Erdoğan Arıpınar İBB'nin spor onuru
HABERİ PAYLAŞ

İBB'nin spor onuru

61’inci hükümette AB bakanı olarak görevlendirilen Egemen Bağış, mayıs ayında İstanbul’da yaptığı toplantıda İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti olmasından sonra 2012 Avrupa Spor Başkenti olduğu müjdesini de vermişti. Bu çok önemli bir onur. Bu onur İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nindir (İBB). Ona çok iş düşmektedir. Ağustos ayına kadar düğmeye basılacak bu çalışma içinde pek çok faaliyet yer alacaktı. Amma, bence artık bu büyük organizasyonun detayları belli olmalıdır. Geçen hafta İBB’nin spor faaliyetlerini organize eden İBB Spor ve Gençlik Müdürü Osman Avcı’yı projelerle ilgili olarak bilgi almak için ziyaret ettim.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Avcı başarılı bir hakemlik döneminden sonra (11 Altın Adam yarışmasında Altın Hakem seçilmişti) kariyerini spor yöneticiliği ile sürdürüyor. Türkiye’nin en büyük yerel yönetiminde sporun başında çalışırken, açık sözlü, en arka söyleceği lafı en önden söylüyor. Konu spor başkentine gelince, bu çalışmadan yüzünün akıyla çıkılması için hükümetten beklentilerini de dile getirdi. İstanbul’da Avrupa Kısa Kulvarlı Yüzme Şampiyonası için havuzun adımları, yeni spor kültürü projeleri ve bütçeler vs vs...

Gördüm ki başta Egemen Bağış olmak üzere artık gecikmeden düğmeye basma zamanı gelmiştir. İBB’nin başarılı kuruluşları ve seçilmiş elemanları var Spor A.Ş.’de olduğu gibi. İlk olarak dört başı mamur bir spor başkenti programı yapılmalı, bütçesi, zamanlaması tespit edilmelidir. Tüm yerli ve yabancı medyanın hazır bulunacağı bir basın toplantısı ile çalışma programı, etkinlikler anlatılmalı, İstanbul’a ve ülkemize bu fırsatın ne değerler kazandıracağı belirtilmelidir. En önemlisi ise İstanbullular’ın bu unvanı benimsemesi ve aktivitelere seyirci olarak katılmalarının sağlanmasıdır. Topbaş’ın spor alanında vereceği bu önemli sınavdan da başarılı çıkması, ancak bundan öncekiler gibi, süratli, eksiksiz bir uygulamayla mümkün olabilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder