Erdal Kaplanseren Mobil internet paketinizi 10 adımda tasarruflu kullanın
HABERİ PAYLAŞ

Mobil internet paketinizi 10 adımda tasarruflu kullanın

Cep telefonunuzun internet paketi henüz dönemi dolmadan tükeniyor mu? Kullanırken sürekli kalan kotaya bakıp stres mi yaşıyorsunuz? Operatörünüzü arayıp aylık kotanızı artırabilirsiniz. Veya önerdiğim adımları uygulayarak kotanızdan büyük oranda tasarruf sağlayabilirsiniz.

1- E-Posta kontrolünü kapatın

Telefonunuzda kurulu e-posta uygulaması muhtemelen arka planda çalışarak gelen e-posta kontrolünü belli süreler içinde otomatik olarak yapıyordur. Uygulamadaki ayarlar bölümünden otomatik kontrol seçeneğini kaldırmanızda fayda var.

Haberin Devamı

2- Uygulamaları Wi-Fi'den gücelleyin

Günümüzde bazı uygulamalar ve özellikle de oyunların boyutları çok yüksek. App Store ve Google Play’deki uygulama güncellemeleri sadece Wi-Fi’den yapacak şekilde değiştirin. Dilerseniz otomatik güncellemeyi devre dışı bırakarak kendiniz belirli aralıklarla güncelleme yapabilirsiniz.

3- Haritaları çevrimdışı kullanım için kaydedin

Yoğun olarak harita ve navigasyon kullanıyorsanız son adım bununla ilgili. Harita uygulamanızda yaşadığınız şehrin haritasını Wi-Fi’dan indirerek rahat edebilirsiniz.

4- Tarayıcı önbelleğini aktif edin

Ziyaret ettiğiniz sitelerdeki pek çok dosyayı tarayıcı önbelleğine kaydetmek, sonraki ziyaretlerinizde tekrar yüklenmeyeceği için tasarruf sağlayacaktır. Mobil tarayıcınızın ayarlarından önbellek ayarlarını aktif hale getirin.

5- Whatsapp otomatik indirmesin

Telefonda hem depolama hem de internet kotası konusunda WhatsApp çok obur. Gelen video ve fotoğrafların otomatik indirilmesi baş düşmanınız. Uygulama ayarlarından, otomatik indirmeyi tamamen kapatabilir veya sadece Wi-Fi bağlıyken otomatik inmesini sağlayabilirsiniz.

6- Uygulamalar arkada çalışmasın

Kimi uygulamalar, arka planda sürekli çalışarak mobil paketinizi sömürebilir. Bunu engellemek için telefonun ayarlar bölümünde arka planda çalışan uygulamalar kısmına girerek gereksiz olanları kapatabilirsiniz.

7- Şarkıları Wi-Fi bağlıyken indirin

Spotify ve Fizy gibi müzik uygulamalarını kullanırken sık dinlediğiniz sanatçıların eserlerini ve albümleri önceden telefonunuza indirerek dinlemek size önemli kota avantajı sağlayacaktır. Şarkıları Wi-Fi’dayken telefonunuza indirin ve dilediğiniz yerde internet kotası harcamadan dinleyin.

Haberin Devamı

8- Uygulamaların kullanımına bakın

Android ve iOS işletim sistemlerinde hangi uygulamanın en çok internet kotası kullandığı bilgisini güncel olarak takip etmek mümkün. Buradan sık sık kontrol ederek uygulama kullanımınızı düzenleyebilirsiniz.

9- Hücresel veri kullanımını ayarlayın

Eminim telefonunuzda nadiren açtığınız veya kurduktan sonra bir daha kullanmadığınız onlarca uygulama vardır. Ama bunlar da kotanızı çalıyor olabilir. En iyisi hücresel bağlantı ayarlarına girin ve bu uygulamaları hücresel bağlantıya kapatın.

10- Otomatik video oynatmayı sonlandırın

Video furyası sosyal medya ile hayatımızda büyük bir yer kapladı. Uygulamalardaki otomatik video oynatma, izlemeyeceğiniz videoların bile inmesine sebep oluyor. Bu özelliği devre dışı bırakmak ciddi tasarruf sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder