Erdoğan Arıpınar Cevap beklenen sorular
HABERİ PAYLAŞ

Cevap beklenen sorular

İlk olarak şunu söylemem gerekli. Fair-play bir yaşam sloganı olmalıdır. Yalnız sporda değil, politikada, ticarette, dinde, toplum yaşamında da şikeye, aldatmaya, haksız kazanca karşıyım. Karşı olmalıyız. Son hafta ülkeye; hatta dünya sporuna düşen şike olayı ile ilgili toplumun cevap beklediği binlerce soru arasından bazılarını seçtim. İşte onların olaylarla ilgili olanları:

- Süper Lig Şampiyonu Fenerbahçe’nin itham edildiği şike olayından yönetim kurulunun pek çok üyesinin haberi olmadığı belli oluyor. Doğru mudur? Doğruysa. O taktirde suçlamalar kulübe değil, bireyseldir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

- Emniyet birimleri şike araştırma izni veya soruşturması görevini a- Bir ihbar sonucu mu almışlardır? b- Kendi başlarına mı hareket etmişlerdir? c- Onlara bu görevi kim vermiştir?

- Şike ile suçlanan Fenerbahçe’nin Başkanı ve saygın bir iş adamı Aziz Yıldırım’ın davasının neden tutuklu olarak yapılması istenmektedir?

a- Yurt dışına kaçma ihtimali var mıdır?

b- Böyle bir ihbar alınmış mıdır?

c- Kendisinden bu konuda maddi bir güven istenmiş midir?

- Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlarla ilgili: a- Futbol Federasyonu’ndan b- Rakip kulüplerden c- Maçın resmi müşahit ve hakemlerinden bir uyarı veya itiraz gelmiş midir? Şimdi de yapılanlarla ilgili olanlar:

- Emniyet sorumlularının daha soruşturma safhasındaki bir olayda hepsi tamamen itham edilenlerle ilgili belgeleri, soruşturma fotoğraflarını bir haber ajansı gibi topluma açıklama yetkisi var mıdır?

- Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, bu konuda ne yapmayı düşünmektedir?

- Bir soru da futbolu bilen, dürüst futbol izleyicilerine sormak isterim. Lekelenmek istenen 2010-2011 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe şüphe altında bırakılmak istenilen ligin ikinci yarısındaki hangi maçında galibiyeti hak etmemiştir? Bu soruları hangi kulübümüz böyle bir itham altında kalsa; aynen yazardım. Yalnız kulübün adı değişirdi o kadar... Tanrı’ya ve onun yeryüzündeki adaletine güvenimiz tam olmalıdır. Bu güveni azaltmaya veya bozmaya kimsenin veya hiçbir kurumun hakkı olmamalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder