Erdoğan Arıpınar Hedef: Gençlik hizmetleri
HABERİ PAYLAŞ

Hedef: Gençlik hizmetleri

Seçim sonrası yeni hükümette Gençlik ve Spor Bakanlığı yeniden kurulacak ve teşkilatlanacak. Ümidimiz eski hamam, eski tas olmamasıdır. Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, başarılı ve tarafsız bir spor adamı olan Mehmet Atalay’dan devraldığı genel görevi cesaretle ve dürüstlükle yönetiyor. Amma: yeniden kurulacak Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü nasıl yönetilecek. Köy, vilayet olunca muhtar vali mi olacak?

[[HAFTAYA]]

Gençlik hizmetleri medyanın duyarsızlığından, gözden ırak yönetenlerin istedikleri gibi bugüne kadar sürüp gitti. İki yıl önce bir olay hatırlıyorum; Kayseri’de özverili spor adamlarınca kurulan Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu’nun kaliteli yöneticileri bana Adnan Gül tarafından nasıl karşılandıklarını (!) üzülerek anlatmışlardı. Geçen hafta ciddi bir araştırma yapan ülkemizin ünlü şirketlerinden Işık Sigorta’nın Genel Müdürü Sn.Recep Koçak her yıl 13 bin gencin katıldığı gençlik kamplarının sigortalı olmadığını tespit etmiş ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) bir teklif hazırlamış. Genel Müdür Akgül olayı medeni bir davranış olarak görmüştü.

Haberin Devamı

Kamplara giden bu gençlerimizin kazaya, ölüme karşı hiçbir güvencesi sigortası yoktu; bu GSGM’ye büyük sorun çıkarabilirdi. Hafta başında Türk Spor Ajansı (TSA) Ankara muhabiri Gençlik Hizmetleri Dairesi’nin halen başında bulunan (seçiminden bir gün önce Avrupa’dan dönen) Adnan Gül’ün “Sigorta diye bir şey düşünmüyoruz” diye teklifi incelemeden reddettiğini haber verdi. Şimdi bu 13.000 gençin sorumluluğunu yeni Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü oluşurken bu yapıda olanlara mı yükleyeceğiz?

Bence 61. hükümetin en önemli bakanlıklarından biri Gençlik ve Spor Bakanlığı olacaktır. Bu bakanlık ve ona bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü batı örnekli, geniş düşünen ve çok yüksek eğitimli teknik elemanlardan kurulmalıdır. Ve medyanın gözü bu Türkiye nüfusunun neredeyse yarısından sorumlu olacak Gençlik Genel Müdürlüğü’nün üzerinde olamalıdır. Özellikle: Gençlik kampları, proğramı incelenmeli gençlerin velilerinin bu konuda görüşleri alınmalı, eleştirileri not edilmelidir. Gözümüz, ülkemiz için yeni bakanlığın ve kuruluşlarının üzerinde olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder