Eren Aka Atatürk'ün Foça'ya gelişinin 87. yılı
HABERİ PAYLAŞ

Atatürk'ün Foça'ya gelişinin 87. yılı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Foça’ya gelişinin 87'nci yıldönümü dolayısı ile anma programı gerçekleştirildi. Programın hemen öncesinde İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan eğitim uçağının kaza yaparak Foça açıklarında denize düşmesi ilçe sakinlerine büyük üzüntü yaşatırken, 2 pilotun da sağ olarak kurtarılması yüreklere su serpti.

Bu kaza sebebi ile anma programındaki bando yürüyüşü ve halk oyunları gösterisi iptal edildi. İtfaiye Meydanı’nda toplanan katılımcılar, tak ile süslenmiş Demokrasi Meydanı’na dek yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından; Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. “

Haberin Devamı

Atatürkün Foçaya gelişinin 87. yılı

ATATÜRK İLKELERİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Atatürkçü düşüncenin filizleri olan bizler, daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Dağlarında çiçekler açan İzmir’de ve her yerde! Onun ilkelerinden vazgeçmeyeceğiz. 9 Nisan 1934 yılında Foça’mızda çiçekler açtıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz” dedi.

BİSİKLET YOLU BOYANIYOR

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fethiye Kordon Boyu’ndan Şehit Fethibey Parkı’na kadar olan bisiklet yolu alanında boyama çalışmasına başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alandaki bisiklet yolu maviye boyanarak sezona hazırlanıyor.

Atatürkün Foçaya gelişinin 87. yılı

Fethiye Belediyesi kent genelinde bisiklet kullanımını artırmak amacıyla çeşitli uygulamaları hayata geçiriyor. Vatandaşların daha güvenli ve kolay şekilde bisiklet kullanmalarının sağlandığı çalışmalarda, diğer taşıtların güzergahından ayırmak amacı ile bisiklet yolları her zaman farklı renge boyanıyor. Geçen sezon ve kış boyunca yıpranan bisiklet yolunu sezona hazırlamak isteyen Fethiye Belediyesi çalışmaları sürdürüyor.

KARTEPE’DE FIRIN DENETİMLERİ YAPILDI

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelinde üretim yapan fırınların periyodik denetimlerine başladı. Yapılan denetimlerde COVID-19 tedbirlerinin yanı sıra hijyen, üretim alanları ve ekmek gramajları kontrol ediliyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hamur kazanları, tezgahlar başta olmak üzere üretim alanlarında hijyen kurallarına tek tek bakıyor..

Haberin Devamı

Atatürkün Foçaya gelişinin 87. yılı

Ekmek gramajları ve tartılar da kontrol edilirken, COVID-19 tedbirleri ve geçerli genelge kuralları hakkında bilgi veriliyor. Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman “İnşallah alacağımız sıkı tedbirlerle Ramazan Bayramı sonrasında daha rahat bir döneme geçeceğiz. Ama bu süreçte sorumluluğumuz ve fedakarlığımız çok önemli. Tüm hemşehrilerime önce şifa, sonra sabır ve kolaylıklar diliyorum. Biz gerekeni yapıyoruz. Zorlukları hep birlikte aşacağız. Hayırlı ramazanlar olsun inşallah” açıklamasında bulundu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder