Elif Demirtaş Bilir Masumlar Apartmanı’ndan çok pis kokular geliyor burnuma!
HABERİ PAYLAŞ

Masumlar Apartmanı’ndan çok pis kokular geliyor burnuma!

Hayır hayır apartmandaki kirli çarşaflardan gelmiyor koku. Han'la ilgili bu kötü kokular... Yayınlanan son fragmana bakılırsa Han’ın tek problemi çöp toplamak değil. Sonu mutlu biten bir aşk hikayesi beklemiyordum açıkçası ama Masumlar Apartmanı'nda bir masum varsa o da Han'dır herhalde diyordum. İnci’yle birlikte de bütün kardeşlerin hayatının iyi yönde değişebileceğini düşünmüştüm ilk bölümde. Sanırım çok fena yanıldım!

Masumlar Apartmanı’ndan çok pis kokular geliyor burnuma

Evliliğe kadar giden yolda, Han'ın kısa zamanda İnci için hazırladığı sürprizler çok etkileyiciydi, kabul edelim. Hangi kadın etkilenmez ki! Ama Han "Dışı seni içi beni yakan" tipten bir adam olabilir, görünüşe aldanmayalım. Yani Han'ın ve Han gibi adamların romantik hallerine düşmeyin kızlar!

Haberin Devamı

İnci'nin hayatı cehenneme dönecek!

Daha önceki yazımda Han'ın bakışlarında bir psikopatlık sezdiğimi belirtmiştim.

Zaten İnci son bölümdeki bir sahnede bunun sinyalini verdi: "Psikopat çıkmandan korkuyorum." İnci'nin bu cümlesinden sonra şimşekler çaktı beynimde, kendi kafamda da bir senaryo yazdım tabii hemen :) Ama tek senaryo yazan ben değilmişim. Sıradan bir aşk hikayesi izlemeyeceğiz anlaşılan.

Masumlar Apartmanı’ndan çok pis kokular geliyor burnuma

Şimdiye kadar izlediğimiz bölümlerde Han'ın sadece çöp toplama hastalığına şahit olduk. Bu hastalığın adı da dispozofobi.

Dispozofobi, kompulsif biriktirme hastalığıymış. 'İstifçilik' de denilen bu sorun, değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuymuş. Bu hastalıkta; hastalar en çok kâğıt, gazete, mektup, plastik eşyalar, ev araç gereçleri, torba ve giyim eşyaları topluyormuş. Ve dispozofobi hastalarında kişilik bozukluğu görülebiliyormuuuuuuşşşşş. Kilit nokta işte tam da burası oldu benim için.

Zaten çocukken, oyuncağı annesi tarafından çöpe atılmış olan bir Han var. Üzerine kompulsif biriktirme hastalığı olduğunu da biliyoruz. Ağır derecede bir kişilik bozukluğu da eklenirse, İnci'nin hayatı tam bir cehennem olacak.

Ayrıca Han'la ilgili sosyal medyada dönen senaryolar da çok fena!

Hadi bir Twitter dedikodusunu sizinle de paylaşayım: Han istemeden de olsa İnci'ye zarar verecek ve İnci'yi çöpe atılan oyuncağının yerine koyacak. Artık siz düşünün, İnci'yi kaybetmekten korkup yapabileceklerini. Dahası da var ama o kadarını da paylaşmayayım, izleyerek görelim neler olacağını. Bakalım bu dedikodulardan ne kadarı doğru çıkacak! Bu akşam Masumlar Apartmanı’nda nelere düşeceğiz bakalım!

Haberin Devamı

Aramızdaki "Han"lar!

Uzmanlar dispozofobi hastalığının toplumumuzda görülme oranının en az yüzde 3 olduğunu, hastalık genelde gizli tutulduğu için oranın daha da fazla olabileceğini söylüyor. Çocukluk dönemindeki duygusal yoksunluklar, reddedilme, aldatılma, sevgi ve şefkat ihtiyaçlarının yeterli düzeyde karşılanamaması, eşyalara ya da hayvanlara aşırı ilgiye sebep olabilmekteymiş. İleride lazım olabilir deyip bazı eşyalarımızı sakladığımız oluyordur muhakkak. Ya da kilo aldığımızda "Yeniden zayıflarım belki" deyip kıyafetlerimizi beklettiğimiz... Hemen huzursuz olmayın! Bu hastalığın ayırıcı belirtileri var.

Ne zaman endişe etmeliyiz?

Belirtilerine bakalım hemen:

  • Topladıklarını asla atamama, bunları birisi atmaya çalıştığında öfkelenme ve ileri düzeyde rahatsızlanıp kaygı duyma.
  • Genellikle toplanan eşyalar arasında bir benzerlik ya da bir bağlantı olmaması.
  • Kontrolsüz biriktirme nedeniyle ev ve işyerlerinde hareket alanının daralması; yatak odasından banyoya kadar nerdeyse tüm odaların eşyayla dolu olması.
  • Kişinin sosyal hayatında da çeşitli derecelerde davranış bozuklukları göstermesi.
  • Gerekli gereksiz her şeyi biriktirme eğilimi.

Masumlar Apartmanı’ndan çok pis kokular geliyor burnuma

Demet Evgar neden TT oldu?

Geçtiğimiz gün Twitter'da Demet Evgar'ın gündem olduğunu görünce nedenini merak ettim. Yeni dizi Alev Alev'in ilk tanıtımı yayınlanmış.

Haberin Devamı

Demet Evgar, Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz’in başrolünü paylaştığı dizide birbirinden farklı ve herbiri çok güçlü üç kadının bambaşka hikayelerle kesişen hayatları anlatılacak. Demet Evgar dizide eşinden şiddet gören bir kadını canlandırıyor. Cemre karakterine hayat veren oyuncu tanıtımda performansıyla alkış alırken sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Bu sezon diziye doyacağız!

İyi seyirler…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder