Emre Aksoy DGLD'den Michael Petch ile altın üzerine söyleşi
HABERİ PAYLAŞ

DGLD'den Michael Petch ile altın üzerine söyleşi

Pandemi ile birlikte çalkalanan piyasalara Merkez Bankalarının kurtarma müdahaleleri ile karşılık vermesi pek çok varlık sınıfında sert yükselişlere neden oldu. Bugün Dünya’nın ilk Ethereum ağında geliştirilen altına dayalı token’ı DGLD’nin proje yöneticisi Michael Petch ile DGLD’yi ve Altın piyasalarını konuştuk.

Bize biraz GTSA'dan bahsedin. Şirketin bugün performansı nasıl?

Gold Token S.A. (GTSA), 2018'den beri İsviçre'nin Cenevre şehrinde faaliyet gösteren bir stabil coin üreticisidir ve MKS (İsviçre) SA ve CoinShares Group tarafından ortaklaşa başlatılmıştır - her ikisi de değerli metaller ve dijital varlık yönetiminde önde gelen endüstri liderleridir.

Haberin Devamı

GTSA, son birkaç yılını, kullanıcıların yasal düzenlemelere uygun ve teknolojik olarak ölçeklenebilir bir şekilde fiziksel altını tutup transfer edebilecekleri Bitcoin üzerine inşa edilmiş bir blok zinciri tabanlı platform geliştirmek için harcadı.

Bugün itibariyle, ana ürünümüz olan dijital altın stabil coini (DGLD), platformunda yaklaşık 27,5 milyon dolarlık tokenize altın içeriyor ve tokenimizi, yeni başlattığımız ERC-20 (Ethereum) sarılı-DGLD gibi yeni blok zincirlerle agresif bir şekilde birlikte çalışabilir hale getiriyoruz.

DGLDden Michael Petch ile altın üzerine söyleşi

DGLD Nedir Bize Anlatabilir Misiniz? Böyle bir tokenize edilmiş varlık yaratmanıza ne sebep oldu?

Altına yatırım giderek dijitalleşti, ancak ne yazık ki aracılara ve kurumlara her zamankinden daha bağımlı hale geldi. Altın genellikle kötü gün sigortası olarak düşünülen bir yatırım aracı olduğu için işin içinde bu kadar aracı kurumun olması aslında mantıklı değil. Bu nedenle, altının, Türkiye'deki bankalar ve altın mevduat hesapları gibi, kullanılamaz bir değer deposu ile yoğun şekilde aracılık edilen bir yatırım arasında sıkışmış, verimsiz bir varlık olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle altın, bağımsız bir servet deposu olarak rolünü geri kazanmak ve günümüzün dijital dünyasında yararlı olmak için dijital olarak aracılık edilmemiş bir formata ihtiyaç duyuyor. Tüm bunları düşünerek DGLD'yi yarattık. Oluşturduğumuz token, en yüksek saflıkta altın külçeleri ile desteklenir ve İsviçre'deki PAMP SA Kasalarında depolanır. Tüm token’lar doğrudan blok zincirdeki altınla bağlantılıdır ve Bitcoin ağı tarafından güvenliği desteklenir. DGLD, kolaylıkla aktarılabilen, bölünebilen ve güvenli bir şekilde tutulabilen dijital paranın rahatlığıyla fiziksel altının bağımsızlığını birleştirmektedir.

Haberin Devamı

Peki Son zamanlarda altın fiyatlarına neler oluyor?

Ekonomik çıktılar düşük kalırken, merkez bankası bilançoları görülmemiş bir oranda arttığı için, Fiat para birimleri sorun yaşıyor. Beklenildiği gibi yatırımcılar güvenli liman varlığı olarak altına dönüyor ve fiyat artmaya devam ediyor.

Türkiye'deki Altın Piyasasını nasıl görüyorsunuz? Türk yatırımcıların DGLD ile ilgileneceğini düşünüyor musunuz?

Türkiye, hem altın hem de kripto para birimlerini büyük miktarlarda kullanan en büyük ülkelerden biridir. DGLD'nin kripto para rayları üzerine kurulu olması ve dijital olarak konumlandırılmış olması nedeniyle, Türkiye pazarının DGLD'nin ürününden etkileneceğini ve çok daha fazla aracı ve pahalı olan diğer tekliflerden uzaklaşacağını düşünüyoruz. Bu nedenle çok zaman harcadık ve Türkiye pazarındaki payımızı arttırmak için çalışmalara başladık.

Haberin Devamı

DGLD tokenlarını nereden ve nasıl satın alabiliriz?

Kullanıcılar önümüzdeki günlerde DGLD'yi ve sarılmış- DGLD tokenimizi Blockchain.com üzerinden satın alabilecekler ve bu sayede Türkiye'deki herkes banka hesabından Türk Lirası kullanarak dijital altın olan DGLD tokenlardan satın alabilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder