Tamer Heper Güle güle kullanın
HABERİ PAYLAŞ

Güle güle kullanın

Babadan kalma 2 katlı, arsa tapulu ev var. İki kardeşim ve annem tapuda bana imza vererek evi satış yaptı ve üzerime aldım. Tapuda atılan bu imzaları bozdurma ihtimali var mı? ● Y.Y.

Okuyucumun sorusu hukuki bir problem değil sadece endişe. Endişe ettiği husus ise zaten yapılması gerekenin yapılmış olması. Yani okuyucumun hukuki bir problemi yok. Önce bunu söyleyeyim de müsterih olsun. Zira babadan kalma dediği gayrimenkulün mirasçıları anneleri ile birlikte evlatları. Bunların içinde evlat olarak kendisi de var. Yani mirasçı ve ölümden sonra da mirasçı sıfatı ile hissedar. Sonrasında tüm mirasçılar, ki bunlar anneleri ve kardeşler. Hisselerini tapuda okuyucuma devretmişler. Zaten devir isteği karşısında yapılması gereken budur. Dolayısı ile tapuda yapılan bu işlem için endişeye gerek yok.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Tüm gayrimenkul devirlerinin tapuda yapılması gerekir. Bunun dışında bir yerde devir işlemi yapılmaz. Ancak okuyucumun aklına takılan bir başka husus var olabilirdi. Örneğin vekaleten satışa katılma, mirasçılardan birinin katılmamış olması vs. gibi hususlar aklına takılabilirdi. Bu durumda devrin geçerliliği konusu düşündürücü olabilirdi. Ancak anlattığına göre işler o kadar düzgün gitmiş ki, bu işlemin iptalini gerektirecek bir husus göremiyorum. Bu tür işlemlerde tapu müdürlükleri çok dikkatlidir. Eksik bir şey yapmazlar. Zaten işleme tüm malikler katılmış. İptalini talep hakkı bulunan başka kimsenin de olabileceğini zannetmiyorum. Bu nedenle okuyucum müsterih olabilir, malının hayrını görsün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder