Eren Aka İzmir'e turuncu yolculuklar başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

İzmir'e turuncu yolculuklar başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yeni karar doğrultusunda, konaklama ve yeme-içme işletmelerine verilen 'Turuncu Çember' sertifikasına artık havayolu firmaları da başvurabilecek. Yapılan yeni düzenleme ile denetim formları arasına havayolu firmaları için uygulanacak yeni hijyen kriterleri formu eklendi.

İzmire turuncu yolculuklar başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi sürecinde İzmir turizminin yaşatılması için Turizm Hijyen Kurulu’nu kurduklarını ve İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak konumlandıran Turuncu Çember sertifikasını başlattıklarını söyledi. Soyer, “Pandemiye rağmen İzmir’de 2020 turizm sezonunu beklentilerin üzerinde kapatmayı başardık. Konaklama ve yeme-içme işletmelerine verdiğimiz Turuncu Çember’i, şimdi herkesin İzmir’e güvenle ulaşabilmesi için havayollarını da kapsayacak şekilde genişletiyoruz.

Haberin Devamı

İstiyoruz ki İzmir’e gelen uçuşlar için başlattığımız Turuncu Çember uygulamasıyla Turizm Hijyen Kurulumuz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde, firmaların aldığı önlemler daha da artırılsın. Böylece İzmir’deki sağlıklı ve güvenilir alanları ifade eden Turuncu Çember hijyen sertifikası, İzmir’e gelenlere yolculuklarının başından itibaren eşlik edebilecek” dedi.

İzmire turuncu yolculuklar başlıyor

BÜYÜKŞEHİR KADINLARA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 12'nci yılına giren ve çalışmalara başladığı ilk günden itibaren binlerce girişimci kadına milyonlarca liralık kredi imkanı sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, 2020 yılında 165 kadına toplamda 1 milyon 508 bin 900 lira temel kredi desteği sağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, kadınların ticaret hayatında daha fazla etkin olabilmesi hedefiyle 2009 yılında faaliyete geçirdiği Mikrokredi Ofisi, girişimci kadınlara destek olmayı sürdürüyor. Gıda, tekstil, kuaför, kozmetik, market, tarım, el işi gibi birçok alanda faaliyet gösteren girişimci kadınlara destek veren Mikrokredi Ofisi, kuruluşundan bu yana ise 2 bin 481 kadına umut olarak toplam 14 milyon 100 bin liralık kredi desteği sağladı.

Haberin Devamı

İzmire turuncu yolculuklar başlıyor

PANDEMİ KAHRAMANLARI TOROSLAR’DA YAŞAYACAK

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı’nda salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık ordusuna, Sağlık Kahramanları Parkı’nı ithaf ederek anlamlı bir hediye verdi. Toroslar Belediyesi, pandemi döneminde fedakarca çalışan ve bu uğurda yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla “SAĞLIK KAHRAMANLARI” adını verdiği anıt parkın açılışını gerçekleştirdi.

Korukent Mahallesi, Şehir Hastanesi’nin güneyinde bulunan iki bin metrekare alandaki parkın açılışında duygulu anlar yaşandı. Mersin’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 19 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı parkın açılışında yaşamını yitiren sağlık kahramanlarının ailelerine plaket de takdim edildi. Başkan Yılmaz; “Sağlık çalışanlarımız, bu zor süreçte ‘Yaşamak mı, yaşatmak mı?’ sorusuna ‘yaşatmak’ diye cevap verdiler. Ve canları pahasına var güçleriyle bu mücadeleyi omuzladılar” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder