Efe Teksoy BU DÜNYANIN DIŞINDA (THE SPACE BETWEEN US)
HABERİ PAYLAŞ

BU DÜNYANIN DIŞINDA (THE SPACE BETWEEN US)

Haberin Devamı

Mars’ta doğan ve büyüyen ilk insan Gardner Elliot’ın hayatının anlatıldığı film, bilim-kurgu ve romantik tür arasında gidip geliyor. ‘Bu Dünyanın Dışında’, temel olarak 16 yaşına kadar Mars’ta yaşayan Gardner’ın, sonrasında sevdiği kızı internet sayesinde Dünyadan bulmasını konu alıyor. Burada verilen “aşk mesafe tanımaz” mesajı filmin en önemli yerini oluşturuyor. Çünkü sevgi söz konusu olduğunda, mesafe gezegenler arası olsa da… Engel teşkil etmediğini görüyoruz. Ama Mars gezegeninin yer çekimi koşullarına alışık olan Gardner, Dünya’ya geldiğinde bir takım sorunlar yaşıyor. Hikayenin burasında yönetmen ‘tersine çevrilme’ yapıyor. Yani izleyicinin duygu, ruh hali ve heyecan kutuplarını tersine çevirerek beklentisini bozuyor. Bir nevi izleyiciyi ters köşeye düşürüyor.

‘Bu Dünyanın Dışında’ büyük beklentilere girmezseniz izleyebileceğiniz güzel bir film.

BU DÜNYANIN DIŞINDA (THE SPACE BETWEEN US)

FİLMİN KONUSU

Mars’ta insan kolonisi kurmak için yola çıkan uzay mekiğinin içinde Sarah Eliot adlı hamile bir kadın vardır. Sarah, Mars’a iniş yapıldıktan sonra çocuğu Gardner Eliot’ı doğurur ve ölür. Mars’ta kalan ve 16 yaşına gelen Gardner, dünyaya dair okudukları dışında hiçbir bilgisi olmasa da meraklı bir gençtir. Dünyaya gönderilen Gardner, bünyesinin dünya atmosferine uygun olmadığını öğrenir. Ama tanıştığı güzel kız Tulsa, kendisinde var olduğunu bilmediği duyguları keşfetmesini sağlar. Peter Chelsom’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin bütçesi 30 milyon dolar. Filmin başrollerinde; Asa Butterfield (Ender’s Game), Britt Robertson (Tomorrowland) ve Gary Oldman yer alıyor.

BU DÜNYANIN DIŞINDA (THE SPACE BETWEEN US)

KAMERA ARKASI

-Okul çekimleri New Mexico- Albuquerque’ da bulunan Highland Lisesi’nde yapıldı. Bazı sahnelerin çekiminde okul yöneticileri ile ‘Devlet Film Komisyonu’ arasında anlaşmazlıklar yaşandı.

- Çekimlerin bir kısmı New Mexico- Spaceport Amerika’da yapıldı. Burada 400’den fazla çalışan, mürettebat ve oyuncu yer aldı.

-Filmin ‘Youtube’da yayınlanan tanıtım videolarında; internet ünlüsü Lele Pons ve oyuncu Joey Graceffa görünüyor.

BU DÜNYANIN DIŞINDA (THE SPACE BETWEEN US)

İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder