Erkut Can Ben de milli oldum
HABERİ PAYLAŞ

Ben de milli oldum

COVID-19’un kitabını yazacak kadar korunmanın her türünü uyguladım. Başardım da ama bayramın üçüncü günü ben de milli oldum. Kimseye rahatsızlık vermeden, testlerimi bile evde kendim yaparak geçirdim. Zaten kendi kendine yapılan test sayıları bugüne kadar dikkate alınmadığı için Sağlık Bakanlığı’nın da haberi olmadı hastalığımdan. Bakan Koca’nın, “Vaka sayıları 40 katına çıktı, hastane yükü de üç katına” sözü beni hiç korkutmadı. Parol sağ olsun. Altı günde de bitti, gitti. Aman sizler bana uymayın sevgili okurlarım. Çünkü size, henüz ‘eski toprak’ yaftası asmadılar.

Haberin Devamı

Lozan’daki koltuk

Bu yıl Lozan Anlaşması’nın 99’uncu yılı kutlandı ey dostlar. Uzun yıllardır, önce kahraman İsmet İnönü’yü, CHP üzerinden karalamak için uğraşan ve Lozan’ın, Türkiye’nin teslimiyet anlaşması olduğunu söyleyenler, 99’uncu yılda Lozan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olduğunu söylediler. Ama İsmet İnönü’nün adını geçirmeden...

Bari bir alıntıyla da olsa ben onu anayım.
Lozan görüşmeleri sırasında, İsmet İnönü’yü aşağılamak için küçük bir koltuğa oturtmak isterler. İnönü, koltuğun neden küçük olduğunu sorar. “Koltuk bittiği için size bu kaldı” cevabını alınca İnönü, etrafındakilere dönerek, “Siz yeni bir koltuk bulunca haber verin, ben yine gelirim” diyerek salondan ayrılırken kapıdan çevrilir. “Koltuk bulundu” denir. Görüşmeler sonunda tarihi anlaşma imzalanır. Bugünkü Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve tüm silah arkadaşlarına minnet ve sevgiyle...

ÇOK SEVDİM
Aman dolar 18’i bulmasın. Reşit olursa hiç tutamayız.

Gerçekten ayıp

Her gün bir anket şirketi çıkıyor ortaya. Yıllardan beri olduğu gibi çoğunun nemalandığı bir bağlantısı var. ‘Şu kadar şehirde, şu tarihler arasında, şu kadar kişiyle yapılan anketin sonuçlarına göre…’ diye başlayan anketler artık iyice hızlandı. İşini, gerektiği gibi ciddiyetle yapanları ayırıyorum, ancak diğer çoğunluğa inanmıyorum.

A partisi, birinde yüzde 20, diğerinde yüzde 41. Olur mu böyle fark? Oluyor işte. Bir de ayıp örtmek için ‘kararsızlar’ var. Kararlıların yüzdesine göre dağıtıp bir de öyle kafa buluyorlar herkesle. Ben pek dolaşmadığım için, rastlamadım. Ama merak ediyorum, aranızda seçim anketi için fikri sorulan var mı? Bu anket şirketleri, bu sonuçları kime sorarak buluyorlar acaba? Ayıptır ayıp. Seçmenle bu kadar alay edilmez.

YANLIŞI BULUN

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Nureddin Nebati: “Sosyal yardım alan hane sayısını, 1 milyon kişiden, 4.3 milyon kişiye çıkardık.”

Oluyormuş

Katar’da 21 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak 2022 Dünya Kupası maçları sırasında, başlangıç ve bitiş tarihlerinden bir hafta önce ve bir hafta sonrası için geçerli olmak üzere, bira satışına izin verildiği açıklandı. Ne demişti bundan 250 sene önce Fransız filozof Voltaire: “İş paraya gelince herkesin dini aynıdır.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder