Erkut Can Almaya gittik ama kader böyleymiş
HABERİ PAYLAŞ

Almaya gittik ama kader böyleymiş

Vatan evlatları yine toprağa düştü. Beş buçuk yıl güneş yüzü görmeden şehit oldular. Mağaradaki PKK katliamında 13, operasyonda ise üç evlat. Bizler bu 13 tutsağımızın, nerede olduklarını bırakın; bunca yıl neler çektiğini, kaçırıldığını dahi bilmiyorduk ama söylendiğine göre devletimiz takipteymiş. Gara’da oldukları istihbaratını alınınca da harekete geçilmiş. Her şey planlanmış ama kader işte. Katledilmelerine engel olamadık. Analar, babalar, eşler, yavrular kavuşmayı beklerken, Türk Bayrağı’na sarılı tabutlarına sarıldılar.

Haberin Devamı

Geçmişte bir şehit anası, “Şehidin helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece size tatlı gelecek” demişti. Bu sefer de bir ana, “Cenneti çekin ayaklarımın altından, oğlumu verin bana” diyordu. Şehitlerimiz için yas ilan edilmese de milletimiz yastaydı. 40 yıldır süren bu teröre lanetler yağdırdı. PKK katliamının bir başka üzüntü veren yanı da dünyanın görmezden gelip “Eğer” ve “Ama”larla geçiştirmesiydi.

Allah mekanlarını cennet eylesin, bizleri de affetsinler.

DEDİLER Kİ…

Geçen hafta, her zaman olduğu gibi yine herkes konuştu ve dediler ki:

* Muharrem İnce, “CHP oylarımı bölmezse gelecek seçim iktidarım.”

* Devlet Bahçeli’den Ali Babacan’a, “Sen git önce siyasi dönekliğini tartış.”

* Vatan Partisi Başkanı Doğu Perinçek, “Öyle her 13 kişi öldüğü zaman ulusal yas olmaz.”

* MHP grup başkan vekili Muhammed Levent Bülbül, “ Eşine zor rastlanır başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiştir.”

* Bakan Süleymen Soylu, “Uygur Türkleri sahte pasaportla geldikleri için iade ettik.” Sayın Soylu’ya soralım, “5 milyon Suriyeli diplomatik pasaportla mı geldi?”

Ne o, niye güldünüz?

Utanılacak işler yapıp sonra mevki sahibi olanların, birbirlerine “Allah utandırmasın” demelerine de ben gülüyorum.

Cüceloğlu’nun ardından…

Herkesin sevip saydığı kanaat önderi psikolog Doğan Cüceloğlu’nu da kaybettik. Günlerdir sosyal medya, onun vesika olacak sözleriyle dolu. Cüceloğlu, öldükten sonra, böylesine güzel anılmanın son örneği oldu. “İnsanın kaçamayacağı en büyük otorite kendi vicdanıdır” demişti Cüceloğlu. İnşallah birileri, onun kitaplarından sadece birini okur da, vicdanıyla baş başa kalıp sesini dinlerler. O ses, “Mutluluk aramakla bulunacak bir şey değildir. Onu inşa etmek gerekir” diyecektir. Allah rahmet eylesin.

Haberin Devamı

Biter inşallah

Hani bir dekan müsveddesi, “Biz gece vakti işi bitirir, ertesi günü işe gideriz” demişti ya, Trakya Üniversitesi hakkında soruşturma başlatmıştı ya, hâlâ soruşturuyorlar. Mal ortada ama onlar soruşturuyor. Biter inşallah. Ama hâlâ dekan olarak kalması, Ahmet Hakan’ın dediği gibi, “Utanç verici.” Bu kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder