Eren Aka Söz şimdi İstanbullularda
HABERİ PAYLAŞ

Söz şimdi İstanbullularda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), WRI Türkiye ve Sağlıklı Şehirler Ortaklığı işbirliğiyle gerçekleştireceği yaya durağı (parklet) projesinde ikinci aşamaya geçildi. Teknik analiz çalışmaları sonucunda, İstanbul’un ilk yaya durağının Şişli’de yapılmasına karar verildi. Yol üstü araç park şeridinden bir veya iki araçlık alanın ayrılması ile oluşturulan yaya durağı, bisikletliler ve yayalar için mola verebilecekleri bir alan. Yaya durağının tasarımını ise İstanbullular belirleyecek.

Söz şimdi İstanbullularda

BÖLGEYE ÖZEL TASARIM

Haberin Devamı

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, kent içi ulaşımda yol güvenliğini artıran, bisiklet ve yürüme gibi alternatif yöntemlere yönlendiren yaya duraklarının tasarım sürecini anlattı: “Yaya durakları bulundukları bölgenin ihtiyaçlarına göre farklı şekillerde tasarlanabiliyor. Banklar, masalar eklenebilir, yeşil alanlar yaratılabilir, çocuklar için oyun parkları oluşturulabilir. Şişli’deki yaya durağının tasarımına da kent sakinleri, STK’lar ve yerel yönetimlerle birlikte karar vereceğiz, detayları İstanbulluların ihtiyaçlarına göre belirleyeceğiz.”

BU TAKSİ ATIK TOPLUYOR!

Beykoz Belediyesi vatandaşların sürdürülebilir çevre ve geri dönüşüme etkin ve daha kolay katılımını sağlayacak “Sıfır Atık Taksi” projesini hayata geçirdi.

Söz şimdi İstanbullularda

Beykoz Belediyesi’nin her geçen gün yeni projeler ve uygulamalarla geliştirdiği sıfır atık hedeflerine uygun hazırladığı “Sıfır Atık Taksi” evlerden atık toplama hizmetine başladı. “Ambalajını Ayır Taksiyi Çağır” sloganıyla başlatılan projeyle ilçede sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması, etkili atık yönetimi uygulamalarında vatandaşlara kolaylık sağlanması ve gelecek nesiller için sürdürülebilir çevre hedefleniyor.

İKİ TUZLA’DAN BİR SÖZLÜK

1992 yılında başlayan iki Tuzla kardeşliği, İstanbul Tuzla Belediyesi ile Bosna-Hersek Tuzla Belediyesi arasında gönül köprüleri kurdu. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle eğitim, ekonomi ve kültür alanındaki ilişkileri kuvvetlendirildi. 2017’de ‘Eğitimde İşbirliği’ ve ilk Osmanlıca-Türkçe- Boşnakça Sözlük Basım Protokolü imzalandı. Boşnak alim Muhammed Hevai Uskufi’nin 1631’de kaleme aldığı ve ilk Türkçe-Boşnakça sözlük Makbul-i Arif (Potur Şahidi), Tuzla Belediyesi’nce yeniden basılarak Bosna-Hersek Tuzla Belediyesi’ne hediye edildi.

Haberin Devamı

Söz şimdi İstanbullularda

‘MİLLETİN HAFIZASI’

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Üstat Cemil Meriç, ‘Sözlük, bir milletin hafızası, yani kendisi; heyecanıyla, hassasiyetiyle, şuuruyla. Sözlüğe uzanan el namusa uzanmıştır’ diyor. Bu düşüncesinde ne kadar haklı olduğunu, egemen güçlerin, baskı altına aldıkları toplumların önce dilleri üzerinde tahrifata gittiklerinden anlayabiliyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder