Elif Bayram Biraz da Tülin Özen'i abartalım! O ekranlarımızın psikoloğu!
HABERİ PAYLAŞ

Biraz da Tülin Özen'i abartalım! O ekranlarımızın psikoloğu!

Sosyal medyada bir akım var ya 'Biraz da x kişisini abartalım' şeklinde. İşte ben de bugün diyorum ki biraz da Tülin Özen'i abartalım. Onu şu anda 'Kırmızı Oda' dizisinde canlandırdığı 'Psikolog Piraye' rolüyle ekranlarda görüyoruz. Ama ilk olarak 'Beyaz Gelincik' dizisindeki 'Meryemce' rolüyle tanıdık.

Biraz da Tülin Özeni abartalım O ekranlarımızın psikoloğu

Kırmızı Oda'daki 'Doktor Piraye'ye gelince; doktorumuz eşinden boşanmış, ikiz oğullarına tek başına bakan güçlü bir kadın. Oyuncu 'Piraye' rolünde hem doktorluğuyla hem de o güçlü kadın profiliyle hepimizi büyülüyor.

Haberin Devamı

Biraz da Tülin Özeni abartalım O ekranlarımızın psikoloğu

Güçlü kadın profili...

Tam 'Ya bu kadın oyuncu olmasaymış psikolog olurmuş hakikaten' düşüncesine kapılıp gidiyorduk ki Tülin Özen bu sefer de 'Bir Başkadır' dizisinde 'Psikolog Gülbin' olarak karşımıza çıktı. Oyuncunun bu dizide canlandırdığı karakter de zor bir hayat yaşıyor, hasta, bakıma muhtaç bir kardeşi var ve ablasıyla hiçbir şekilde anlaşamıyor. Fakat hem ailesine çok bağlı hem de ayakları yere sağlam basan güçlü bir kadın.

Öylece bakıp kaldık

Kırmızı Oda'dan farklı olarak buradaki psikolog rolünde başka bir psikolog arkadaşını daha hastası olarak kabul ediyor ve onu tedavi etmeye çalışıyor. Bu durumda yaşadığı zorluğu, hasta- doktor ve arkadaş üçgenini öte yandan ailesinde ablasıyla yaşadığı zıtlıkları bize o kadar iyi aktarıyor ki yine öylece bakıp kalıyoruz ekrana!

***Ayrıca Ufak Tefek Cinayetler'deki Arzu karakterini canlandırırken de inanılmazdı.

Biraz da Tülin Özeni abartalım O ekranlarımızın psikoloğu

Yani diyeceğim o ki ekranların sevilen bir psikoloğu varsa o Doktor Piraye'dir o da değilse Doktor Gülbin'dir. Ayrıca psikolog rollerinin dışında diğer canlandırdığı karakterlerle de Tülin Özen çok başarılı bir oyuncu. Gelin birlikte onu daha yakından tanıyalım...

Tülin Özen kimdir?

Tülin Özen, Artvinli bir ailenin çocuğu olarak 24 Aralık 1979 İskenderun’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra, önce İstanbul Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliğinde bir süre öğrenim gördü, sonrasında Yeditepe Oyuncuları'nda burslu olarak öğrenimine devam etti.

Tülin Özen'in ödülleri

Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü" filmi ile "En iyi kadın oyuncu" Altın Portakal Ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Beyaz Gelincik adlı dizide canlandırdığı Meryemce karakteri ile tanınırlığı arttırdı.

12 Kasım 2015 tarihinde başlayan Muhteşem Yüzyıl: Kösem dizisinde I. Ahmed'in annesi Handan Sultan'ı canlandırdı.

Biraz da Tülin Özeni abartalım O ekranlarımızın psikoloğu

Vicdan ve Yusuf Üçlemesi filmlerindeki başarılı oyunculuğu ile de dikkatleri üzerine çeken Tülin Özen, Vicdan filminde oynadığı karakteri ile Adana Altın Koza Film Şenliği, Sadri Alışık Ödülleri ve Siyad Ödülleri‘nde ‘En iyi Kadın’ ve ‘En İyi Yardımcı Kadın’ ödüllerine layık görüldü.

Biraz da Tülin Özeni abartalım O ekranlarımızın psikoloğu

Abluka filmindeki performansıyla da kendisine hayran bırakan Tülin Özen, İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödüllerine layık görüldü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder