Efe Teksoy PATRON BEBEK (THE BOSS BABY)
HABERİ PAYLAŞ

PATRON BEBEK (THE BOSS BABY)

Haberin Devamı

‘Patron Bebek’, hem küçüklere hem de büyüklere hitap eden eğlenceli bir animasyon. Film, çocukların ebeveynlerine yönelttiği ‘Bebekler nereden geliyor?’ sorusunu çok güzel işlemiş ve ilginç bir hikâye ortaya çıkarmış. Yapım, aslında bebeklerin (normal bebekler ve patron bebekler olmak üzere) ikiye ayrıldığını anlatıyor. Patron bebekler, küçük bir bebek görüntüsünde olmasına rağmen aslında ‘Baby Corp’ adlı şirkette çalışan birer iş adamı. İçtikleri özel formül içeren süt, onların büyümesini engelliyor ve küçük kalmalarını sağlıyor. Burada, İskoç roman yazarı ‘J.M Barrie’nin ‘Peter Pan’ romanında bulunan temadan yararlanıldığı belli oluyor. Peter Pan karakteri, olmayan ülke/neverland adındaki bir yerde hiç büyümeden yaşar. Tıpkı ‘Patron Bebek’te olduğu gibi. Yapım birçok çocuk filmi ve çizgi filme gönderme yapıyor. Kovalamaca sahnelerinde, karakterlerin giydiği kıyafetler arasında: ‘Mary Poppins’, ‘Teletabiler (Teletubbies)’, ‘Powerpuff Girls’ gibi filmlere göndermeler olduğunu göreceksiniz.

PATRON BEBEK (THE BOSS BABY)

PATRON BEBEK (THE BOSS BABY)

Tim Templeton, 7 yaşında anne ve babasıyla mutlu bir hayat sürmekteyken kardeşi olacağı haberini alır. Bu haber mutlu günlerinin sonu olur. Ama doğan kardeş hiç de diğer bebeklere benzemez. Giyim kuşamı, konuşması ve hareketleri büyük insan gibidir. Tim Templeton, kardeşiyle güçlerini birleştirerek ‘Puppy Şirketi’ başkanının kurduğu planları alt üst edecektir.

PATRON BEBEK (THE BOSS BABY)

KAMERA ARKASI

-Patron Bebek’in ilk fragmanı/tanıtım filmi 29 Mart Dünya Patronlar Günü’nde yayınlandı.

-Patron Bebek’, Dream Works yapım şirketinin yaptığı 34. Uzun metrajlı animasyon filmi.

-Filmde patron bebeğin söylediği “Kurabiyeler iş bitirenler içindir!” sözü aslında bir göndermedir. Patron Bebeğin orijinal seslendirmesini Alec Baldwin yaptı. Alec Baldwin’in, 1992 yapımı ‘Glengarry Glen Ross’ filminde oynadığı karakter “Kahve iş bitirenler içindir!” der.

PATRON BEBEK (THE BOSS BABY)


İyi Seyirler Dilerim

Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder