak. Kısıtlandıkça, bu kavramların değerini daha iyi anlayacağız. Ancak, Satürn önce sınavı yapar, sonra dersi verir. Corona virüs sebebiyle hepimiz evlerimizdeyiz ve özgürlüğün ne kadar önemli olduğunu fark ediyoruz. Hayatın olağan akışının ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz. Ayrıca, Kova burcunun sembolizminde teknoloji ve uzay bilimleri de vardır. Önümüzdeki dönemde bilimin değerini daha iyi anlayacağımızı, teknolojinin hız kazanacağını söyleyebiliriz. Tıp alanında da önemli adımlar atılacaktır önümüzdeki dönemde.

Farkındalığınızı arttırın, kendinize ve sağlığınıza değer verin. Evinizde kalın, iç sesinizi dinleyin ve kendinizi tanıyın. Unutmayın ki, Güneş her zaman en büyük karanlıklardan sonra doğar. Kara Veba salgınından sonra meydana gelen Rönesans ve Reform’u hatırlayın. Güzel şeyler kapıda, şimdilik sabretme zamanı.

Satürn’ün Kova burcundaki seyahati en çok 1991 ile 1993 arasında doğanları etkileyecek. Transit Satürn’ün doğum anımızdaki Satürn’le aynı burca gelmesi ortalama 29 sene sürer ve Satürn’ün aynı burca geldiği ilk döneme Satürn döngüsü denir. Bu süreci hasarsız atlatmak için kendi hayatınızın kontrolünü ele almayı öğrenmeli ve sorumluluk almaktan çekinmemelisiniz. Mücadele etme, savaşma ve problem çözme yetenekleriniz bu dönemde artacak. Pek çok sınavdan geçeceksiniz ve sonunda olgunlaşacaksınız.

Haberin Devamı

İllüstrasyonlar: @seray.ai


Burçlar Satürn-Kova transitinden nasıl etkilenecek?

Koç ve Yükselen Koç:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Koçlar Satürn’ün sınavlarını uzun süredir kariyer alanında yaşıyor. Satürn’ün Kova burcundaki seyahati ise sosyal çevreyle, gruplarla ve arkadaşlıklarla ilgili konuları ön plana çıkaracak. Sosyal ilişkilerinizin sınavlardan geçeceğini söyleyebiliriz. Arkadaş çevreniz büyük ölçüde daralacak. Kendinizi gerçekleştirmenize yardımcı olan arkadaşlıklarınızın yanınızda kaldığından emin olmalısınız. Arkadaş çevrenize karşı sorumluluklarınız artabilir. Arkadaşlarınızla birlikte iş yapma kararı alabilirsiniz. Ancak bu dönemde doğru kararlar aldığınızdan emin olmalısınız. Bu dönemde sosyalleşmek sizi yorabilir. Yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu transitin sonunda kendinizi tamamen yalnızlaştırabilirsiniz. 11. ev aynı zamanda hedefler ve büyük umutlar demektir. İdeallerinize daha gerçekçi bir bakışla yaklaşıp realist hedefler belirleyebilirsiniz. Toplumsal meselelere daha fazla ilgi duyabilirsiniz. Kulüplere, derneklere katılabilir, siyasi kuruluşlar için faaliyet gösterebilirsiniz.

Haberin Devamı

Boğa ve Yükselen Boğa:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Satürn’ün Kova burcundaki seyahati Boğa’ların kariyer evinde etkili olacak. 2023 Mart’a kadar iş hayatında mücadele vermeniz gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemi doğru değerlendirdiğiniz takdirde kendinize ayakları yere sağlam basan stratejiler belirleyebilirsiniz. Çalışıyorsanız iş hayatında daha fazla sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. Terfi alabilirsiniz, sorumluluklarınızı yerine getirmek için daha fazla çalışmanız ve emek vermeniz gerekebilir. Sorumluluklarınıza gerekli özeni göstermezseniz işinizi kaybetme riskiyle karşılaşabilirsiniz. Çalışmıyorsanız yeni iş konusu gündeme gelebilir. Bu dönemde sık sık iş görüşmeleri yapabilirsiniz. Kendi işinizi kurabilirsiniz. Bu dönemde yapacağınız işlerde mücadele vermeniz gerekse de, uzun süre kalıcı olacak bir kariyer inşa etme şansınız da olacak. 10. ev aynı zamanda toplum önündeki konumu da anlattığı için evlenme ve boşanma kararları alabilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

İkizler burçları uzun süredir sağlık ve finans konularında sınavlardan geçiyordu. Bir hava burcu olarak Satürn’ün Kova burcundaki seyahatinden olumlu etkileneceksiniz. 2023 Mart’a kadar inançlar, eğitim, hukuk ve yurt dışıyla ilgili konularınız ön planda olacak. Bu dönemde akademik hayatınızı ilerletme kararı alabilirsiniz. Yeni eğitimlere katılabilir, ilginizi çeken konular üzerine daha derin bilgiler edinebilirsiniz. Hayatın derin yönleriyle daha fazla ilgilenip din, astroloji ve felsefe gibi konulara ilgi duyabilirsiniz. Hayatı anlamlandırma ihtiyacı duyarsınız. Hukuki meselelerle ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz, hukuk alanında kendinizi korumak üzerine sınavlar verebilirsiniz. Yurt dışıyla ilgili konular sık sık gündeme gelir. İthalat - ihracat işleri yapıyorsanız uluslararası ilişkiler, gümrük vb konularla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Yurt dışına yerleşmek, çalışma ve oturum izni almak gibi hedefleriniz varsa Satürn’ün Kova burcundaki seyahati size iyi gelecek.

Yengeç ve Yükselen Yengeç:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Yengeç’ler 2017 Aralık’tan beri ilişkiler ve ortaklıklar alanında sınavdan geçiyordu. Satürn’ün Kova burcundaki seyahati ise finansal konuları ön plana çıkartıyor. 2023 Mart’a kadar olan dönemde finansal konularda mücadele vermek durumunda kalabilirsiniz. Kredi ve borçlarınızla ilgilenebilirsiniz. Mümkün olduğunca borç meselesinden uzak durmaya çalışın. Eşinizin finansal durumuyla ilgili konular gündeminizi meşgul edebilir. Eşinizin kazançları azalabilir veya siz evin finansal sorumluluğunu almak durumunda kalabilirsiniz. Ortaklı iş yapıyorsanız gelir paylaşımıyla ilgili konular gündeme gelebilir. Hakkınızı savunmak durumunda kalabilirsiniz. Böyle bir şey yapmadan önce bütçe planlamanızı doğru yaptığınızdan emin olun. Para sorumluluğu alabilir, ev, araç veya iş kredileri çekebilirsiniz. Nafaka, miras, burslar gibi başkalarının kazançlarıyla ilgili konularla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Aslan burçları uzun süredir sağlık ve iş konularında sınavdan geçiyordu. Uranüs’ün Boğa burcundaki seyahati kariyer konusunda istikrarsızlık getirse de, Satürn’ün Kova burcundaki seyahati ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konuları ön plana çıkarıyor. 2023 Mart’a kadar olan dönemde en büyük sınav alanınız ilişkiler olacak. En çok dersi de yine bu alanda alacaksınız. Yalnızsanız, evliliğe gidebilecek bir ilişki gündeme gelebilir. Bu dönemde ilişkiler ciddi niyetlerle başlar. Evlenme, nişanlanma veya partnerinizle birlikte yaşama kararı alabilirsiniz. Ortaklı iş yapma kararı alabilir, yeni ortaklıklar kurabilirsiniz. Bu dönemde kuracağınız ortaklıklarda sorumluluk duygusu ön planda olacak. Mevcut ortaklarınızla olan ilişkileriniz ve kimin daha çok emek verdiği üzerine hesaplaşmalar yaşayabilirsiniz. Gelecek görmediğiniz romantik ilişkiler ve iş ortaklıkları bu dönemde sonlanır. İmza gerektiren işlere girişmeden önce iki kere düşünün.

Başak ve Yükselen Başak:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Satürn’ün Kova burcundaki seyahati Başak’ların fazlasıyla hassas olduğu sağlık ve günlük rutinler alanında etkili olacak. Başak burcu titiz ve düzenlidir. Eğer hayatınızda düzen oturtamadığınızı hissettiğiniz konular varsa 2023 Mart’a kadar düzenleyeceğinizden emin olun. Bu transitle sağlığınıza ekstra özen göstermeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Özellikle kan ve tansiyonla ilgili konulara dikkat edin. Kendinize yeni ve sağlıklı rutinler belirlemek, daha sağlıklı beslenmek ve bedensel olarak güçlenmek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz. İş hayatındaki ilişkileriniz önem kazanıyor. Birlikte çalıştığınız kişilerle olan ilişkileriniz bu dönemde sınavlardan geçecek. Takım çalışması yapmak ve ekip yönetmek durumunda kalabilirsiniz. İş yükünüz artabilir. Terfi alabilirsiniz. Bu transit sizi ne kadar yorsa da, Mart 2023’e geldiğinizde kendinizi daha disiplinli ve düzenli bir durumda bulacaksınız.

Terazi ve Yükselen Terazi:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Teraziler 2017 Aralık’tan beri özellikle ev ve aile konularında hayatlarını derinden etkileyen gelişmelerle karşılaşıyor. Satürn’ün Kova burcundaki seyahati bir diğer hava burcu Terazi’lere iyi gelecek. 2023 Mart’a kadar aşk hayatı, çocuklar ve hobilerle ilgili meseleler ön plana çıkıyor. Hayattan daha fazla keyif almaya odaklanıyorsunuz. Bu dönemde başlayacak ilişkiler karşılıklı mutluluk duygusu ve keyifli zaman geçirebilme üzerine kurulu olacak. Çocuk sahibi olabilirsiniz veya çocuğunuz varsa daha fazla sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. Yeni hobiler edinebilir, hobilerinizden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Sorumluluğa dönüşen ilişkiler bu dönemde sonlanabilir, ilişkilerde daha özgür olmak isteyebilirsiniz.

Akrep ve Yükselen Akrep:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Satürn’ün Kova burcundaki seyahati Akrep’lerin hayatını temelden etkileyecek köklü değişiklikler getiriyor. 2023 Mart’a kadar ev ve aile hayatınızla ilgili konular ön plana çıkıyor. Ailenize ve evinize karşı sorumluluklarınız bu dönemde artacak. Taşınabilir, şehir değiştirebilir, gayrimenkul alım-satım işleriyle uğraşabilirsiniz. Evlenebilir, boşanabilir veya çocuk sahibi olabilir, ev yönetme sorumluluğu alabilirsiniz. Köklerinize dönmek, aile geçmişiniz hakkında bilgi sahibi olmak ve aile içinde süregelen problemleri çözmek için önünüzde bolca zaman var. Aile büyüklerinizin sağlığıyla ilgili konular gündeminizi meşgul edebilir. Ailenizden birinin bakımını üstlenebilirsiniz. Sosyalleşmekten kaçabilirsiniz, ev içindeki sorumluluklarınızın sizi eve kapatmasına izin vermeyin.

Yay ve Yükselen Yay:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Yay burçları 2017 Aralık’tan beri finansal konularda sınavlardan geçiyor. Satürn’ün Kova burcundaki seyahati maddi konuları geride bırakıp iletişimle ilgili konuları ön plana çıkarıyor. Kendinizi daha iyi ifade etmeyi öğreneceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınız gibi yakın ilişki içinde olduğunuz kişilerle ilgili konular ön plana çıkıyor. Çıkacağınız kısa süreli seyahatler bu dönemde kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olacak. Kısa süreli eğitimlere ve kişisel gelişiminize yardımcı olacak seminerlere katılabilirsiniz. Kendinizi ve zihninizi disipline etmekle ilgili sınavlar verebilirsiniz. 2023 Mart’a kadar olan dönemde yakın çevreniz büyük oranda değişecek. Hangi ilişkilerin sizi geliştirdiğine, hangilerinin geriye çektiğine dikkat etmelisiniz.

Oğlak ve Yükselen Oğlak:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Oğlak burçları 2017 Aralık’tan beri hayatlarının her alanında büyük sınavlardan geçiyor. Satürn’ün Kova burcundaki seyahati ise finansal konuları ön plana çıkarıyor.2023 Mart’a kadar olan dönemde bütçe yönetimi yapmakta zorlanabilirsiniz. Kendinizi finansal konularda kısıtlanmış hissedebilirsiniz. Bu dönemi bütçe planlaması yapmak ve kazançlarınızı arttıracak yeni yollar bulmak için değerlendirebilirsiniz. İşiniz için ne kadar emek verdiğiniz ve çabalarınızın finansal karşılığını ne kadar aldığınız üzerine kafa yorabilirsiniz. Özgüveniniz düşebilir, kendinizi yetersiz hissedebilirsiniz. Öz değer duygunuzu arttıracak aktivitelerde bulunabilir, finansal getirisi olacak eğitimlere katılabilirsiniz. Para sorumluluğu almak durumunda kalabilirsiniz, yatırım yaparken temkinli hareket etmelisiniz. Para biriktirmeye başlamak için çok uygun bir dönem. Bu dönemde finansal konularda atacağınız adımların uzun vadede mutlaka karşılığını alırsınız.

Kova ve Yükselen Kova:

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Kova burçları 2017 Aralık’tan beri iç dünyalarıyla uğraşmak durumunda kaldılar. Psikolojiniz ve bilinç altınızla ilgili konular önem kazandı. Yönetici gezegeniniz Satürn’ün Kova burcundaki seyahati içe dönük halinizden uzaklaşacağınız bir dönemi başlatıyor. Satürn’ün Kova burcundaki seyahatine devam edeceği 2023 Mart’a kadar dış görüşünüz, sağlığınız, hedefleriniz ve bireysel kararlarınızla ilgileneceksiniz. Hayatınızın her alanında sorumluluklarınız artacaktır. Hayatınızı baştan yaratacağınız bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemde daha disiplinli hareket etmeniz gerekiyor. Kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz, günlük hayatın getirdiği sorumluluklardan kaçma isteği duyabilirsiniz. Kaçmak yerine mücadele etmelisiniz. Hayatın getirdikleriyle uğraşırken bedensel ve ruhsal sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. Alacağınız kararlar uzun vadeli olacaktır. Önemli konularda düşünmeden karar almamaya ve gereksiz riskler almamaya dikkat etmelisiniz. Kilo probleminiz varsa disiplinli olduğunuz sürece hedeflediğiniz kiloya ulaşabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz.

Balık ve Yükselen Balık

Satürn-Kova transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Balık burçları 2017 Aralık’tan beri sosyal çevreleriyle ilgili konularda sınavdan geçiyor. Bu dönemde arkadaş çevreniz değişti, hedeflerinizi yeniden belirlediniz. Şimdi, biraz içe dönme zamanı. Satürn’ün Kova burcundaki seyahati psikolojiniz, rüyalarınız ve bilinçaltınızla ilgili konulara önem kazandırıyor. Bu dönemde göz önünde olmak istemeyebilirsiniz, kalabalıkların içinde olmaktansa yalnız kalmayı tercih edebilirsiniz. Hayatın derin yönleriyle daha fazla ilgilenirsiniz, gizli kalmış konulara duyduğunuz ilgi artabilir. Kendinizle ve psikolojinizle uğraşmak sizi yorabilir. Geçmişten gelen korkularınızla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Hayatınızın genel bir değerlendirmesini yapabilirsiniz. Ne yaptınız, karşılığında ne elde ettiniz? Kendinizden ve hayatınızın şu anki hali sizi ne kadar tatmin ediyor? Psikolojik destek almak bu dönemi daha rahat atlatmanıza yardımcı olacaktır. Bu dönemi doğru bir şekilde değerlendirirseniz, Satürn’ün burcunuzda seyahat edeceği 2023 sonrasında alacağınız kararlar daha isabetli olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder