Erkut Can 70 milyar virüsü kapmayın ne olur
HABERİ PAYLAŞ

70 milyar virüsü kapmayın ne olur

Dünyanın bir öküzün boynuzları üzerinde durduğu ve öküz sallandıkça depremlerin olduğu safsatasının boş olduğunu, artık kapkara cahiller bile biliyor. Ama dünyanın 1 gram virüs üzerinde döndüğünü ben de yeni öğrendim. Hesaplayıp bulmuşlar. Anlatayım. Bir virüsün ağırlığı, gramın trilyonda birinin, milyonda biri kadarmış. Bir insanı hasta edecek 70 milyar virüs ise 0.0000005 grammış.

Şu an tüm dünyadaki vaka sayısı 3 milyonun üzerinde olduğuna göre, dünyayı inleten virüslerin toplam ağırlığı 1 gram geliyormuş. Yani işin özü şu: Tüm dünyada milyonlarca kişi topu topu 1 gram virüsle çarpışıyor. Hiç hesaplamaya çalışmayın. Birisi hesaplamış işte.

Haberin Devamı

Aman, bizden uymamızı istedikleri, gerekmiyorsa sokağa çıkmamayı, maskeyi, sosyal mesafeyi, dışardan gelen her şeyi ve tabii ellerinizi de yıkamayı sakın ihmal etmeyin. Allah korusun bir dikkatsizlik, 70 milyar koronavirüsün vücudunuza girmesine neden oluverir. Sağlık bakanının her akşam yayınladığı o mavi zeminin içindeki vaka sayısında sizi de saymayalım ne olur. Bir gün mutlaka, eskisi kadar olmasa da güzel günlere kavuşacağız. Anlaştık di mi?

Sorumsuzlardan sosyal yardım

İçişleri Bakanlığı açıkladı. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 20 altı, 65 üstü kişilerden, bu yasağa uymayan 46 binden fazla kişiye cezai işlem uygulanmış. Bu açıklamadan sonra bir hafta daha geçti. Bu rakam da 50 bini geçmiştir. Biliyorsunuz cezası 3.150 Türk Lirası.

Çarpalım 50 binle. 157 milyon lira ediyor. İyi para valla. Devlet, muhtaç ailelere 1.000 lira sosyal yardım yapıyor ya, bakan da açıkladı, şimdiye kadar 4.4 milyon aileye yapılmış. Ne güzel, bu sorumsuzlar sayesinde, 157.000 aile daha bu yardımı alacak demektir bu. İsterseniz devam edin ey sorumsuzlar. Her biriniz 3 aileye medar oluyorsunuz.

Bravo Dikran

Sevgili arkadaşım, eski Masis Çelik Eşya ve Eskidji’nin sahibi Dikran Masis’in yaptığı jest, gereken değeri bulmadı... O pek aldırmaz ama, ben yine de yazayım.

Dikran, sahibi olduğu 7 iş merkezindeki 1.447 kiracısından, işler açılıncaya kadar kira alınmaması talimatı vermiş.

Haberin Devamı

Elektrik borçlarının da. “Ben 2-3 ay kira almamakla batmam ama, yüzlerce kiracım batma noktasına geldi. El uzatmam lazımdı, bu yolu buldum”dedi. Diğer dükkan sahipleri de duyarlar inşallah.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder