Erkut Can 2 taksi olayı
HABERİ PAYLAŞ

2 taksi olayı

Sevgili arkadaşım, sonra akrabam Turan Sezginli’nin Bodrum’daki cenaze törenine gidecektim. Damadım, sarı olmayanından taksi peylemiş. 07.15 uçağı için 04.30’da geldi. Trafik olmadan rahatça İstanbul Havalimanı’na ulaştık. Borcum 100 liraymış. İçeri girdim ve şaşırdım. Muhteşem bir görüntü. Devasa bir ambiyans. Tabii o saatte kalabalık da değil. Çağrıya kadar dolaştım. Gerçekten hayran kaldım. Bilmiyorum birkaç kilometre yürümüşümdür. Uçak zamanında kalktı ama pilot bize alanı gezdirmek için olsa gerek, (şaka şaka) 25 dakika dolaştırdı ve kalktık.

Haberin Devamı

Cenazeyi kaldırdık, akşam dönüyorum. Erken bile indik ama bu kez 27 dakika yine alanı dolaştık. Körükten ayrılma ile kalkışa geçme, ya da tekerlek koyma ile kapıya gelme süresi arasına taksi deniyor biliyorsunuz. İHL’deki taksi olaylarım tam 52 dakika sürdü yani. Çıktım. Bu defa sarı taksi. Ve sağ salim evdeyim. Borcum, 170 lira. Uzun lafın kısası, 2 taksi olayını aynen böyle yaşadım. Birisi zamanımı aldı, diğeri de fazladan paramı. Ne olursa olsun değdi. İlk kez o muhteşem alanı gördüm. Hem de arkadaşımın başında dua edebildim. Nurlar içinde yatsın.

Tek kişilik yardım bakanlığı

Şarkılarını pek bilmem ama, Haluk Levent kardeşimizin yardım için çırpınışlarını twitter’dan izliyorum. Sağolsun, varolsun. AHBAP’a yardımseverleri öylesine inandırdı ki, her türlü yardımın arkası kesilmiyor. Bakın son iki tweetine, bakın ki siz de alkışlayın.

1-Hesabımızda 646 bin lira paramız var. Her ay düzenli 27 bin lira da burs gelirimiz var. 50 kişi yerine, 300 çocuğumuza ayda 300 lira burs vereceğiz artık. Sayenizde.

2-Çocuklarının sağlığı için, kiralarını dahi ödeyemeyen 2 ailemiz var. İkisinin yıllık kira tutarı 17 bin 400 lira bu parayı ödeyecek olan kişiye mantı yapacağım. Söz. Bunlar sadece ikisi. AHBAP’a gelir için 5 kuruş almadan konserler bile veriyor. Başlıkta dediğim gibi tek kişilik yardım bakanı gibi. 3-5 çizme ve mont için şov yapanlar utansın.

Sen derdine yan

MHP’nin Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı, Filenin Sultanları’nın tarihi başarısının tüm ülkeyi gururlandırmasına ve sevincine limon sıkan sözleri, partisinden gereken karşılığı alması ile kendi kariyerini buruşturdu. Ne de iyi oldu. Ama o hala iddia ediyor. “Müslümanım diyenin uyması gereken kurallar vardır. Öyle bir kıyafetle erkek huzuruna çıkamaz. Bu haram”diye. Konuş sen Birol efendi konuş. 3 gün sonra seni kimse hatırlamayacak ama, kızlarımız Tokyo Olimpiyatları’nın sonuna kadar gündemde olacak. Hele bir de madalya ile dönerlerse, derdine yanarsın artık.

Haberin Devamı

Yok! Doğru değildir

Önümüzdeki yıldan itibaren, 5. sınıflarda, beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar ve bilişim dersleri kaldırılmış. Yerlerine ise çeşitli din bilgisi dersleri konmuş. Yok! Doğru değildir. Hele hele aydınlık ve ilerici bir Milli Eğitim Bakanı görevdeyken diye düşünüyorum. Siz?

Ama bu doğrudur. Ölümle sonuçlanan 103 motosiklet kazasının 75’ini kuryeler yapmış. Üç kuruş daha fazla para kazanmak için canları pahasına trafiğin arasında öylesine slalomlar yapıyorlar ki, ben bile korna ile ikaz ettikçe, “Hadii bak işine” diyorlar. Yazık. Çok yazık.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder