Elif Demirtaş Bilir Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı
HABERİ PAYLAŞ

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

Kanal D ekranlarından evlerimize konuk olan Yeni Hayat dizisi, son bölümüyle geceye damgasını vurdu. Hepimizin kanayan yarası kadına şiddet! İşte bu yaramıza tuz bastı Yeni Hayat. Bir kere daha acıtırken içimizi, belki de cesaretlendirdi bazı kadınları bir nebze de olsa.

Başrollerini Serkan Çayoğlu, Melisa Aslı Pamuk ve Nilperi Şahinkaya gibi isimlerin paylaştığı Yeni Hayat dizisinin dün akşam yayınlanan bölümü verdiği mesajla derinden etkiledi beni.

Kadına şiddette fark yaratan sahne!

Aslında birçok dizide bu tarz mesajlar veriliyor. Ama Yeni Hayat'ın son bölümünde verdiği mesajı diğerlerinden ayıran fark; Emine Bulut, Şule Çet, Pınar Gültekin gibi acımasızca katledilen kadınlarımızı isimleriyle anmaları oldu. Melisa Aslı Pamuk'un hayat verdiği Yasemin karakterinin yaptığı konuşmanın olduğu o sahne tüylerimi diken diken etti resmen.

Haberin Devamı

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

İşte Melisa Aslı Pamuk'un (Yasemin) bir konferansta kadınların yaşadığı şiddete karşı çıkmak için yaptığı o konuşma:

"Biz kadınlar dünyanın her yerinde her yeni güne biraz daha eksilerek başlıyoruz. Çünkü kadına yönelik şiddet, her gün adını bildiğimiz bilmediğimiz kız kardeşlerimizi hayallerinden, hayatlarından ve sevdiklerinden koparıyor. Belki de en yakınındaki, belki de hiç tanımadığı bir erkek tarafından... Üstelik ömürlerinin baharında, daha bu dünyaya katacağı güzellikler bitmemişken. Tıpkı Özgecan Aslan gibi... Emine Bulut, Güleda Cankel gibi... Şulet Çet, Ceren Damar, Pınar Gültekin gibi... Yeryüzünde hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği sebeplerle erkek şiddetinin kurbanı olan adlarını sayamadığımız daha yüzlerce kadın gibi...

Kadınlar sadece 'Hayır' dediği için, kendi ayakları üzerinde durmayı tercih ettiği için ayrımcılığa, tacize uğruyor. Hatta canice öldürülüyor. Bir kadının yaşama hakkını elinden almanın hiçbir sebebi, bahanesi olamaz ve olmamalı. Ne ekonomik koşullar ne de kişisel sebepler bir caniyi yasaların veya toplumun önünde haklı çıkaramaz. Kadına yönelik her türlü şiddet kader değil, düpedüz suçtur.

Bir kadının gördüğü şiddet yalnızca onun değil, hepimizin yarasıdır. Biz sessiz kaldıkça kanamaya devam edecek bir yara... İşte bu yüzden 'Ölmek istemiyorum' diyen her sesi duymak, o sesi çoğaltmak için buradayız! Kadınların korkusuzca, geleceğe umutla yürüdüğü bir dünya için el ele kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Umutluyuz, çünkü yapabileceğimizi biliyoruz. Kararlıyız, çünkü gücümüzün farkındayız. Gelin şiddeti birlikte durduralım"

Haberin Devamı

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

İşte bu konuşma ile binlerce kadının yüreklerine dokundu Melisa Aslı Pamuk.

"Tıpkı Özgecan Aslan gibi"

Tek kelimeyle ürperdim izlerken. Klasik bir mesaj vereceğini düşündüm ilk önce, ama konuşmanın devamını dinledikçe film koptu bende. "Tıpkı Özgecan Aslan gibi" cümlesinden sonra beynimde şimşekler çaktı. Pür dikkat dinledim.

Kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin bu kadar içimi acıttığı başka bir dizi sahnesi izlediğimi hatırlamıyorum ben.

İzlemediyseniz lütfen izleyin!

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

"Gelin şiddeti birlikte durduralım."

Söylenecek fazla söz yok zaten, verilen mesaj çok açık.

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

Ve sonra Özgecan, kepini fırlatıp diplomasını gururla havaya kaldırdı.

Haberin Devamı

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

Ve sonra Şule, bir papatya koparıp baharın kokusunu içine çekti.

Yeni Hayat, verdiği mesajla fark yarattı

Ve sonra Emine, kızını okula uğurlayıp keyifle kahvesini yudumladı.

Hiçbir kadının, hayalleri ve hayatları yarım kalmasın!

Mesajımı verdikten sonra Yeni Hayat 6. bölüm fragmanını da aşağıya bırakıyorum. İyi seyirler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder