Erkut Can Bayramınız kutlu olsun
HABERİ PAYLAŞ

Bayramınız kutlu olsun

Bugüne kadar kaç bayramı doyasıya yaşadım vallahi hatırlamıyorum. Şimdi ise artık, torunlardan bayramın geldiğini fark ediyoruz. İçinde bulunduğumuz hayat şartları, birçok isteği engellerken, bir de bayram öncesi deprem haberleriyle sarsıldık. Boğucu sıcaklık, biz İstanbullular’ın korkusuna kibrit çaktı. Neyse, herşey Allah’tan. Ve köşedeki resmime bakacak okurlarıma berhudar olun diyorum. El öpenleriniz çok olsun.

Evet, susun bari Kaz Dağları katliamı, büyük bir toplum olayı haline geldi . 195 bin ağaç için bu protesto. Toprağın derinliklerine kadar tabiatı, yaşamı zehirlemesi de var tabii. Toplumsal yanı ise, Kaz Dağları’nın yanından bile geçmemiş insanların, otobüslerle dağa akmasıydı.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Olayın bir de garip tarafı var. Yıllardır sürüyormuş bu işlem. O zaman da ufak çaplı gösteriler yapılmış, yine araştırma önergesi verilmiş ama duyurulamamış. Bir başka gariplik de, beden işçiliği A’dan Z’ye bize ait. İyi taş taşıyormuşuz da… Konuşup duruyorlar. Açık alanda siyanür kullanılmıyor, siyanür Atıkhisar Barajı’ndan uzakta diye.

★ ★ ★

Taşeron firma Doğu Biga Madencilik için de bir sürü şayia çıktı. Ama, adı üstünde şayia. Kesinleşirse onları da konuşuruz. Beni şaşırtan konuşma ise, AK Parti Çanakkale Milletvekil iBülent Turan’dan geldi. Dedi ki: “2 yıldır ağaçlar kesiliyordu, eylem yapmadınız da şimdimi aklınıza geldi.” Ve noktayı şöyle koydu: “Bugün eylem yapmanın ağaçlara faydası yok.” Haklısın sayın milletvekili. Benim de sözüm yok zaten. Ahmet Hakan’la aynı düşüncedeyim. “Yeter artık susun bari. Boş yapmayın.” Ağzına sağlık Ahmet.

EMRE ŞOV

Sadece iyi bir futbol tutkunu olarak yazıyorum bu yazıyı. Onu peşinen söyleyeyim. Atalarımız boşuna söylememiş, “Bir insan 7’sinde neyse, 70’inde de öyledir” diye. Gelin bunu Fenerbahçe’nin büyük transferi Emre’ye evirelim. Emre, 20’sinde neyse, 39’unda da öyle diye.

Gördünüz mü bilmem. Cagliari hazırlık maçında, savunma hatası yaptığı için genç Ozan Tufan’a yaptıklarını. Oysa o, takıma ağabeylik yapsın, birlik ve beraberliği sağlasın diye bu yaşında Fenerbahçe’ye alınmamış mıydı? Ki, o Ozan da, hem gol attı, hem de ilk devre çok iyiydi. Neredeyse tokat yemediği kaldı. Ağabey ya… Ama Ozan da isyan etmiş. “İkazını şova dönüştürmeden yapabilirdin” diye. Çocuk haklı ama, biz bu şovu yıllardır seyrediyoruz. Daha da seyredeceğiz anlaşılan.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder