Efe Teksoy Parçalanmış (Split)
HABERİ PAYLAŞ

Parçalanmış (Split)

Haberin Devamı

Korku filmlerinin yönetmeni M.Night Shyamalan’ın filmi ‘Parçalanmış’ (Split) vizyona girdi. Başrolünde James McAvoy’un oynadığı filmi özellikle korku/gerilim severler kaçırmamalı. 9 milyon dolara çekilen ‘Parçalanmış’ın ne kadar iyi olduğu elde ettiği 116 milyon dolarlık yaptığı gişe gelirinden de anlaşılıyor. Karanlık bir atmosferde geçmesi beni en çok etkileyen tarafı oldu. Ayrıca filmin müziği sanki her an bir şeyler olacakmış hissini izleyiciye yaşatıyor ve tüylerinizin diken diken olmasına sebep oluyor.

Parçalanmış (Split)


Korkunun 23 Şekli

Konusu: 23 farklı karakter barındıran Kevin (James McAvoy) çoklu kişilik bozukluğu hastasıdır. Psikiyatırı Dr.Karen Fletcher (Betty Buckley)’dır. Kevin’ın kişiliklerinden en baskını olan Dennis suça meyillidir. Dr Fletcher’ın farkına varmadığı bir zamanda Dennis, 3 kızı kaçırır ve onları esir alır. Genç kızlar, Dr Fletcher’ın da yardımıyla hem Kevin’ın farklı kişilikleriyle başa çıkmanın hem de kaçmanın yolunu ararlar.

Parçalanmış (Split)

Gerçeğe Dayanıyor

Film dünyada çoklu kişilik hastalığı konusunda en çok bilinen isim Billy Milligan’ın gerçek yaşamıyla benzerlikler taşıyor. Filmdeki karakter Kevin gibi Billy Milligan taşıdığı farklı kişiliklerin işlediği suçlar yüzünden başı derde girdi ve mahkemede yargılandı. Akıl hastanelerinde tedavi edildiği senelerde; 1 kendisi (öz benliği), 10 istediği ve 13 istemediği kişilik olmak üzere toplamda 24 farklı kişiliğe sahip olduğu ortaya çıktı. Ayrıca filmdeki Kevin’ın taşıdığı Hedwig karakterinin 3 yaşında çocuk gibi davrandığı kişiliği de barındırmaktadır.

Parçalanmış (Split)

Korku Yönetmeni Shyamalan

Yönetmen M. Night Shyamalan, korku/gerilim filmlerinin günümüzdeki en büyük temsilcisi. Bu filmin kariyerinin en zorlu yapımı olduğunu belirtiyor. ‘Parçalanmış’ filmi, yönetmenin doğduğu ABD’nin Philadelphia eyaletinde çekildi. Hokey takımı Philadelphia Flyers’a hayran olan yönetmen, takımın çıkartmalarını esen rüzgarla filmde bulunan duvarlara yapıştırarak takıma hayranlığını vurguluyor. Box Office ABD verilerine göre bu yapım 100 milyon doların üzerine çıkan 5. M. Night Shyamalan filmi.

Parçalanmış (Split)


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder