Elif Demirtaş Bilir Masumlar Apartmanı’nda düğüm çözülüyor!
HABERİ PAYLAŞ

Masumlar Apartmanı’nda düğüm çözülüyor!

Oyuncu kadrosuyla iddialı yapımlar arasında sağlam bir yere sahip olan Masumlar Apartmanı’nı dün akşam ekrana gelen yeni bölümüyle yine nefessiz izledim. İzlerken bir duygudan diğer duyguya hızlı bir geçiş yaptığımız, bir oyuncunun saniyeler içinde birçok duyguyu art arda nasıl yaşadığına ve seyirciye bunu nasıl yaşattığına şahit olduğumuz salı akşamlarının rekortmen dizisi yine en çok konuştuğumuz konulardan biri oldu.

Başrollerinde Ezgi Mola, Birkan Sokullu, Merve Dizdar ve Farah Zeynep Abdullah’ı izlediğimiz şahane dizi, bir annenin bilerek ve isteyerek nasıl mutsuz çocuklar yetiştirebildiğini gözler önüne serdi. Hani derler ya “Hiçbir anne-baba çocuklarının kötülüğünü istemez” diye, istermiş! Bir anne kendi mutsuzluğuyla savaşmak yerine “Ben mutlu değilsem siz de mutlu olmayın” düşüncesiyle çocukluk hayallerini elinden alarak, çocukluğunu yaşamalarına izin vermeyip sonraki yıllarını da ellerinden söke söke söke almış maalesef çocuklarının. Zaten en acısı da bu değil mi? Bizi en derinimizden yaralayan bu kötülüğü bir annenin yapmış olması değil mi?

Haberin Devamı

“Benim yaşayamadıklarımı yaşayacaksın”

Masumlar Apartmanı’nda düğüm çözülüyor

Masumlar Apartmanı’nda Ezgi Mola’nın canlandırdığı Safiye ile ilgili her bölüm ayrı bir gerçeği öğreniyoruz ve öğrendiklerimiz karşısında şaşırıp kalıyoruz. Sonra bir diğer gerçek aklımıza geliyor: Yaşanmış hayat hikayesi…

Annesinden nefret etmek yerine annesine benzemeye çalışması, onun gibi giyinip onun gibi davranmasını bir kenara bırakırsak, o kadar zor şartlarda kendinden vazgeçmemiş olması bile aslında Safiye’nin ne kadar güçlü olduğunu düşündürdü bana.

Bir sahnede yaşanan bu diyalog sizin de sinirlerinizi bozdu mu? Tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan annesi Safiye’ye şu cümleyi sarf ediyor:

Elden ayaktan düşürdün beni. Artık istediğini yapacaksan, dışarılarda sürteceksin. İçinde kalan ne varsa yaşayacaksın. Benim yaşayamadığım her şeyi yaşayacaksın.

Safiye annesinin bu sözleri üzerine dışarı çıkmayacağına dair söz veriyor ve belki de Safiye o günden sonra bir daha dışarı çıkmıyor.

Masumlar Apartmanı’nda düğüm çözülüyor

“Ne acı hikayeler varmış” diye izlediğimiz hayatlardan sadece biri Safiye’ninki. Anneler, kendi yaşayamadığı güzel şeyleri çocukları yaşasın istemez mi? “Benim olmadı, çocuğumun olsun” demez mi? Bir kadın önce kendini sevmeli sanırım.

Haberin Devamı

Ve Safiye işareti verdi, annesini susturdu!

Safiye’nin hayatının dönüm noktası burasıdır belki de! Tansel Öngel Safiye’nin çocukluk aşkı Naci karakteri ile diziye dahil olduktan sonra Safiye’ye bir haller oldu. Naci’nin evli olmadığını öğrenen Safiye, Naci’nin ondan istediği ve umutla beklediği işareti verdi. Cama minik bir kuş kondurdu ama anlamı o kadar büyüktü ki! Tam o anda beliren annesinin hayalini susturan Safiye ise bu sahneyle izleyiciyi de umutlandırdı. Aşk güzel şey! Bakalım aşk, çocukluk travmalarını yenmelerine yetecek mi?

Masumlar Apartmanı’nda düğüm çözülüyor

Bu arada diziye Naci’nin karısı Gülru rolüyle Pervin Bağdat da dahil oldu. Naci’nin karısı Gülru ile ilgili ilerleyen bölümlerde ortaya çıkan gerçeklerle Naci’nin neden boşandığını öğrenecek ve Naci’nin neden bunca yıl sonra Safiye’nin karşısına çıktığını anlayacağız. Naci Safiye’nin karşısına çıkmak için neden bu kadar beklemiş olabilir sizce? Bekleyelim ve görelim!

Haberin Devamı

Duygusallığımızı bir kenara bırakıp Safiye’nin bizi güldüren cümleleri ile nasıl TT olduğuna bir bakalım mı?

  • Cehennemden kaçan çılgın Naci, sexy klarnet saldırısıyla fareli köyün çalgıcısı gibi masum Safiye'yi cama çıkartmayı başardı. Ah safiye ah. Soslu mantım.
  • Safiye Han için balık etli seviyor deyip sonrasında balık dediysek de hamsi gibi bir şey demesi kahkahalarımı tutamıyorum.
  • Safiye kendine mi geldi kendinden mi geçti anlamaya çalışıyorum ama tek anladığım çok da hamaratmış bizim deli dudu.
  • Safiye'nin şu resmi duvardan indirdiği gün tüm sorunların çözüleceğine dair olan inancım gittikçe çoğalıyor.
  • İlk kez bugün karınları doydu hepsinin ona sevindim. Helal safiye yaptın mantıları da.
  • Ahh safiye insan sana kızamıyor... Sevgi gerçekten kurtaracak seni...
  • Bir yanım karşı koyar, bir yanım ister. Safiye bugün beni çok ağlattın.

Haftaya Masumlar Apartmanı yeni bölümde görüşelim 😊

İyi seyirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder