Erdoğan Arıpınar Seçim vaadine dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Seçim vaadine dikkat!

Ülkemizin en önemli olayı genel seçimlere birkaç gün kaldı. Seçim meydanlarında konuşanları dinliyorum. Vaatler... Vaatler... Vaatler... Aklıma ilk kitabım geldi. 1968 yılında yayınlamıştım. Seçimlerde olan komik olayları anlatıyordu. Adı ‘Oy Sandığı’ idi. Sayfalarının birinde iki vatandaş vaatlerle dolu bir seçim afişine bakıp konuşuyorlar “Bunlar ne zaman olacak acaba? Cevap: Her seçimde arkadaşım...”

[[HAFTAYA]]

Konumuz spor olduğu için, seçimlerde spor konusunda verilecek vaatlere çok dikkat edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Geçen gün iyi niyetli, amma bizi düşündüren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Trabzon’da “2020 Olimpiyatı’nı bize verirler” demiş. Ben 60 yıllık bu alandaki deneyimimle bir hesap yaptım.

Haberin Devamı

- 2020 olimpiyat adaylığını açıklayanlar çoktan programlarını yaptılar.

- Bildiğime göre bizde böyle bir hamle yok.

- IOC’nin “Sana 2020 Olimpiyatı’nı verelim” dediği 2010 Dünya Kupası’nı başarı ile yapan Güney Afrika “Teşekkür ederim ben hazır değilim” karşılığını verdi.

- 2020 Olimpiyatı’nın ilk 7 yıllık adaylık hazırlığında 60 milyar dolar, kazanıldıktan sonra 30 milyar dolar gerekli; yani 90 milyar dolar...

- 2020’de Avrupa Futbol Şampiyonası’na da adayız. Ona da hazırlık için 20 milyar dolar kazanıldıktan sonra 9 milyar dolar gerekli yani; 29 milyar dolar.

- Seçimden sonra kurulacak hükümet ikisine birden talip olursa, Türkiye’ye verirler mi? Bu da başka önemli bir soru... Bence kürsülerden vaatler dikkatli verilmeli. Sonra tercih konusunda karar verilmelidir. Türkiye rahmetli, Sinan Erdem’le bu savaşı vermeye uğraştı. Amma, hedefe bir türlü varamadık. Bunun çeşitli sebepleri vardı.

Adaylık konusunda savaşmaya çıkınca hiçbir eksiğiniz olmaması gerek. Ya da ödenek konusunda (Katar’ın 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliğini kazanması gibi) hiçbir şüphe ve sıkıntınız bulunmaması lazım. Ülkemiz bence Yaz Olimpiyatları’ndan çok (Erzurum’un otel problemi hallolduğu takdirde) başta Gençlik Kış Olimpiyatı’na, sonra da Kış Olimpiyatı’na daha yakın görülüyor. Ülkemin ev sahibi olarak olimpiyat tarihine geçmesi en büyük arzum. Amma hesabımızı iyi yapmalı ve öyle konuşmalıyız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder