Erdal Kaplanseren Katlanabilir telefon devrimi başladı!
HABERİ PAYLAŞ

Katlanabilir telefon devrimi başladı!

Akıllı telefon pazarında donanım konusunda önemli bir sürecin içindeyiz. En az dokunmatik ekrana geçiş kadar önemli bir dönüşüm sağlaması beklenen katlanabilir telefonlar konusunda ilk adımı Güney Koreli elektronik devi Samsung attı. Samsung, ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold’u, ABD’nin San Francisco şehrinde tanıttı. Bu yeni telefon tasarımının, yakın dönemde rekabetle birlikte yaygınlık kazanması bekleniyor. Samsung, katlanabilir telefon işletim sistemi için Google’la özel bir iş birliği yaptı.

Haberin Devamı

2 EKRANLI

Galaxy Fold adı verilen katlanabilir telefon, açıldığında 7.3 inç boyutunda bir tablete dönüşüyor. Samsung’un büyük ekranlı telefonu Note 9’un 6.4 inç ekran boyutunda. Telefon kapalıyken de 4.6 inçlik bir ekran üzerinden temel telefon işlevlerini sunuyor. Arama, mesajlaşma, web sitesi dolaşma ve mobil ödeme için telefonun kanatlarını açmak gerekmiyor, ön yüzdeki ekranla yapmak mümkün oluyor.

6 KAMERALI

Telefon, ekranları kadar kameralarıyla da ilgi çekiyor. Cihazın ön ve arkasında üçer adet olmak üzere toplam 6 kamerası bulunuyor. Galaxy Fold’un arka bölümünde biri geniş, diğeri zum olmak üzere iki tane 12 megapiksellik lens ve buna ek olarak 16 megapiksellik ultrageniş ekranlı kamera bulunuyor. Ön bölümde ise iki adet 10 megapikselli ve bir adet de 8 megapikselli lens yer alıyor.

ESNEK MALZEME

Telefon ekranının katlanabilir olması için standart cam değil, özel bir polimer malzeme kullanıldı. Özel katlanır yapısı sayesinde kullanıcılar kapağı açıp kapatırken herhangi bir sorun yaşamıyor. Kapalı durumdayken standart bir telefondan daha az yer kaplıyor. Galaxy Fold, hem büyük bir ekran deneyimi hem de kolay taşıma imkanı sunuyor. Telefonda 12 GB’lık bellek ve 512 GB’lık dahili depolama alanı var.

GALAXY S10'DAN ÜÇ MODEL

APPLE'DAN SONRA

San Francisco’da düzenlenen Galaxy unpacked 2019 etkinliğinde, Samsung’un en önemli serisinin yeni modelleri de tanıtıldı. Galaxy S10 ailesi üç modelden oluşuyor. S9’un devamı niteliğindeki telefon Galaxy S10 olurken, büyük ekranlı versiyon Galaxy S10+ ve uygun fiyatlı model Galaxy S10e olarak tanıtıldı.Apple da beş ay önceki lansmanında iphone X serisini, benzer dizilimde üç model olarak sıralamıştı. Galaxy S10’un ekran boyutu 6.1 inç, Galaxy S10+’ın 6.4 inç ve Galaxy S10’e de 5.8 inç olarak açıklandı.

Haberin Devamı

KABLOSUZ SARJ

Yeni Galaxy S10 ailesinin dikkat çeken özelliklerinden biri de kablosuz şarj destekli diğer cihazları şarj edebilmesi. Şarjı olan bir başka cihazı S10 telefonun üzerine koyarak şarj etmek mümkün oluyor. Yapay zekâyı da kullanan S10 ailesi telefonlar, kullanıcı alışkanlıklarına göre performansı ayarlıyor, en sık kullanılan uygulamaları daha hızlı açıyor. Ayrıca akıllı Wi-Fi özelliğiyle güvenli olmayan kablosuz ağlar hakkında kullanıcıyı uyarıyor.

FİYATI 9 BİN TL

Parmak izi okuyucu telefonun yan kısmında bulunuyor. 4.389 miliamperlik bataryaya sahip olan Galaxy Fold, 17 Mayıs tarihinden itibaren Türkiye’de satışta olacak. Cihazın fiyatı henüz açıklanmamış olsa da 9 bin TL civarı bir etiketle satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

27 ŞUBAT'TA SATIŞTA

Galaxy S serisi üç yeni modelle 27 Şubat’ta Türkiye dahil tüm dünyada satışa sunuluyor. Galaxy S serisi 6.4 inç dev ekranıyla S10+’un 128 GB modeli 7 bin 499 TL, 512 GB’lık modeli 8 bin 999 TL fiyatla satılacak. Standart 6.1 inç ekranıyla Galaxy S10’un 128 GB kapasiteli modeli 6 bin 599 TL’ye ve daha ekonomik 5.8 inç ekranlı Galaxy S10e modeli de 128 GB depolama ve 6 GB belleğiyle 5 bin 499 TL’ye satılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder