Elif Yılmaz 'Bu Tarz Senin' yeni Türkiye
HABERİ PAYLAŞ

'Bu Tarz Senin' yeni Türkiye

AKP İKTİDARININ 12 YILLIK 'NORMALLEŞME PROJESİ'NDE GELDİĞİMİZ 'YENİ TÜRKİYE'...

Ekranda gördüğümüzde, gözlerimizin şoka girip ‘Gerçek olamaz’ diyerek sürekli açıp kapandığı, annemin üç gün önceye kadar ‘Aaaa ben onu şaka sanıyordum’ diye hâlâ gerçek olduğunu kabul etmemek için inat ettiği karşılama töreni. 16 Türk devletine ait askerlerin üniformalarıyla yapılan Ak Saray’daki tören sonrası ünlü kara mizah sitesi Zaytung; ‘Yazacak bi şey bulamıyoruz, dükkanı kapatıyoruz’ diye tivit attı.

Maaşlara yapılan zammı protesto eden memurlar Bursa’da, isyanlarıyla ünlü yeniçerilerin kıyafetlerini giyerek eylem yaptı. Anlaşılan “Madem Türkçe anlatamıyoruz, bi de Osmanlıca deneyelim bari” dediler.

Haberin Devamı

Ak Saray’da yabancı devlet adamlarını karşılamak için kurulan tarihteki 16 Türk devletinin askerlerden oluşan tören kıtasını gören Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erken tivitır’da, “Şu üstünde bornoz olan hangi beyliği temsil ediyor?” diye yazmıştı. Biri de tivitır’dan ‘Duşakabinoğulları’ yanıtını vermişti. Bunu hakaret kabul eden AKP’liler dekanı canından bezdirdi. Yaptığı ufak bir espri koskoca Profesör’ü görevinden istifa etmek zorunda bıraktı.

Gezi zamanında, Gezi Parkı’ndaki ağaçlarla röportaj yaparak dünya basınında şok etkisi yaratan Takvim gazetesi, cumartesi günü yine müthiş bir işe imza attı. Piyasadaki mizah dergilerini bunalıma sokacak kadar eşşiz bi kapakla çıkan gazete Türkiye basın tarihinde hak ettiği yeri aldı

AKP’li milletvekili Tülay Babuşcu, Erdoğan’ın Ak Saray’da tarihteki temsili Türk askerleri ile çektirdiği fotoğrafı “Muhteşem bir zeka” diye tanımladı ve devam etti: “Tabi ki Sn. Cumhurbaşkanı’mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi.” Bu arada vekil Babuşcu da mütevaziliğinden söylemiyor anlaşılan ama kendisinin de muhteşem bi zekaya sahip olduğu ortaya çıktı. Sözcü’nün haberine göre; AKP’li vekil, 2009 yılında “Lalesan” firmasını kurup üretime başlamış. 25 bin TL sermaye ile kurulan şirket sermayesini 3 yıl içinde 4 kat artarak 200 bin liraya ulaşmış. Türkiye’de çiçek soğanı üretiminin yüzde 45’ini karşılıyorlarmış. Kısa sürede büyük bi şirket haline gelmişler maşallah! Şirket en büyük satışı AKP’li belediyelere yapmış. Sadece İstanbul’a 1 yıl içinde yaklaşık 3 milyon liralık Osmanlı lalesi göndermiş.

Haberin Devamı

İzlenme rekorları kıran İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na Atv’deki programında bi soru soruldu. Soruyu duyunca ‘Yok artık’ dedim ama erken davranmışım. Soru şuydu: “Banyoda çıplak yıkanılır mı?” Daha ben, bu sorunun mantık hesabını yaparken (ki burada hassasiyetlere saldırı yoktur aman diyim) arkasından Prof.’un verdiği yanıtla ben teslim bayrağını çektim. Hatipoğlu’nun yanıtı da şuydu: “Çırılçıplak yıkanmak mekruh (dinen yapılmaması yapılmasından daha iyi bulunan) görülmüştür. Çünkü o halde olmak iyi değildir

Baştan söyleyeyim, ‘Bu Tarz Senin’ programından bir kare değil. Bir nevresim reklamı hiç değil. Bi kravat tanıtımı hiç hiç değil. İlahiyat Araştırmacısı Habibe Ayvacı, Tv Em’de yayınlanan ve ‘Kadın İmam Olur mu’ tartışmasının yapıldığı ‘Gerçekler’ programında, giydiği çarşafın üstüne kravat takarak ‘kadının imam olamayacağı’nı savundu.

Haberin Devamı

28 Şubat’ın etkisinin bin yıl süreceğine artık inanmaya başladım. Mağduriyetler bitmek bilmiyor. Son olarak; yazarlık yapan Kenan Çamurcu, tivitır’dan 28 Şubat dönemine ilişkin şu tiviti atarak ailece yaşadıkları mağduriyeti bizlerle paylaştı: “28 Şubatta domuzbağı kampanyası sırasında 3. kattan paspas silkeleyen eşime, alttaki laik teyze ‘kum dökülüyor, ne yapıyorsun orada’ demişti.”

**

BURADAYIZ AHPARİG!

19 Ocak 2007’de uğradığı alçak suikast sonrası hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink son yazısında “Evet, kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz” demişti. Ne zaman aklıma düşüverirse, Hrant’ın kendinden emin, topraklarına olan inancı, sevgisi, iyi niyeti ifade ettiği bu sözler yüreğimi parçalıyor. ‘Bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz...’ 19 Ocak’ta (yarın) 13.30’da Taksim’de, 15.00’te Agos’un önünde, onu vurdukları yerdeyiz. BURADAYIZ AHPARİG!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder