Ekrem Sarısu Türkiye bir adam kazandı!
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye bir adam kazandı!

İstanbul’da AK Parti en güçlü ikinci adamını aday gösterdi. Kimdi o aday? Cumhuriyet tarihinin en başarılı ulaştırma bakanı, başbakan, meclis başkanı... Karşısında ise İstanbul’da bir ilçenin belediye başkanlığını yapmış hiç tanımadığımız bir isim... Buna rağmen İstanbul’da seçim kıl payı bir farkla bitti. Lakin İmamoğlu (dün gece saat 22.20 itibarı ile elimizdeki sonuçlara bakarak) gerideyken bile öyle asil, öyle içten, öyle doğru durdu ki kazansa da kaybetse de artık hayatımızda Ekrem İmamoğlu diye bir gerçek var. Seçmenini bir an olsun bile yalnız bırakmadı. Bu seçim İmamoğlu tarzı siyasetin halktan gördüğü karşılığın vesikası oldu. Ne demişti Muharrem İnce? Adam kazandı. İnce’nin Erdoğan için kullandığı bu sözü şimdi partilisi İmamoğlu için söyleyebiliriz. Kazansa da kaybetse de Türkiye bir adam kazandı.

Haberin Devamı

NEGATİF KAMPANYA!

İletişimde genellikle bir yarışta geride olan negatif kampanya yapar. Siyaset ve propaganda tarihine geçecek bir iş yapıldı ve iktidar büyükşehirlerde negatif kampanya yaptı. Ve sonuç ortada... İstanbul son anda o da tamamen Binali Yıldırım etkisiyle kazanıldı. Ankara gitti. Akdeniz’in neredeyse tamamı ana muhalefete geçti. İç Anadolu’da Bilecik, Bolu, Kırşehir CHP gitti.

BEKA SÖYLEMİ KİME YARADI?

Milliyetçi hassasiyetleri olan merkezlerde gördük ki “Beka Sorunu” söylemi tuttu. İşe yaradı. Ama kime yaradı? AK Parti’ye değil MHP’ye!

KIRKLARELİ VE ŞİŞLİ

CHP’nin büyükşehir adaylarının tamamını Kılıçdaroğlu belirledi. Hatta ısrar etti. Görüyoruz ki haklı çıktı. Özellikle İstanbul’un metropol ilçesi Şişli’deki ısrarında çok haklı çıktı. Kılıçdaroğlu en başından “Sarıgül olmasa da kazanıyoruz” dedi. Kazandılar. Rakamlar gösteriyor ki Sarıgül Kılıçdaroğlu’nu dinleyip Eyüp’ten aday olsaydı, muhtemelen kazanacaktı. Lakin Kılıçdaroğlu’nun bir büyük hatasını da yazmak şart. Mehmet Siyam Kesimoğlu Kırklareli’nde CHP’den aday gösterilmeyince gitti, bağımsız aday oldu. Ve 22.20 itibarıyla önde gidiyordu. Böylece CHP göz göre göre bir kalesinden oldu.

GİRESUN...

Giresun bu seçimde CHP’den AK Parti’ye geçerken daha önce 3 seçimdir AK Partili olan Eynesil İlçesi CHP’ye geçti. Eynesil neresi mi? Rabia Naz’ın memleketi!

Haberin Devamı

NOT: Bu yazı dün gece saat 22.20 itibarıyla eldeki sonuçlara göre yazıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder