Erdal Kaplanseren Hastanede sıra bekleme derdine son
HABERİ PAYLAŞ

Hastanede sıra bekleme derdine son

Türkiye’nin sağlıkta başlattığı en önemli dönüşüm olarak adlandırılan ve ‘kamu-özel işbirliği’ modeliyle hayata geçen şehir hastaneleri hızla yaygınlaşıyor. En başarılı örneklerden biri olan Adana Şehir Hastanesi, Eylül 2017’den bu yana faaliyetini sürdürüyor. İlk yılında 2 milyon 186 bin hastaya hizmet veren hastanenin, dijital altyapısını farklılaştıran konuların başında ise HIMSS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) geliyor. Turkcell’in ilk olarak Yozgat Şehir Hastanesi’nin dijital dönüşüm sürecinde öne çıkardığı ‘Hastane Bilgi Yönetim Sistemi’ dünyanın en saygın dijital hastanelerinde kullanılıyor. Adana Şehir Hastanesi’nde uyguladıkları teknolojik altyapıyı anlatan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Röntgen, rapor ve kan testi, bu üstün teknolojiler sayesinde elden ele dolaşmıyor. Hasta sağlığıyla ilgili tüm bilgiler, doğru ve eksiksiz bir şekilde kayıt altında alındığı gibi direkt doktorların önündeki ekrana düşüyor.

Haberin Devamı

YERLİ VE MİLLİ

Turkcell’in kendi hastane yazılımını oluşturmak için kaynak kod alımı yaptık ve kendi yazılım ekibimizle bu alanda dünyadaki en yüksek standardı temsil eden HIMSS 7 standartlarına uygun bir yerli ve milli yazılım geliştirdik” diye konuştu.

Hastanede sıra bekleme derdine son

(Murat Erkan)

ŞİDDETE ANINDA MÜDAHALE

Sağlık çalışanlarına şiddet vakaları konusunda da dijital dönüşüm önemli gelişmeler sunuyor. Şehir hastanesindeki son teknolojili güvenlik altyapısı sayesinde şiddet olayları anında tespit edilerek güvenlik görevlilerine otomatik olarak haber veriliyor. Bir başka teknolojik yenilik de ‘medikal Pc’. Doktor ve hemşirenin kullanacağı bu tekerlekli platformu hasta odalarına götürmek, başucu bilgisayarına bağlamak ve sisteme otomatik olarak tıbbi verileri girmek mümkün oluyor. Doktor ve hemşire ayrıca ‘medikal tablet ’le de sistemi kullanabiliyor. ya tak yanı tıbbi kaynaklara erişim sağlayan bu tabletle ilaç doğrulama, hizmet kaydı ve anlık hasta bilgilerine erişim sağlanıyor.

Hastanede sıra bekleme derdine son

BEBEKLER KAYBOLMAYACAK

Hastanelerde dönem dönem karşılaşılan kayıp bebek ve bebeklerin karışması vakaları da teknolojiyle son buluyor. rFıD adlı teknoloji sayesinde, bebeklerin ve annelerin koluna takılan akıllı bileklik, konumlarını merkeze bildiriyor. Bebek hastane dışına izinsiz çıkarsa merkeze alarm gidiyor. ayrıca kurulan navigasyon sistemiyle de hasta ve yakınının büyük bir alan içerisine yayılan şehir hastanesindeki her türlü birimi kolayca bulabilmeleri de mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Hastanede sıra bekleme derdine son

Sıradaki haber yükleniyor...
holder