Eren Aka 23 Nisan'a özel ödüllü resim ve şiir yarışması
HABERİ PAYLAŞ

23 Nisan'a özel ödüllü resim ve şiir yarışması

Kartal Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 101’inci kuruluş yılında ‘23 Nisan’ konulu yarışma ile çocuklara bayram coşkusunu resim ve şiirle yaşatacak. Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’nce, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği resim ve şiir yarışması ile salgın nedeniyle evde kalan ve uzaktan eğitime tabi olan çocukların bayram coşkusundan ve etkinliklerinden mahrum kalmaması hedefleniyor.

23 Nisana özel ödüllü resim ve şiir yarışması

23 Nisan konulu Ödüllü Şiir Okuma ve Resim Yarışması’nda çocuklar; 4-6, 7-11 ve 12-15 yaş olmak üzere üç kategoride yarışacak. Resim ve şiir okuma yarışmalarının her birinde birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet ve üçüncüye bisiklet hediye edilecek. Şiir okuma kategorisinin jüri üyeleri arasında; şair-eğitimci Niyazi Yaşar, şair-eğitimci Dilruba Nuray Erenler, şair-yazar Ali Rıza Gelirli, şairyazar Nalan Çelik ve şair-yazar İsmail Biçer yer alırken, iki kategori için son teslim tarihi 16 Nisan saat 17.00. Jüri, 20 Nisan tarihinde değerlendirmesinin yapılacağı yarışmada ödül alan eserler, 23 Nisan'da açıklanacak.

Haberin Devamı

GÜÇLÜ KADINLARDAN ÜRETİME DESTEK

Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi, Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile protokol imzalanmasının ardından çalışmalarına başladı. Dezavantajlı kadınlara öncelik veren Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifi Başkanı Nesrin Bozkurt, bu projeyle kadınlara güvenlerini yeniden kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

23 Nisana özel ödüllü resim ve şiir yarışması

Kooperatif, dayanışma için bir araya gelen kadınların, ekonomik ve sosyal hayatın her katmanına katılımının desteklenmesini amaçlıyor. Kooperatif, her geçen gün iş gücünü artırarak üretime devam ediyor, kadınların gücünü avantaja çeviriyor.

KAHRAMANKAZAN’DA POŞET KULLANIMINI AZALTACAK PROJE

Kahramankazan Belediyesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde sürdürülen Sıfır Atık Projesi alanında örnek çalışmalarını sürdürüyor. İlçede poşet kullanımını en aza indirerek çevreyi ve doğayı korumayı hedefleyen Kahramankazan Belediyesi, malzeme ve ekipman desteği sağladığı Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte bez çanta üretimine başladı.

Haberin Devamı

23 Nisana özel ödüllü resim ve şiir yarışması

“Çantam Kolumda Tabiat Yolunda” isimli proje doğrultusunda üretilen bez çantalar vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu kapsamda belediyenin yanı sıra ek hizmet binaları ile spor ve sosyal tesislerine özel kumbaralar yerleştirilmişti. Buna göre, tüm atıklar ‘kağıt’, ‘plastik’, ‘cam’, ‘metal’, ‘organik’ ve ‘geri dönüşmeyen atık’ bölmelerinden oluşan kumbaralarda toplanıyor. Mutfaklara yerleştirilen ayrıştırıcı ünitelerde ise organik atıklar muhafaza altına alınarak, solucan gübresi yapımında değerlendiriliyor. Ayrıca, elektrikli ve elektronik aletler, bitkisel atık yağlar, atık motor yağları, ambalaj atıkları ve kullanılmış piller de ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme tabi tutuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder