Eren Aka Yerköprü Şelalesi'nde mangala izin verilmeyecek
HABERİ PAYLAŞ

Yerköprü Şelalesi'nde mangala izin verilmeyecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önemli doğal güzellikleri arasında bulunan Hadim Yerköprü Şelalesi’nin doğal dokusunu korumak için düzenlemeler yaptı. Şelalenin doğallığına uygun olarak yapılan çevre düzenlemeleri ve ulaşımın kolaylaştırılmasının ardından ziyaretçi sayısında büyük artış yaşandı.

Yerköprü Şelalesinde mangala izin verilmeyecek

Türkiye’nin her yerinden ziyaretçisi olan, başta bahar ve yaz ayları olmak üzere her mevsim muhteşem güzelliğiyle doğaseverlerin çekim merkezi haline gelen Yerköprü Şelalesi’yle ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi yeni bir karar aldı. Doğal yapının korunması ve çevrenin zarar görmemesi için bölgede mangal yakılmasına izin verilmemesi kararlaştırıldı. Pandemi şartlarında yeşil alanlarda zaten buna izin verilmezken; Yerköprü Şelale’sinde artık kalıcı olarak mangal yakılamayacak.

Haberin Devamı

'FİKRİN VARSA ADRES BELLİ'

Selçuklu Belediyesi, ilçenin yaşam kalitesine ve marka değerine katkı sağlayacak her türlü fikir ve projeyi desteklemeye devam ediyor. Geleneksel hale gelen ve “Fikrin Varsa Adres Belli” sloganlı Fikir Destek Programı’na başvurular yoğun talep nedeniyle 26 Şubat’a uzatıldı. 2021 proje destek programı başvuru konuları “İnovasyon”, “Üretim-İstihdam”, “Medeniyet-Kültür Sanat”, “Sağlık” ve “Çevre-Şehir ve Estetik” olmak üzere 5 ana başlıkta belirlendi. Başvuruların tamamlanmasının ardından değerlendirme ekibi, destek almaya hak kazanacak projeleri belirleyecek. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Projeyi 5 yıldır sürdürüyoruz ve devam edeceğiz. Her fikri değerli görüyor ve her fikre önem veriyoruz” dedi.

YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM: BOJİ PRES

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., tramvayların hareket sistemleri olan bojilerde bulunan kauçuk ve yay parçalarının yük altında kontrolünü sağlayan otomatik çalışan test cihazı Boji Pres’i üretti.

Yerköprü Şelalesinde mangala izin verilmeyecek

Boji Pres, araç bakımlarının ardından sarsıntısız ve rahat bir yolculuk sunulması amacıyla aracın yürüyen aksamlarının ayarlanması işleminde kullanılacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. mühendis ve teknikerlerinin çalışması sonucunda tasarlanarak Kayseri sanayisi ile birlikte yüzde 100 yerli üretilen Boji Pres cihazını yerinde inceledi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA ANKARA KİTAPLARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirebilecekleri hem de Ankara’nın tarihini ve kültürünü öğrenebilecekleri “Bil Bul Ankara” ve “Ankaralı Öyküler” isimli kitaplar hazırladı.

9 ile 13 yaş grubu arasındaki çocuklara hitap edecek şekilde hazırlanan kitaplarda; nostalji köşesinden kültürel zenginliklere, Ankara’nın müzelerinden hayvanlar alemine kadar birçok bölüme yer verildi. Dağıtımına Yaşam Merkezleri, Çocuk Kulüpleri, BELMEK’ler ve Kadın Lokalleri’nde başlanan kitapların dijital sürümüne de “ankara.bel.tr” internet adresinden ulaşılabilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder