Erdal Kaplanseren Sosyal medya paylaşımlarınız başınıza bela olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal medya paylaşımlarınız başınıza bela olmasın

Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal ağlar, çağımızın en önemli bilgi ve haber kaynakları olmalarının yanı sıra kişisel paylaşımlar yapmak için de ideal ortamlar sunuyor. Fakat ne paylaştığınız çok önemli. Zira işin ucunda demir parmaklıklar bile olabilir! Sosyal medyada başınızın belaya girmemesi için bazı önlemler almanızda fayda var. Sizlere bu tedbirleri 5 madde halinde sıralayacağım:

1-Paylaşmadan önce iki kere düşünün

Paylaşımlarınızda suç unsuru bulunuyorsa, ihbar veya gelişmiş teknoloji sayesinde kolayca tespit edilebilir. Bu yüzden profiliniz kapalı dahi olsa paylaşımlarınızda yasal çerçeveyi aşmayın. Twitter’da yazarak dünyayı değiştirmeyeceksiniz! Sosyal medyada hakaret, iftira ile şiddete ve madde kullanımına teşvik gibi suçların ağır cezaları var.

Haberin Devamı

2- Kişisel bilgilerinizi ortalığa saçmayın

Sokakta karşılaştığınız yabancı insanlara ev adresinizi, aile bireylerinizle ilgili özel bilgileri veriyor musunuz? İnternette bunu niye yapasınız? Farkında olmasanız da sosyal medya paylaşımlarınızda çok fazla bilgi veriyorsunuz. Kötü niyetli birileri sizle ilgili bir klasör ve bilgi dosyası tutuyor olabilir. Sanal ortamdaki paylaşımlar ve arkadaşlıklar bazen tehlikeli olabilir

3- Parola güvenliğine dikkat edin

Sosyal medya hesaplarınız başkasının eline geçer de sizin adınıza tehlikeli paylaşımlarda bulunursa sorumluluğu size ait olacaktır. Bu sebeple güçlü parolalar kullanmalısınız. Gelen sahte mesajlara kanıp parolanızı kaptırmamaya özen gösterin. SMS üzerinden iki aşamalı doğrulama yöntemini aktif hale getirin.

4- Yalan ve spekülatif haberlerden kaçının

Yalan ve aldatmaya dönük haberler hep vardı ama hiçbir zaman sosyal medyadaki gibi hızlı yayılmadı. Büyük zararlara yol açabilen yalan haberler ve spekülatif yorumlar, paylaşanlara da ceza getirebiliyor. Din, siyaset, ekonomi ve kişisel mahremiyet konularında yorum yaparken dikkatli olun.

5- Gizlilik ayarlarınızı doğru yapın

Herhangi bir gizlilik ayarı yapmadıysanız, sosyal medyadaki paylaşımlarınız herkese açık olacaktır. Twitter, Instagram ve Facebook’ta paylaşımlarınızın kimler tarafından görülebileceğini siz belirleyebilirsiniz. Dilerseniz hesabınızı kapalı hale getirir ve sadece tanıdığınız kişilerin sizi takip etmesine izin verirsiniz.

Haberin Devamı

PÜF NOKTASI

Sosyal medya paylaşımlarınız başınıza bela olmasın

KOMBİNİZİ AKILLANDIRIN TASARRUF EDİN!

Son yıllarda seçenek sayısı artan ve fiyatları düşen akıllı kombi kitleri, peteklerin değil evinizin sıcaklığını ölçerek kombi derecesini belirliyor. Bu setler sayesinde yüzde 30 oranında faturadan tasarruf edebilirsiniz. Neredeyse tüm kombi modelleriyle uyumlu. Fiyatı 200TL ila 400TL arasında.

SÜPER SİTELER

Sosyal medya paylaşımlarınız başınıza bela olmasın

DÜNYA HARİTASINDA ZAMAN YOLCULUĞU

Bu haftaki süper sitemiz olan Geacron, dünya haritasını tarihsel olarak gözler önüne seriyor. Milattan önce 3000 yılına kadar geri gitmek mümkün. Medeniyetler, imparatorluklar nasıl doğmuş ve sınırlarını nasıl genişletmiş görme imkanı sunuyor. Yapmanız gereken adresini tarayıcınıza yazmak ve çıkan sayfada gitmek istediğiniz tarihi seçmek. İyi yolculuklar!:)

APP KÖŞESİ

KDV HESAPLAMAK ARTIK ÇOK KOLAY

Haberin Devamı

“KDV Hesaplama Pro” adlı uygulama Android ve iOS'un yanı sıra https://isbasi.com/kdv-hesapla web sayfasındanda kullanılabiliyor. İsterseniz KDVdahil, isterseniz KDV hariç rakamlara göre seçeceğiniz KDV oranı üzerinden hesaplamayapabilirsiniz. İsterseniz de seçeceğiniz tevkifat oranı üzerinden tevkifat tutarını görebilirsiniz. Uygulama ücretsiz

EDİTÖRÜN SEÇİMİ

TEK KABLOYLA TÜM TELEFONLARA ŞARJ

Bu haftaki editörün seçimi ürünümüz bir kablo! SCC-10008 adlı bu kablonun, iPhone ve Android modelleri için 3 yaygın standartta manyetik mıknatıslı ucu bulunuyor. Bu girişlerden uygun olanını cihazınızın şarj girişine takıyorsunuz. Şarj etmek istediğinizde kabloyu yaklaştırmanız yetiyor! Mıknatıs özelliği sayesinde uçlar birleşiyor ve şarj başlıyor. Ürünün satış fiyatı 90 TL civarı.

90 BİN TL'LİK iPHONE XS MAX

Sosyal medya paylaşımlarınız başınıza bela olmasın

Yeni iPhone XS ve XS Max şu anda ülkemizde 10-15bin TL aralığında satılıyor. Bu fiyat size yüksek mi geldi?Öyleyse Rusya merkezli Caviar(havyar)adlı şirketin 90bin TL’lik iPhoneXs Max modeline bakalım. Telefonun fiyatının sebebi tamamen saf altın kaplı bir arka panelle süslenmiş olması.Bu görünüm için 150 gram altın kullanılmış

Sıradaki haber yükleniyor...
holder