Erkut Can 85 milyonun istediği oldu
HABERİ PAYLAŞ

85 milyonun istediği oldu

Taliban 31 Ağustos’a kadar, Türkiye dahil hiçbir yabancı asker görmek istemiyoruz deyince, Biden, “31 Ağustos’a kadar boşaltacağız” dedi. AB tutuştu. İki hafta süre isteme teklifine, Biden “Hayır” deyince, tahliyeler başladı. Ancak, daha sırası gelmeyenlerden 12 ABD deniz piyadesi yıllar sonra DEAŞ’ın terör saldırısında öldü. Ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yüreklere su serpti. “Askerlerimizin tahliyesini 36 saatte tamamlayacağız” dedi ve öyle de oldu. Ancak sözcünün, sözlerinin devamı vardı. “Askerlerimiz çekilsin ama Kabil havaalanının işletmesine devam edebiliriz.” Sayın Kalın, ateşin ortasındaki bu Karzai Havaalanı neden bu kadar önemli? Söyleseniz de biz de bilsek.

Haberin Devamı

Mehmetçiğimizin yurduna dönmesi çok yerinde bir karar. 85 milyonun isteği buydu zaten. “Kalınmalı”, “Tezkere çıkarırız” diyenlerin şimdi nasıl döneceğini inanın çok merak ediyorum.

Geçen hafta bana ayrılan yere sığmayan yazım, bu hafta da geçerliliğini koruyor. Buyurun efendim.

TARİH BUNU YAZACAK

Başkan Biden, “Afgan hükümetine ve ordusuna her şeyi verdik. Savaşamadılar. Biz onların yerine savaşacak değildik herhalde” dedi ama halkın ona duyduğu güven yine de yüzde 50’nin altına düştü. Çünkü, Kabil düşerken, ABD de, uluslararası alanda ciddi bir itibar kaybına uğradı. Bana göre, Afganistan’daki yenilgi, Amerika’nın Vietnam’dan sonra yaşadığı en büyük hezimet olarak tarihe geçecek. Amerikan yönetimi sahadaki durumu doğru okuyamayarak CIA ve Pentagon’un istihbarat zafiyetleri ile tarihi bir hataya imza attı. Ve geride sonu belli olmayan bir terör iklimi bıraktı. Böyle biline.

TÜRKİYE GÖÇMEN KAMPI DEĞİL

Tabii değil ve nedense hep bir ağızdan tekrarlanıp duruyor. Ama ne yazık ki, Türkiye’ye 7 milyona yakın Suriyeli, Afgan, Iraklı, İranlı, Pakistanlı, Afrikalı ve tabii sayısı bilinmeyen terör örgütü mensubunu doldurduktan sonra aklımıza geldi bunu demek. Peki şimdi ne yapacağız? Göçmen kamplarındaki bazılarını geri göndereceğiz. Ya vatandaş olanlar… Onlar seçimde oylarını kullansınlar da bakarız çaresine inşallah.

Haberin Devamı

O tabloyu oraya kim astı?

Geçen hafta “Yarın bugünden daha güvenli olacak” demişti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ama baktı ki olacak gibi değil, her gün 20 bin vaka, 200’ün çok üstünde vefat devam edince, söylem değiştirdi. Dedi ki, “Bu tablo burada çok durdu. Hep beraber değiştirelim artık.” Haklısınız Sayın Koca da, o tabloyu oraya kim astı? Farkındaysanız, her gün bir uçak düşüyor sanki.

Sizin tedbirler, serbestlikler fotoğrafınız da o tablonun içinde çok küçük kaldı. Kimse görmüyor bile. Daha doğrusu kanıksandı artık. Okullar açılıyor şimdi de. İsterseniz, o tablodan çoğaltın ama kocaman olsun, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz okusun da hiç olmazsa onları kurtaralım. Yoksa, yarın pek güvenli olmayacak gibi görünüyor. Ben bile üçüncü aşıyı olmaya karar verdiğime göre...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder