Efe Teksoy Bugün aslında dündü
HABERİ PAYLAŞ

Bugün aslında dündü

Haberin Devamı

Lauren Oliver’ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan ‘Ben Ölmeden Önce’ vizyonda. Aynı gün içerisine sıkışan Samantha’nın hikayesini anlatan dram, gizem türündeki yapım 1993 yılında Bill Murray’nin başrolünde oynadığı ‘Bugün Aslında Dündü (Groundhog Day)’ filmini temel alıyor. Lauren Oliver, burada bulunan döngü temasını alıp günümüzün çok satan gençlik romanlarına uyarlamış. Açıkçası çok da güzel olmuş… Film gençlerin kaba tabirle ergenlerin kanının kaynadığı dönemlerde aile ve arkadaş grubundaki davranış bozukluklarına dikkat çekiyor. Ardından bunları gençleri doğru yönlendirecek çok güzel mesajlarla bağlıyor.

Bugün aslında dündü

BEN ÖLMEDEN ÖNCE (BEFORE I FALL)


17 yaşındaki Samantha’nın lisede harika bir arkadaş grubu ve yakışıklı bir sevgilisi vardır. Ama bir gün inanılmaz bir şey olur. Samantha aynı günü tekrar tekrar yaşamaya başlar. Her sabah kalktığında aynı güne uyanır. Genç kız, bu döngüden kurtulabilmek için hayatında değişiklikler yapmalıdır. Filmin yönetmenliğini Ry-Russo Young yapıyor. Bütçesi 5 milyon dolar olan yapımın başrollerinde Zoey Deutch, Elena Kampouris ve Halston Sage yer alıyor.

Bugün aslında dündü

FİLMDE ANLATILANLAR


-Sınıf öğretmeni, derste tahtaya Sisifos/Sisyphos yazar. Filmin başında gösterilen bu yazı aslında izleyiciye bir mesajdır. Burada, Samantha karakterinin sonsuza kadar bir gün içerisine hapis olacağı işareti daha baştan verilir. Yunan mitolojisinde Kral Sisifos, tanrılar tarafından cezalandırılır ve bir kayayı sonsuza kadar dağın tepesine çıkarmakla mahkûm edilir.

-Samantha’nın içerisine sıkıştığı gün 12 Şubat’tır. Ama gece yarısı cep telefonunda bulunan saate baktığında ‘13 Şubat’ yazısı görülür. Hristiyanlıkta 13 sayısının uğursuzluğuyla ilgili birçok söylence vardır. Ayrıca Yunan mitolojisindeki Tanrıların sayısı kötü/uğursuz kabul edilen 13’e ulaşamaz. Tıpkı Samantha’nın filmde 13. güne ulaşamadığı gibi.

Bugün aslında dündü


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder