Eren Aka Emekli öğretmenden örnek bağış
HABERİ PAYLAŞ

Emekli öğretmenden örnek bağış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “iyilik bulaşıcıdır” anlayışı, Ankara’da hayırsever vatandaşların desteğiyle daha da büyüyor. Bir yandan toplumsal dayanışma kampanyaları devam ederken, hayırsever vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere çeşitli bağışlarda bulunuyor. Sağlık hizmetlerinin daha hızlı olabilmesi için emekli öğretmen Nermin Turan Erol, yıllarca emekli maaşından biriktirdiği parayı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlayarak ambulans satın alınmasını sağladı.

Haberin Devamı

75 yaşındaki emekli öğretmen Nermin Turan Erol’un Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağış yapmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla donanımlı bir ambulans satın alındı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, Nermin Turan Erol’a yaptığı bağış nedeniyle Başkan Mansur Yavaş’ın teşekkür plaketini takdim etti.

Nermin Turan Erol da, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Çevremde hastaneler vardı ve oraya gelen ambulansları duyunca duygulanıyordum. Ben emekli öğretmenim ve emekli paramdan biriktirdiğim parayı böyle hayırlı bir işe bağışlamak istedim. Çok sevinçliyim. Bana bu desteği yapmama imkan sağladıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR İNTERNET HİZMETİNE BAŞLADI

Akıllı Kentler alanında yaptığı çalışmalarla şehrin teknolojik altyapısını güçlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey İlçesi’nde bulunan Balıklı Meydanı’nda vatandaşların ücretsiz internetten yararlanacağı Wi-Fi noktası oluşturdu. 2 bin 500 metrekarelik kapsama alanı ve günlük kişi başı 2 GB sınırlaması olan uydu internet marifetiyle verilen Wi-Fi noktasından, ad, soyadı, telefon numarası ve elektronik posta adresi girilerek yararlanılabilecek.

İlk etapta Balıklı Meydanı’nda başlayan ücretsiz internet hizmeti, ilerleyen günlerde Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışma ile Gaziantep Kalesi çevresinde ve Gaziantep Üniversitesi Ana Kapı Meydanı’nda da hizmet verecek.

'BİR DAMLA SUYU İSRAF ETMEMELİYİZ'

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su israfına dikkat çekerek, “Denizin, deryanın dibinde, merkezinde olsak da bir damla suyu israf etmemeliyiz” dedi. Suyun en önemli varlıklardan birisi olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, açıklamasında “Suyu israf etmek doğru değil. Çünkü en önemli varlıklarımızdan birisidir su.

Tasarrufa yönelmek ve damla israf etmemek önemli. Hem önümüzü görelim, hem geleceğe bir ışık tutacak çalışma yapalım, hem de insanlığa bir mesaj verelim. Geçmiş kültürümüzdeki gibi denizin, deryanın dibinde, merkezinde olsak dahi damlayı israf etmeme mantığında suyun önemini ve israfın kötü oluşunu vurgulayan bir yaklaşım içerisinde su harcamalarına dikkat çekmek bağlamında çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder