Erdal Kaplanseren İnternet kullanarak para kazanmanın 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

İnternet kullanarak para kazanmanın 10 yolu

İnternetin sağladığı olanakları kullanarak yan gelir elde edebilir veya bu işi ana geçim kaynağınız haline getirebilirsiniz. Bu hafta sizlere internet sayesinde para kazanmanın 10 yolunu anlatıyorum. Sizin için uygun olan yolları seçebilir ve kendinizi bu konularda geliştirebilirsiniz.

İnternet sayesinde artık pek çok iş farklı yapılıyor. Geleneksel işleri de dijital dünyanın imkanlarıyla yapmak kolaylaştı. Bu yazıda size oturduğunuz yerden para kazanmayı değil, teknolojiyi kullanarak beceri ve hobilerinizi paraya dönüştürmeyi anlatıyorum. Dünya çapında Fiverr.com ve ülkemizde Bionluk.com gibi sitelere üye olup etkileyici profil sayfası hazırlayarak iş alabilirsiniz.

Haberin Devamı

1 - Özel ders verin

Birikiminizi öğrenmeye hevesli kişilerle paylaşarak paraya dönüştürebilirsiniz. Öğrencilere yönelik dersler başı çekiyor ama programlamadan fotoğrafçılığa kadar pek çok alanda ders vermek mümkün. İnternet üzerinden, webcam ve mikrofon aracılığıyla ücret karşılığı ders verebilirsiniz.

2 - Fotoğraf çekip satın

Profesyonel bir fotoğrafçıysanız, çektiğiniz yüksek kaliteli fotoğrafları görsel stok sitelerinde satarak paraya dönüştürebilirsiniz. Stok fotoğraflar, özellikle tasarımcıların satın alarak yayınlarında kullanabildiği, belli bir konuya yönelik fotoğraflardır. Fiyatları birkaç dolarla, birkaç yüz dolar arasında değişiyor.

3 - Web sitesi yapın

Tıpkı inşaat gibi, web sitesi kurma işi de hiçbir zaman bitmeyecek. Çünkü tasarımlar da eskiyor. Üstelik web sitesi kurmak artık çok daha kolay. Örneğin WordPress öğrenerek oldukça gelişmiş web siteleri yapabilirsiniz. Yakın çevrenize bunu duyurup siparişler almanız mümkün. Tek işiniz site kurmak olabilir!

4 - Fenomen olun

Instagram veya Twitter’da geniş takipçi kitlelerine sahip olan ve “fenomen” olarak adlandırılan kişilerin ciddi miktarda para kazandığını biliyoruz. Siz neden onlardan biri olmayasınız? Yetenekli olduğunuz alanlarda dikkat çekici içerikler üretip yüksek takipçiye eriştikten sonra markalar için ücret karşılığı tanıtımlar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

5 - Tasarım ve grafik hazırlayın

Tasarım yönünüz güçlü mü? Kendinizi online eğitimler ve pratikle geliştirerek logo, grafik, kartvizit, broşür, hatta tişört tasarımı gibi işlerde deneyim elde edip para kazanabilirsiniz. Yaratıcılığınıza güveniyorsanız iş ilanı sitelerinden sipariş alarak başlayabilir ve yakın çevrenizden de faydalanıp sürekli müşteriler edinebilirsiniz.

6 - Yazı yazın, çeviri yapın

Bir veya birkaç yabancı dili iyi derecede bilmenin yanı sıra Türkçeye de hakimseniz çeviri yapabilirsiniz. Profesyonel çevirmenlerin ücretleri hiç fena sayılmaz. Aynı şekilde Türkçe içerik üretmek de size para kazandırır. İlan sitelerinde uzmanlık alanlarınızı belirtip içerik işleri alabilirsiniz.

7 - Bestelerinizi satın

Müzik konusunda yetenekliyseniz ve besteler yapıyorsanız internet sayesinde iş bulmanız daha kolay. İlan sitelerine bestelerinizden örnekler yükleyerek, ajanslara ve kişilere ulaşabilir; bestelerinizi satarak para kazanabilirsiniz.

8 - E - ticarete atılın

Bir mağaza sahibiyseniz veya bir şeyler üretiyorsanız, e-ticarete atılarak internet üzerinden ürünlerinizi satabilirsiniz. Sanal mağaza oluşturmayı hedefliyorsanız hazır e-ticaret sitesi paketlerini kullanın.

Haberin Devamı

9 - Youtuber olun

Video platformu YouTube gelir kaynağınız olabilir. Bunun için elbette ilgi çekici, bilgilendirici veya eğlenceli videolar üretmeniz lazım. Milyonlarca video arasından fark edilmeniz için ilginç bir fikirle yola çıkmanız gerekiyor.

10 - Eğitim hazırlayın

Uzmanı olduğunuz konularda eğitim videoları hazırlayıp satabilirsiniz. Örneğin Photoshop veya yemek yapma konusunda uzmansanız, sesli anlatımla video dersler hazırlayıp, bu videoları ilan sitelerinde satışa çıkarabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder