Eren Aka Merhaba…
HABERİ PAYLAŞ

Merhaba…

Her yeni köşe yazısı, yeni limanlara yelken açmış tekne gibidir. Bugün burada yeni bir başlangıç yaparken, yerel yönetimlerin çalışmalarını, kulis bilgilerini, Ankara girişimlerini, projelerinin başarı ya da başarısızlığını size bu köşeden her çarşamba duyuracağım.

İstanbul'un karla imtihanı

İstanbul 2021 yılının ilk ayında hasret kaldığı kar yağışına kavuştu. Yağan kar ile birlikte beyaza bürünen şehirde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da büyük bir sınav vermiş oldu.

Haberin Devamı

Merhaba…

Can dostlar unutulmadı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarımızı unutmadı; ekipleri denetime gittiği sırada can dostları kendi elleriyle besledi. Kocaeli’de güzel kalpli insan İlhan Avutman adlı vatandaş da karlı havalarda yiyecek bulamayan hayvanlara yiyecek götürdüğü sırada, yol kenarında karın içinde gördüğü yeni doğmuş buzağıyı arabasına alarak donmaktan kurtardı.

Merhaba…

Belediyeler e-spor başlığıyla kulüpler kurdu

Pandemi ile yaşam alışkanlığımız değişti. Dijital dünya ile daha haşır neşir olduk. Eğitimi, iş toplantılarını, sosyal yaşama ait görüşmeleri, buluşmaları sanal olarak yürütüyoruz. Sanal dünyanın ticareti, eğitimi, sanatı, konseri, buluşması olur da sporu olmaz mı? Hatta ilk kuran da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Başkan Yavaş’ın Başkent Ankara’yı e-sporun başkenti yapacağı duyurusunun üzerinden 8 ay geçti ancak bu süre zarfında rakipleri de bayağı yol aldı.

Rakiplerin başında da Bursa Büyükşehir Belediyesi geliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, yılın ilk e-spor turnuvası 11-17 Ocak 2021 tarihleri arasında yapıldı. 4 farklı oyunla e-spor severlere büyük heyecan yaşatan Başkan Alinur Aktaş, e-sporda yeni yıla Mansur Başkan’dan bir adım önde girmiş oldu. Görünen o ki Bursa e-spor merkezi olacak.

Merhaba…

130 yıl sonra yeniden

İzmir Antik Dönem ve Cumhuriyet tarihinde büyük yıkıcı depremler yaşamış bir şehrimiz. 30 Ekim'deki İzmir depreminde birçok bina yıkılırken, birçok bina da hasar gördü. Hasar gören binalardan biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası oldu. Binanın tahliyesinin ardından, Kemeraltı’ndaki 130 yıllık tarihi belediye binası yeniden hizmete alındı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, unutulmaz Vali Halil Rıfat Paşa’nın açtığı kentin ilk belediye binası olmasının yanı sıra ulusal mücadele yıllarında Müdafaa-ı Hukuk Teşkilatı’na da ev sahipliği yapan emektar binayı başkanlık makamı olarak kullanacak. 130 yıl önce yapılmasına rağmen yapı hâlâ dimdik ayakta. Dileğimiz, bundan sonra sadece İzmir değil, tüm şehirlerimizde depreme dayanaklı binalar inşa edilmesi, can ve mal kayıplarının önlenmesi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder