Erdoğan Arıpınar Türkiye'nin TMOK'u
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin TMOK'u

Türkiyemiz’de bir sivil toplum örgütünün adının başına TÜRKİYE sıfatını alabilmesi, ülkeyi yöneten Bakanlar Kurulu kararı ile mümkündür. Bunun anlamı çok açıktır. Bu kuruluş kimsenin babasının malı değildir. Orası tüm ülkenindir. Oradaki pozisyonu ne olursa olsun, kimse canının istediği gibi yönetemez. Bunun örneğine maalesef son iki yılda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde (TMOK) şahit olduk. Amma sonunda ülke sporuna gönüllü hizmet eden 200 yürekli üye Tanrı’nın yardımı ile başardı. TMOK’da başkan değişti.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sinan Erdem’den sonra IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Genel Kurulu’nun üyesi, Uluslararası Okçuluk Federasyonu Başkanı, Cumhurbaşkanı’nın seçtiği Hacettepe Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener göreve geldi. Bu görev 1.5 yıllık. Ondan sonra TMOK seçimli genel kurulunu yapılacak. İlk veriler TMOK’a güneşin doğmakta olduğunu gösteriyor. Artık TMOK üyeleri Olimpiyatevi’ni kendi evleri gibi bilecekler, onların da orada bir odaları olacak.

Her kurul, keyfi kararlarla değil, baskısız çalışacak. Efsane Başkan merhum Sinan Erdem zamanındaki tüm aktiviteler tekrar hayata geçirilecek, ülke sporunu yurt dışında temsil edenlere gerekli saygı ve ilgi gösterilecek. Kapalı bir loca haline getirilen TMOK, yeni bir tüzükle gençliğe ve spora hizmet edenlere açılacak. Tüm bunlar ümit ve beklenti. Amma, daha önemlisi genel seçimden sonra çıkacak Olimpiyat Kanunu ve uygulanması, 2012 Londra Olimpiyatı’na Türkiye’nin hazırlanması ve 1948’deki unutulmaz başarılara imza atmasıdır. 2013’den sonraki dönem bugünkü heyetle yetinen başkanın kendi ekibini, Türkiye’yi gelecek olimpiyatlara hazırlayacak olan ekibi seçmesi olacaktır. İdealistlerin 1.5 yıl süren yorucu savaşı sona erdi. Şimdi açıklık vakti. Görülen eksiklerin, hataların iyi niyetle söylenme ve başarıların alkışlanma; daha açık bir deyimle artık Türkiye’nin olan Olimpiyat Komitesi’nde birlik vakti...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder