Elif Bayram Ebru Polat'ı anlamaya çalışmak...
HABERİ PAYLAŞ

Ebru Polat'ı anlamaya çalışmak...

‘Çetin Ceviz’ ve ‘Şerefsiz’ isimli şarkılarıyla hayatımıza giren Ebru Polat daha sonra Sezen Aksu’nun şarkılarını söyleyerek kendisini daha geniş bir kitleye tanıtmaya çalıştı. Başarılı oldu ama şarkılarından çok yaptığı açıklamalarla ve paylaşımlarıyla.


Hatice'si var neticesi var

Bunu yapan sadece Ebru Polat değil elbette Hatice’si var neticesi var var da var. Ama ben hareketlerinde en çok tutarsızlık gördüğüm kişiyi yani Ebru Polat’ı kaleme almak istedim.

Dolma sararım dedi ama saramadı

Şimdi şöyle çok eskilere gitmeden örneklere başlayalım:

Haberin Devamı

Bu sene ocak ayında Ebru Polat Kanal D’de yayınlanan Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programına konuk oldu. Program öncesi evinin kapılarını muhabirlere açan şarkıcı, günün büyük bölümünü mutfakta geçirdiğini dile getirdi. Yemek konusunda son derece marifetli olduğunu ve çok iyi sarma sardığını iddia eden şarkıcı yemekleri muhabirlere ikram etti. Buraya kadar her şey gayet güzel ve normaldi. Ancak Ebru Polat’ın yemek konusunda marifetli olduğuna programın sunucuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel Salt inanmadı. Bunun üzerine sarma malzemelerini stüdyoya getiren ekip canlı yayında Ebru Polat’a sarma sardırdı. ‘Ev işlerini çok küçük yaşta öğrendim’ diyen şarkıcı sarmayı maalesef saramadı.

Ebru Polatı anlamaya çalışmak...


'Anılar zenginlik katar' dedi anılarını sildirmeye gitti

Ebru Polat, İrem Derici’nin de başvurduğu ve kötü anıları silen bir yöntem olduğu iddia edilen TMS’ye (Trans Manyetik Stimülasyon) başvurdu. Bu yöntemi kullandığı iki yıl sonra ortaya çıkınca da şöyle bir açıklama yaptı:

“Böyle bir şey mümkün mü? Ayrıca anılar bize zenginlik katar, sildirmek istemem. Ben daha az duygusallık, sağlam psikoloji için yaptırdım” dedi.

***Kesinlikle böyle bir tedavi yöntemini kullanmasında sıkıntı yok, son derece normal. Anormal olan bunu yaptırmış olmak sanki kötü bir şeymiş gibi, ‘ben sağlam psikoloji için yaptırdım’ demesinde. Çünkü sağlam bir psikolojiye ihtiyaç duyuyorsan zaten ortada yaşadıklarının sana ve psikolojine verdiği bariz bir hasar vardır. Hepimizde var. Bunu saklamak anlamsız.

Haberin Devamı

Pazara 90 bin TL'lik kombiniyle gitti

Bu seferki örneğim 2018’den. Şubat ayında Ebru Polat Beşiktaş semt pazarında görüntülenmişti. Pazarda ben de halkın içindenim, samimiyim imajı verdi. Verdi vermesine de pazar kombininin toplam fiyatı: 90 bin TL.

Ebru Polatı anlamaya çalışmak...

O da metroya biniyor ama New York'ta

Hazır halkın içinden olmakla ilgili örnek vermişken ordan devam edeyim; hatırlayın geçen günlerde Selda Bağcan metroda görüntülendi. Bunun üzerine herkes ünlü sanatçıya sevgi dolu mesajlar yağdırdı. Bunun üzerine de bazı ünlülerimiz metro diye bir şeyin varlığını hatırladı. Mesela, Yeliz Yeşilmen hemen gitti metroya bindi, videosunu da çekip Instagram hesabından da paylaştı.

Ebru Polat metrodan fotoğraf veya video paylaşmadı ama Selda Bağcan’ın fotoğrafının altına, “Ne olacak ki ben dün New York’ta hep metroyla gezdim, hepimiz biniyoruz” yazdı. Bunun üzerine şarkıcıya kendisini Selda Bağcan’la kıyasladığı için çok sayıda eleştirel yorum geldi.

Ebru Polatı anlamaya çalışmak...

Her yerde kendimi görmek istemiyorum diyip video paylaşmak...

Haberin Devamı

Örneklerim gittikçe çoğalıyor ama aklıma gelmişken sıralayayım. Geçen gün de Ezhel’in 'Aya' şarkısında dans edip videosunu hikayesinde paylaştı. Bunun üzerine takipçileri gönderi olarak paylaşmasını istedi. Şarkıcı ise ‘Her yerde kendimi görmek istemiyorum, alıp paylaşıyorlar’ dedi. E yine her yerde var, yine her yerde paylaşıldı. Çünkü Instagram’ın hikaye bölümündeki videolar da gayet rahat indiriliyor.


'Kadir İnanır benim öz amcam olabilir'

Tabii bu spesifik bilgiyi bilmiyor olabilir, geçelim. Üç dört gün önce yine "Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa" programına konuk oldu ve bu sefer bambaşka bir detayla gündeme geldi. Çünkü ‘Kadir İnanır benim öz amcam olabilir’ dedi.

Ebru Polatı anlamaya çalışmak...

'Gözüm kızardı, deprem oldu'

Bu da son örnek olsun artık… Ama bu da epey bir konuşulmuştu. Eylül ayında üst üste meydana gelen iki deprem de yüreğimizi hoplatmıştı ‘Hatırlayın’ demiyorum zira unutmak ne mümkün! İşte o depremlerden sonra Ebru Polat şöyle bir tweet atmıştı:

“Doğa olayları beni çok etkiliyor. Dün gece gözlerim bu haldeydi, sabah deprem oldu.”

Ebru Polatı anlamaya çalışmak...

***Bu tweetin ardından da bazı sosyal medya kullanıcıları Ebru Polat'ın depremden önceki gün kirpik lifting yaptırdığını ve gözünün bu nedenle kızardığını yazdı.


Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Yani bu kadar örnekle varmak istediğim yer şu ki; 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!' Anlamaya çalıştım ama gördüğüm tek şey tutarsızlık oldu, 'E o zaman neden yazmayayım' dedim ve yazdım. Sizin de başka ünlülerle ilgili bu tarz olaylar gelirse bana elif.bayram@posta.com.tr adresinden yazabilirsiniz.

Küçük bir not: Hepimiz zaman zaman anlamsız ve tutarsız şeyler yapıyoruz. Ama bu kadar üst üste gelince ve magazinsel bir yüz de olunca affedilmiyor tabii.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder