Eren Aka

28 Nisan 2021, Çarşamba 07:00

Küçükçekmece'de oyun başladı

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi, E-sporda kendini geliştirmek isteyen gençlerin teknolojik yeteneklerine yatırım yaparak, Küçükçekmece Espor Merkezi’ni hayata geçirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, hızla gelişen E-spor alanında her geçen gün başarılarıyla adını duyuran gençlerin sayısının arttığını söyledi. Başkan Çebi, “E-spor merkezimizde oyunculara eğitimler verilecek, psikolog ve diyetisyenler ile kontrol altında olacaklar. Gençler alacakları eğitimle turnuvalara katılarak ülkemizi temsil edebilecek. Dilerim bu merkezde eğitim alan gençler, kendilerine dünyanın kapılarını açar. Küçükçekmecemizi ve ülkemizi temsil etme fırsatı bulur” dedi.

SERTİFİKALI E-SPORCULAR YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Gençlere özel, bağımsız bir yer olarak tasarlanan E-spor Merkezi’nde her grup 40 kursiyerden oluşacak. Gruplar, 28 saat sürecek E-spor Akademi eğitimine tabi tutulacak. Eğitim sonunda iGaming Sertifikası› almaya hak kazanacak. Profesyoneller, öğrencilere MOBA ve FPS kategorilerinde koçluk yapacak. Tesisin; E-spor oyuncularının yetiştirileceği, ulusal ve uluslararası turnuvalar ile gençlerin E-spora profesyonel olarak adım atma fırsatı yakalayacağı bir merkez olması hedefleniyor.

SU VE GÜL MEYDANI CANLANDI

Ankara Keçiören’de havaların ısınmasıyla birlikte Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı’nda ses, ışık ve müzik gösterileri başladı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çocuklarımızın ve ailelerimizin eğlence merkezi olan meydanımız baharın gelmesiyle birlikte canlandı. İnşallah pandemi bir an önce biter ve çocuklarımız ıslanma havuzunda gönüllerince eğlenirler” dedi.

KARADENİZ SAHİL YOLUNDA İFTAR

21 Nisan 2021, Çarşamba 07:00

Trafikte kalanlara kumanya

Bodrum Belediyesi, ramazan dolayısıyla pandemi kısıtlamalarında trafikte iftara yetişemeyen, iftar saatine yolda yakalanan vatandaşları yalnız bırakmadı. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde iftarlık kumanya dağıttı. Özellikle trafik akışının yoğun olduğu iftar saatlerinde yolda kalan sürücüler ile minibüs ve otobüslerdeki yolcular, dağıtılan bu kumanyalarla oruçlarını açtı.

Bodrum Belediyesi’nin pandemi kurallarına uygun olarak hazırladığı iftarlık kumanya ikram paketlerinin içinde su, meyve suyu, paketlenmiş hurma ve soğuk sandviç bulunuyor. Kumanya dağıtımlarının hafta içi yapılacağı ve ilçe genelinde trafiğin yoğun olan bölgelerinin seçileceği belirtildi. Vatandaşların memnun kaldığı uygulamanın ramazan boyunca süreceği bildirildi.

TARIM VE HAYVANCILIĞA KAYSERİ’DE ÖZEL ÖNEM

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık ile uğraşanlara 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da destek olmaya devam edecek. Bu kapsamda 2021 yılında sulu tarıma destek amacıyla 34 adet sulama tesisi yapılacak. 100 ton yerli ve milli tohum ile yem bitkisi tohumu dağıtılacak. Kabak çekirdeği paketleme tesisi inşa edilecek. Kayseri Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, endemik bazı buğday türlerinin üretimini teşvik edici çalışmalar da yapacaklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, “Endemik olarak bazı buğday türleri ile ilgili teşvik edici çalışmalar yapacağız. Bu dönemde inşallah tarım ve hayvancılığa her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyorum. Gerek Ankara boyutunda, gerek Kayseri özelinde yerel boyutta ilçelerimizle iş birliği halinde tarım ve hayvancılığa destek vereceğiz. Pandemi döneminde gördük ki tarım ve hayvancılık bu işin olmazsa olmazı” dedi.

MERSİN ESNAFINA MESDEM DESTEĞİ

14 Nisan 2021, Çarşamba 07:00

Atatürk'ün Foça'ya gelişinin 87. yılı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 87'nci yıldönümü dolayısı ile anma programı gerçekleştirildi. Programın hemen öncesinde İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan eğitim uçağının kaza yaparak Foça açıklarında denize düşmesi ilçe sakinlerine büyük üzüntü yaşatırken, 2 pilotun da sağ olarak kurtarılması yüreklere su serpti.

Bu kaza sebebi ile anma programındaki bando yürüyüşü ve halk oyunları gösterisi iptal edildi. İtfaiye Meydanı’nda toplanan katılımcılar, tak ile süslenmiş Demokrasi Meydanı’na dek yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. “

ATATÜRK İLKELERİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Atatürkçü düşüncenin filizleri olan bizler, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Dağlarında çiçekler açan İzmir’de ve her yerde! Onun ilkelerinden vazgeçmeyeceğiz. 9 Nisan 1934 yılında Foça’mızda çiçekler açtıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi.

BİSİKLET YOLU BOYANIYOR

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fethiye Kordon Boyu’ndan Şehit Fethibey Parkı’na kadar olan bisiklet yolu alanında boyama çalışmasına başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alandaki bisiklet yolu maviye boyanarak sezona hazırlanıyor.

07 Nisan 2021, Çarşamba 07:00

Bilim TIR'ı yolculuğuna başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bilim TIR’ı yola çıktı. Öğrencilere bilimi sevdirmeyi hedefleyen “Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi” projesi kapsamında yola çıkan bilim TIR’ı ile 8-15 yaş aralığındaki çocuklara bilim ve teknoloji, robotik kodlama, 3D tasarım başta olmak üzere; çevre ve afet bilinci, su kullanımı, drama, satranç, müzik eğitimleri verilecek. Bilim TIR’ının ilk durağı, Altıeylül İlçesi Halalca İlk ve Ortaokulu oldu. Okulda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek etkinlik yapıldı.

10 AY SÜRECEK

Gençlerin geleceğe teknolojik donanımlarla hazırlanmaları, yeteneklerinin farkına varıp geliştirmek için çalışan bireyler haline gelmeleri amacıyla yola çıkan Bilim TIR’ı merkezin imkânlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyacak. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Genç İşadamları Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje 10 ay sürecek. Bilim TIR’ı 10 ay boyunca 10 ilçenin kırsal mahalle okullarındaki binlerce öğrenciyi bilimle buluşturacak.

KARACABEY PANDEMİDE DE TURİZMİN GÖZDESİ

Karacabey Belediyesi’nin tarım, turizm ve teknolojiyi esas alan 3T vizyonu kapsamındaki çalışmalar, kenti turizmde bölgenin parlayan yıldızı haline getirdi. Özellikle hafta sonları Bursa ve çevresinden insanların akın ettiği Karacabey’de hem esnafın yüzü güldü hem de vatandaşlar doğayla baş başa olmanın mutluluğunu yaşadı.

Karacabey’de yoğunluğun en çok yaşandığı yerlerden biri, Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü oldu. Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden ilk ve tek köy olan Eskikaraağaç, rekora imza atarak iki gün boyunca binlerce vatandaşın akınına uğradı. Son yıllarda, Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesi ile bilinirliğini artıran leylek köyünde vatandaşlar, özellikle Balıkçı Adem ile Yaren Leyleği görmek için geldiklerini ifade ediyor. Bunun yanında; Kuş Tahnit Müzesi, Kuş Gözlem Kulesi, Leylek Yürüyüş Yolu ve kayık turu da köye gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler oldu. Hafta sonu insanların en çok tercih ettiği bir diğer yer ise saklı cennet olarak anılan Karacabey Longozu oldu.

31 Mart 2021, Çarşamba 07:01

23 Nisan'a özel ödüllü resim ve şiir yarışması

Kartal Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 101’inci kuruluş yılında ‘23 Nisan’ konulu yarışma ile çocuklara bayram coşkusunu resim ve şiirle yaşatacak. Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’nce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği resim ve şiir yarışması ile salgın nedeniyle evde kalan ve uzaktan eğitime tabi olan çocukların bayram coşkusundan ve etkinliklerinden mahrum kalmaması hedefleniyor.

23 Nisan konulu Ödüllü Şiir Okuma ve Resim Yarışması’nda çocuklar; 4-6, 7-11 ve 12-15 yaş olmak üzere üç kategoride yarışacak. Resim ve şiir okuma yarışmalarının her birinde birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet ve üçüncüye bisiklet hediye edilecek. Şiir okuma kategorisinin jüri üyeleri arasında; şair-eğitimci Niyazi Yaşar, şair-eğitimci Dilruba Nuray Erenler, şair-yazar Ali Rıza Gelirli, şairyazar Nalan Çelik ve şair-yazar İsmail Biçer yer alırken, iki kategori için son teslim tarihi 16 Nisan saat 17.00. Jüri, 20 Nisan tarihinde değerlendirmesinin yapılacağı yarışmada ödül alan eserler, 23 Nisan'da açıklanacak.

GÜÇLÜ KADINLARDAN ÜRETİME DESTEK

Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi, Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile protokol imzalanmasının ardından çalışmalarına başladı. Dezavantajlı kadınlara öncelik veren Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi Başkanı Nesrin Bozkurt, bu projeyle kadınlara güvenlerini yeniden kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kooperatif, dayanışma için bir araya gelen kadınların, ekonomik ve sosyal hayatın her katmanına katılımının desteklenmesini amaçlıyor. Kooperatif, her geçen gün iş gücünü artırarak üretime devam ediyor, kadınların gücünü avantaja çeviriyor.

KAHRAMANKAZAN’DA POŞET KULLANIMINI AZALTACAK PROJE

24 Mart 2021, Çarşamba 07:01

Emekli öğretmenden örnek bağış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “iyilik bulaşıcıdır” anlayışı, Ankara’da hayırsever vatandaşların desteğiyle daha da büyüyor. Bir yandan toplumsal dayanışma kampanyaları devam ederken, hayırsever vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere çeşitli bağışlarda bulunuyor. Sağlık hizmetlerinin daha hızlı olabilmesi için emekli öğretmen Nermin Turan Erol, yıllarca emekli maaşından biriktirdiği parayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlayarak ambulans satın alınmasını sağladı.

75 yaşındaki emekli öğretmen Nermin Turan Erol’un Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağış yapmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla donanımlı bir ambulans satın alındı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, Nermin Turan Erol’a yaptığı bağış nedeniyle Başkan Mansur Yavaş’ın teşekkür plaketini takdim etti.

Nermin Turan Erol da, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Çevremde hastaneler vardı ve oraya gelen ambulansları duyunca duygulanıyordum. Ben emekli öğretmenim ve emekli paramdan biriktirdiğim parayı böyle hayırlı bir işe bağışlamak istedim. Çok sevinçliyim. Bana bu desteği yapmama imkan sağladıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR İNTERNET HİZMETİNE BAŞLADI

Akıllı Kentler alanında yaptığı çalışmalarla şehrin teknolojik altyapısını güçlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey İlçesi’nde bulunan Balıklı Meydanı’nda vatandaşların ücretsiz internetten yararlanacağı Wi-Fi noktası oluşturdu. 2 bin 500 metrekarelik kapsama alanı ve günlük kişi başı 2 GB sınırlaması olan uydu internet marifetiyle verilen Wi-Fi noktasından, ad, soyadı, telefon numarası ve elektronik posta adresi girilerek yararlanılabilecek.

İlk etapta Balıklı Meydanı’nda başlayan ücretsiz internet hizmeti, ilerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışma ile Gaziantep Kalesi çevresinde ve Gaziantep Üniversitesi Ana Kapı Meydanı’nda da hizmet verecek.

'BİR DAMLA SUYU İSRAF ETMEMELİYİZ'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su israfına dikkat çekerek, “Denizin, deryanın dibinde, merkezinde olsak da bir damla suyu israf etmemeliyiz” dedi. Suyun en önemli varlıklardan birisi olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, açıklamasında “Suyu israf etmek doğru değil. Çünkü en önemli varlıklarımızdan birisidir su.

17 Mart 2021, Çarşamba 07:00

İzmir'e turuncu yolculuklar başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yeni karar doğrultusunda, konaklama ve yeme-içme işletmelerine verilen 'Turuncu Çember' sertifikasına artık havayolu firmaları da başvurabilecek. Yapılan yeni düzenleme ile denetim formları arasına havayolu firmaları için uygulanacak yeni hijyen kriterleri formu eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi sürecinde İzmir turizminin yaşatılması için Turizm Hijyen Kurulu’nu kurduklarını ve İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak konumlandıran Turuncu Çember sertifikasını başlattıklarını söyledi. Soyer, “Pandemiye rağmen İzmir’de 2020 turizm sezonunu beklentilerin üzerinde kapatmayı başardık. Konaklama ve yeme-içme işletmelerine verdiğimiz Turuncu Çember’i, şimdi herkesin İzmir’e güvenle ulaşabilmesi için havayollarını da kapsayacak şekilde genişletiyoruz.

İstiyoruz ki İzmir’e gelen uçuşlar için başlattığımız Turuncu Çember uygulamasıyla Turizm Hijyen Kurulumuz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde, firmaların aldığı önlemler daha da artırılsın. Böylece İzmir’deki sağlıklı ve güvenilir alanları ifade eden Turuncu Çember hijyen sertifikası, İzmir’e gelenlere yolculuklarının başından itibaren eşlik edebilecek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KADINLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 12'nci yılına giren ve çalışmalara başladığı ilk günden itibaren binlerce girişimci kadına milyonlarca liralık kredi imkanı sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2020 yılında 165 kadına toplamda 1 milyon 508 bin 900 lira temel kredi desteği sağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, kadınların ticaret hayatında daha fazla etkin olabilmesi hedefiyle 2009 yılında faaliyete geçirdiği Mikrokredi Ofisi, girişimci kadınlara destek olmayı sürdürüyor. Gıda, tekstil, kuaför, kozmetik, market, tarım, el işi gibi birçok alanda faaliyet gösteren girişimci kadınlara destek veren Mikrokredi Ofisi, kuruluşundan bu yana ise 2 bin 481 kadına umut olarak toplam 14 milyon 100 bin liralık kredi desteği sağladı.

10 Mart 2021, Çarşamba 13:56

Söz şimdi İstanbullularda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), WRI Türkiye ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı işbirliğiyle gerçekleştireceği yaya durağı (parklet) projesinde ikinci aşamaya geçildi. Teknik analiz çalışmaları sonucunda, İstanbul’un ilk yaya durağının Şişli’de yapılmasına karar verildi. Yol üstü araç park şeridinden bir veya iki araçlık alanın ayrılması ile oluşturulan yaya durağı, bisikletliler ve yayalar için mola verebilecekleri bir alan. Yaya durağının tasarımını ise İstanbullular belirleyecek.

BÖLGEYE ÖZEL TASARIM

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, kent içi ulaşımda yol güvenliğini artıran, bisiklet ve yürüme gibi alternatif yöntemlere yönlendiren yaya duraklarının tasarım sürecini anlattı: “Yaya durakları bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına göre farklı şekillerde tasarlanabiliyor. Banklar, masalar eklenebilir, yeşil alanlar yaratılabilir, çocuklar için oyun parkları oluşturulabilir. Şişli’deki yaya durağının tasarımına da kent sakinleri, STK’lar ve yerel yönetimlerle birlikte karar vereceğiz, detayları İstanbulluların ihtiyaçlarına göre belirleyeceğiz.”

BU TAKSİ ATIK TOPLUYOR!

Beykoz Belediyesi vatandaşların sürdürülebilir çevre ve geri dönüşüme etkin ve daha kolay katılımını sağlayacak “Sıfır Atık Taksi” projesini hayata geçirdi.

Beykoz Belediyesi’nin her geçen gün yeni projeler ve uygulamalarla geliştirdiği sıfır atık hedeflerine uygun hazırladığı “Sıfır Atık Taksi” evlerden atık toplama hizmetine başladı. “Ambalajını Ayır Taksiyi Çağır” sloganıyla başlatılan projeyle ilçede sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması, etkili atık yönetimi uygulamalarında vatandaşlara kolaylık sağlanması ve gelecek nesiller için sürdürülebilir çevre hedefleniyor.