Eren Aka Bilim TIR'ı yolculuğuna başladı
HABERİ PAYLAŞ

Bilim TIR'ı yolculuğuna başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bilim TIR’ı yola çıktı. Öğrencilere bilimi sevdirmeyi hedefleyen “Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi” projesi kapsamında yola çıkan bilim TIR’ı ile 8-15 yaş aralığındaki çocuklara bilim ve teknoloji, robotik kodlama, 3D tasarım başta olmak üzere; çevre ve afet bilinci, su kullanımı, drama, satranç, müzik eğitimleri verilecek. Bilim TIR’ının ilk durağı, Altıeylül İlçesi Halalca İlk ve Ortaokulu oldu. Okulda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek etkinlik yapıldı.

Haberin Devamı

Bilim TIRı yolculuğuna başladı

10 AY SÜRECEK

Gençlerin geleceğe teknolojik donanımlarla hazırlanmaları, yeteneklerinin farkına varıp geliştirmek için çalışan bireyler haline gelmeleri amacıyla yola çıkan Bilim TIR’ı merkezin imkânlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyacak. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce finanse edilen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Genç İşadamları Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen proje 10 ay sürecek. Bilim TIR’ı 10 ay boyunca 10 ilçenin kırsal mahalle okullarındaki binlerce öğrenciyi bilimle buluşturacak.

KARACABEY PANDEMİDE DE TURİZMİN GÖZDESİ

Karacabey Belediyesi’nin tarım, turizm ve teknolojiyi esas alan 3T vizyonu kapsamındaki çalışmalar, kenti turizmde bölgenin parlayan yıldızı haline getirdi. Özellikle hafta sonları Bursa ve çevresinden insanların akın ettiği Karacabey’de hem esnafın yüzü güldü hem de vatandaşlar doğayla baş başa olmanın mutluluğunu yaşadı.

Bilim TIRı yolculuğuna başladı

Karacabey’de yoğunluğun en çok yaşandığı yerlerden biri, Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü oldu. Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden ilk ve tek köy olan Eskikaraağaç, rekora imza atarak iki gün boyunca binlerce vatandaşın akınına uğradı. Son yıllarda, Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesi ile bilinirliğini artıran leylek köyünde vatandaşlar, özellikle Balıkçı Adem ile Yaren Leyleği görmek için geldiklerini ifade ediyor. Bunun yanında; Kuş Tahnit Müzesi, Kuş Gözlem Kulesi, Leylek Yürüyüş Yolu ve kayık turu da köye gelen ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerler oldu. Hafta sonu insanların en çok tercih ettiği bir diğer yer ise saklı cennet olarak anılan Karacabey Longozu oldu.

Haberin Devamı

GEZİCİ KÜTÜPHANE KÜÇÜKÇEKMECE’DE

Küçükçekmece Belediyesi, 57. Kütüphane Haftası’nda herkesin kitap okuyabilmesi için gezici kütüphane projesini hayata geçirdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından dezavantajlı mahallelere ve okullara ulaşabilmek amacıyla başlatılan Gezici Kütüphane hizmeti, 2 bin 930 basılı eser ile hem yetişkinlere hem çocuklara, bilgi kaynaklarına ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor.

Bilim TIRı yolculuğuna başladı

Gezici Kütüphane’nin ilk durağı Halkalı Meydan ve Halkalı Gündüz Bakımevi oldu. 7’den 77’ye tüm vatandaşların kitaba ulaşabilmesi için gezici kütüphaneyi oluşturduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Her yaş grubuna yönelik kitap koleksiyonu, dergi gibi kitap türlerinin yer aldığı Gezici Kütüphane, ilk olarak ilçedeki Gündüz Bakımevleri ve Küçükçekmece meydanlarını düzenli aralıklarla ziyaret ediyor. Erken yaşta çocukların kitapla buluşmasının ve bu konuda fırsat eşitliği yaratılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Küçükçekmecelilerin kitabı sevmeleri, bilgiye kolayca ulaşmaları ve okumayı alışkanlık haline getirmeleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder